Създадоха торбичка за хляб, която предпазва от мухлясване

В нея ще може да се държат още плодове, зеленчуци и месо
5
Създадоха торбичка за хляб, която предпазва от мухлясване
Снимка: Reuters

Хлябът и сиренето вече ще може да се запазват по-дълго с нови полиетиленови торбички, които предотвратяват растежа на плесен и бактерии, съобщи британския "Дейли телеграф".

Технологията за предотвратяващи плесена химикали в торбичките е разработена от фармацевтичната компания "Янсен" и производителя на пластмасови продукти "Симфони енвайърментъл". Те водят преговори с производители на храни и с магазини за въвеждане на продуктите.

Антимикробните опаковки са подходящи още за плодове, зеленчуци и месо, защото
предотвратяват растежа на бактерии като Е. коли, Салмонела, Листерия, които водят до хранителни отравяния.

Възможно е да бъдат използвани и за обработване на изкуствени тъкани, за да спират бактериите, причиняващи неприятна миризма, отчитат учените.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: хлябмухъл
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
bai_jordan преди 10 години
Напълно съм съгласен с написаното преди мен ! Хората искат истински хляб, а се сърдят след това че мухлясвал на втория-третия ден ! Искат да ядът истински типов хляб, като им го предложиш те питат защо не е надут и мек като белия хляб !?!!!! Ако видите черен хляб който да е надут като бял хляб, то това е именно оцветен бял хляб бъдете сигурни!!! Няма измислен подобрител който да прави от нищо-нещо повярвайте ми!
3
0
 
2
 
! Отговори
Мнение - продължение преди 10 години
Най-интересното е, че колкото е "по-истински" хлябва - без подобрители и консерванти, толково по-малко се купува. Клиента търси бял като сняг и мек хляб като дунапрен, който да "издържа" 1 седмица.Такова животно без химия не става! Нито белия цвят, нито това да стои пухкав.Аз и затова вече не се занимавам с това производство. Как да обясня на клиентите, че дунапрена е пълен с химия? А аз не искам да правя това. Колкото и невероятно да звучи на повечето хора (за които парите са 1) - така е.
2
0
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 10 години
Хлябът е продукт, който ако на другия ден не започне да се втвърдява и ако на 4-5 ден не избие синя плесен (мухъл) определено е пълен с химия и вече не е хляб. 20 години произвеждах хляб и мога най-отговорна да заявя това. Не говоря за картофената болест, а за плесента (има разлика) болният от картофена болест хляб става кашкав и избиват жълти петна. Само киселината (оцет в тестото или вит."С" - аскорбинова киселина) спира развитието на картофената болест през летните месеци.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
a himikalite ne sa li vredni?????????