Вещаят конфликти и бедствия през годината на Коня

Тя ще е под знака на Дървения кон, а дървото е лесно запалимо
Обновена: 29 яну 2014 21:08 | 29 яну 2014 21:08, Елка Василева
2
Вещаят конфликти и бедствия през годината на Коня
Снимка: Reuters

Конфликти, природни бедствия, криза в Азия и нови главоболия за Джъстин Бийбър вещаят хонконгските специалисти по фън шуй през годината на Дървения кон, цитирани от Ройтерс и Франс прес.

След 2013-а, годината на Змията, 2014 година по китайския лунен календар ще премине под знака на Дървения кон. Тази комбинация е много запалима и ще направи годината твърде взривоопасна, предричат специалистите.

Лунната Нова година ще започне на 31 януари, припомнят агенциите. Изкуството на фън шуй, което в превод означава вятър и вода, е много популярно в редица азиатски страни. Там хората стриктно се придържат към неговите повели при обзавеждането на жилищата си и при взимането на важни решения. По този начин азиатците се надяват да увеличат шансовете си за благоденствие и за по-добър късмет.

"Годината ще премине под знака на Дървения кон, а дървото е лесно запалимо", изтъква Алион Йео, един от най-известните фън шуй експерти в Хонконг. "Тя ще бъде белязана със скандали, конфликти, експлозии и бурни пререкания!"

Предсказанията на бъдещето в Азия се основава върху многовековни вярвания. Според тях събитията се диктуват от петте елемента, които съставляват Вселената - метал, дърво, вода, огън и земя.

Лунният календар се разпростира върху цикъл от 12 години, които преминават под знака на различни животни. Конят заема седма позиция.

Според предсказанията на Йео тлеещите конфликти могат да прераснат в истински войни, най-вече през първия, четвъртия и седми лунен месец /февруари, май и август/. Стълкновенията ще излязат извън контрол.

Предишната година на Дървения кон бе през 1954-а. Тя бе белязана от американските и съветските ядрени опити и от битката при Диенбиенфу, след която Франция се прости с колониалните си владения в Индокитай.

Що се касае до финансовата страна на 2014-а, фън шуй специалистите предричат, че САЩ и Европа ще възстановят икономиките си, но за държавите от Азия ще настъпят трудни времена.

Взривоопасната същност на годината на Дървения кон ще се изрази в природни бедствия - вулканични изригвания и земетресения. Това се дължи на обстоятелството, че елементът вода ще бъде раздразнен от излишествата на огъня. Най-големи в това отношение са рисковете за Япония, Индонезия и Китай.

А дали гурутата на фън шуй ще могат да прозрат какво ще се случи с планетарните знаменитости? Според Алион Йео Джъстин Бийбър ще бъде повлечен от негативни течения. "При него ще настъпят моменти, в които няма да може да се контролира", вещае Йео.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
бай манго преди 10 години
Изтървахме коняяя