Папата иска да е обикновен човек, а не Супермен

Не му харесвало да го идеализират
5 мар 2014 15:04,
4
Папата иска да е обикновен човек, а не Супермен
Снимка: Reuters

Главата на Римокатолическата църква се обяви срещу идеализирането на личността му и срещу идеологическите интерпретации на мисълта му и призова да не го обрисуват като Супермен, предаде Франс прес.

"Идеологичните интерпретации не ми харесват", призна папа Франциск. "Например когато казват, че излизам посред нощ от Ватикана, за да давам храна на бездомниците, трябва да призная, че това никога не ми е идвало на ум", заяви папата в интервю по повод първата годишнина от идването си начело на Римокатолическата църква, цитиран от БТА.

"Зигмунд Фройд казваше, ако не се лъжа, че всяко идеализиране е агресия. Да се описва папата като супермен, като своего рода звезда, е обидно за мен. Папата е човек, който се смее, който плаче, който спи спокойно и който има приятели. Той е нормален човек", каза Франциск.

В интервюто папата говори и за браковете и подчертава, че те са между мъже и жени. Той се показва предпазлив по въпроса за гражданските съюзи и казва, че те са оправдавани от светските страни, за да се уреждат някои икономически аспекти. По горещата тема за правото на причастие за повторно женените разведени католици папата призна, че между кардиналите има открит обмен на мнения, което той подкрепял и което показвало, че особените ситуации могат да бъдат разглеждани сериозно.

Папата сподели, че е подновил аржентинския си паспорт, защото срокът му изтекъл, и призна, че иска да посети Светите земи, Азия и Африка, преди да се върне в Аржентина, който му липсвала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има легенди за жена, предрешена като мъж , възкачила се на папския престол.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БЯХ ЧУЛ НЯКОЙ СИ ПАПА РОДИЛ РОЖБА АЛА ЗАБРАВИХ МЪШКО ЛИ БЕШЕ ИЛИ ЖЕНСКО ДАЛИ Е ЧУВАЛ НЯКОЙ ОТ ВАС ЗА ТАЗИ ИСТОРИЯ ИЛИ ГРЕША
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Папата иска да е обикновен човек, а не Супермен"Да му е мислил навремето, когато се е кандидатирал за папа. Сега ще дерзае. И то в името на доброто на човечеството.
1
2
 
3
 
! Отговори
з преди 10 години
Да се откаже от папството и ще стане обикновен човек. Но, за да се кандидатира и приеме да е папа не ми се струва, че иска да е съвсем обикновен човек.

Спонсорирани публикации