Руски съвети за "кашкавал туристи"

Вестник развенчава стереотипи за оцеляване
Обновена: 2 апр 2014 11:48 | 2 апр 2014 11:47,
7
Руски съвети за "кашкавал туристи"
Снимка: Reuters

Много съвети за оцеляване в дивата природа, които са ни познати от филмите и телевизионните предавания, на практика са погрешни и дори могат да доведат до смъртта ни, пише в. "Московский комсомолец", цитиран от БТА. Изданието разбива някои от наложилите се стереотипи.

1. Ако се окажете сам на диво място и първо тръгнете да търсите храна, може да направите грешка, защото без нея може да оцелеете няколко дни. Далеч по-разумно ще бъде, ако запазите силите си за това, което е от първостепенна важност - да си намерите убежище и да не допуснете организмът ви да се обезводни.

2. Мислите, че убежището означава покрив над главата ви. На практика това е мястото за сън. Студената земя е далеч по-опасна от студения вятър. Направете си "постеля" от суха растителност, за да запазите през нощта топлината на тялото си.

3. Мислите, че трябва да пазите запасите си от вода колкото се може по-дълго. Не, водата ви е необходима сега. Някои изгубили се туристи са умирали, въпреки че са имали още вода, защото са се опитвали да я икономисват. Пийте!

4. Мислите, че ако нямате вода, трябва да пиете собствената си урина, за да поддържате нивото на течностите в организма. В действителност това ще доведе до претоварване на механизмите за терморегулация на организма. По-добре е да си направите компрес, като уринирате върху кърпа - в жегата ще ви помогне да се охладите.

5. Смята се, че ако ви ухапе змия, трябва да изсмучете отровата от раната. На практика това ще нанесе допълнителни вреди на дихателните органи и на стомаха. В такива случаи не се паникьосвайте, а потърсете веднага помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И от мен един съвет:6. Намерете най-близкия АТМ, за да изтеглите пари за вечеря и си заредете смартфона на най-близкия контакт.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами ако змия ухапе някой по члена? Ще разбере кой му е приятел, който изсмуче отровата:-)
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Мислите, че убежището означава покрив над главата ви"Само може да мисли това.
4
2
 
7
 
! Отговори
Кирил преди 10 години
3-тия съвет е ***.Ако имаш 2 литра и ги изпиеш наведнъж след половин час половината ще ги изпикаеш и отиват на вятъра.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Петия може да е глупав, но е верен - изсмукването на отровата не само че не помага, но може да влоши положението.Всъщност така разнасяте отровата още повече из кръвта си.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За сметка на това в първите 4 съвета има желязна логика.
1
1
 
19
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Петия съвет е глупав. Къде помощ, ако си се изгубил насред нищото?!