Европа си пее: Обичам шопската салата!

Нашенското ястие е най-предпочитано в ЕС
Обновена: 15 май 2014 14:39 | 15 май 2014 14:39,
56
Европа си пее: Обичам шопската салата!
Снимка: Facebook

Шопската салата засега е големият победител в класация за най-предпочитаното ястие в ЕС, предаде италианската агенция АНСА в кореспонденция от Брюксел.

Българската салата, която е лесна за приготвяне, се оказва любимото ядене за европейците според интернет допитване. АНСА посочва, че гласуването продължава. Нашенското ястие обаче е изпреварило в класацията традиционната студена супа от цвекло на Литва с 4608 гласа до момента срещу 1199 гласа.

В навечерието на изборите за Европейски парламент, които ще се състоят от 22 до 25 май, страницата във Facebook на ЕП организира проучване сред европейците за предпочитаната от тях храна.

Посетителите на страницата имат право да избират между типични за всяка страна членка ястия, като например гаспачо /Испания/; лозовите сaрми долмадес /Гърция/; ориз с патица /Португалия/; риба с картофи /Великобритания/; миди с пържени картофи /Белгия/; спагети карбонара /Италия/, зелеви сърми /Румъния/, които в момента са трети в класацията, или картофени кнедли с козе сирене /Словакия/.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: шопска салатаЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
14
 
! Отговори
Вуте до № 3 преди 9 години
Да ми остържеш.. сещаш се какво, без ръце обаче. Така, както прабаба ти го е остъргвала на прадядо ми по време на окупацията, за един *** и половинка хляб !
5
21
 
5
 
! Отговори
ГИАННИ КОСТА преди 9 години
АА ИМА ОЩЕ ЕДНА ГОЛЯМА РАЗЛИКА---НИЕ ГЪРЦИТЕ СЛАГАМЕ ЕЛЕА-ЕЛЕО...НЕ ЗНАМ КАК МУ КАЗВАТЕ ВИЕ...НА ИТАЛИАСКИ Е ОЛИВА. НА ТУРКСИ Е ЗЕХТИНИ.А ВИЕ В БУЛГАРИА СЛАГАТЕ НА САЛАТАТА СЛЪНЦОГЛЕДОВО ОЛИО. = ГОЛЯМА РАЗЛИКА !!
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шопска салата, ама с хубава ракийка1
3
41
 
4
 
! Отговори
ГИАННИ КОСТА преди 9 години
СОПСКАТА САЛАТА Е..ГРЪЦКА САЛАТА..САМО РАЗЛИКАТА Е ЧЕ В ЕЛЛАДА СЛАГАМЕ ЕДНА ГОЛЯМА ПЛОЧКА СИРЕНЕ...А ВАВ *** ГО СТЪРЖЕТЕ.ГРЪЦКАТА И ИТАЛИАНСКААТА КУХНЯ СА НАИ-ВКУСНИ..НАИ-ДРЕВНИ И НАЙ-ПОЛЕЗНИ.ТУРСКА КУХНЯ НЯМА--ТЯ Е НЕ АВТЕНТИЦНА НЕ ОРИГИНАЛ--- ЗАСТОТОТ ТЮРКИТЕ СА КОННИ НОМАДИ..И СА ДОШЛИ НА ГРЪЦКИТЕ ЗЕМИ ПРЕЗ 1071 Г.
2
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обичам шопската салта и европейския съюз!
1
4
 
24
 
! Отговори
естет преди 9 години
Браво на шопската салата-върхът е,ама и ние шопите сме върхът аааааа,казах.

Спонсорирани публикации