Американец спечели $ 259,8 млн. от лотария

Щастливецът купил билета в местен магазин
4 юли 2014 12:33,
11
Американец спечели $ 259,8 млн. от лотария
Снимка: Reuters, архив

Рой Кокръм от град Ноксвил в щата Тенеси стана победител в популярната лотария "Пауърбол", чийто джакпот бе 259,8 милиона долара, предаде ИТАР-ТАСС.

Както оповестиха организаторите на лотарията, Кокръм дошъл да получи наградата няколко седмици след като разбрал, че билетът му е печеливш. Преди да получи парите, той се обърнал за съвет към специалист по финансовите въпроси.

След като преценил всички "за" и "против", победителят решил да вземе цялата сума наведнъж, а не по части. Така в съответствие с условията на лотарията победителят получава 153 милиона долара.

Целият джакпот Кокръм щеше да получи, ако го вземаше на части в разстояние на 30 години. Победителят поясни, че планира да вложи голяма част от сумата във фонд за подкрепа на театрални и танцови студиа в САЩ, които възнамерява да основе.

Щастливецът купил лотарийния билет в местен магазин. Собственикът му вече е получил комисиона в размер на 25 000 долара. Лотарията "Пауърбол" се разиграва в 43 американски щата.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: САЩлотария
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
тъпанаря преди 9 години
да е жив и здрав човека,там поне лотарията е истинска не като тук!Нали знаете кога се броят глупаците в България,в четвъртък и в неделя!
5
0
 
2
 
! Отговори
Селяк преди 9 години
В много от американските щати обявяването на спечелилите от лотарията е задължително, което е много гадно. Това което не се казва в статията е че освен финансист, печелившият е неал и адвокат. Защото изведнъж всички започват да го съдят за пари, включително и за това че едно от печелившите числа било на съдещия (та да му дадат една шеста от печалбата).А наскоро четох статия за биши спечелили от лотарията от 10 случая само един е останал богат.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
da sa mu chestiti i sys zdrave da si gi harch. aide i za drugi hora takova shtastie.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До KaHuBaLaНе е задължително да е прецакан. За 30 години доларът изобщо не знаеш дали ще го има и какво ще стане с финансовата система. А и инфлации, работи - по-добре сега наведниж.
2
0
 
0
 
! Отговори
KaHuBaLa преди 9 години
прецакан с 106 млн, долара пак си е взел доста лекия ама не и цялата сума !
1
0
 
14
 
! Отговори
Така е в САЩ! преди 9 години
В БГ-то мама Праска и *** Пеевски раздават джакпотчетата по партийна линия! А балъците се редят пред тото пунктовете да си пуснат фишовете. Голям майтап!