Редовното пиене ни прави по-популярни

В САЩ 17% от възрастното население препива най-малко 4 пъти месечно
17 юли 2014 17:25,
9
Редовното пиене ни прави по-популярни
Снимка: Reuters, архив

Канадски учени откриха, че редовното пиене прави мъжете и жените по-популярни и те се радват на по-голям респект сред околните, пише в. "Дейли мейл"

Екипът на д-р Тара Дюма от канадския Център за психично здраве изследвал навиците за консумация на алкохол на 357 младежи в Торонто между месеците май и юли 2012 година. Те били запитани колко напивания са имали през този период, колко питиета са изпивали и как тяхното пиене е изглеждало в очите на приятелите и близките им.

При мъжете, които носели на пиене и изпивали големи количества, това им печелело по-голям респект сред околните. Най-големите пиячи се радвали и на най-висок статут сред другите консумиращи алкохол.

При жените също било констатирано, че рисковата консумация на алкохол и носенето на пиене повишават общественото им положение в очите на околните.

Според екипа на д-р Дюма тяхното проучване трябва да бъде взето предвид от специалистите, които изготвят програмите за предпазване от злоупотреба с алкохол. Психологическият фактор при консумацията му в никакъв случай не трябва да бъде подценяван.

Злоупотребата с алкохол е струвала на САЩ 223,5 милиарда долара загуби през 2006 година, припомня изданието. Те се дължат на понижена производителност, на медицински грижи, на криминални прояви и на други свързани разходи.

В страната 17 процента от възрастното население препива най-малко четири пъти месечно.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: мъжеженипиене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Мале преди 9 години
С такива изследваня нищо чудно защото хората се пропиват. Доста типично да се публикува в Дейли мейл. Великобритания е страната на пияниците.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
У нас правено ли е подобно проучване?Българинът в миналото е категоричен и с пословични изрази показва неприязънта си спрямо пияниците: "И лудият бяга от пияния", "Ку.р.в.алъкът е до време, пиянството - до гроб!"
6
0
 
6
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Поркам си редовно но, немога да "нося".Значи за това съм непопулярен.Е сега вече знам защо.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"О,да всички къркачи са много известни.Жалко че хващат цироза след половин век."Има много повече неща, които са вредни. Дали ще хванеш цироза от алкохола или ще хванеш шизофрения от марихуаната или пък ще хванеш някаква психоза от психическото натоварване в съвременния живот и кафето - едва ли има значение. Все е критично. На всеки нещо лошо му вреди. И всеки умира от нещо. Не си прав да ругаеш по пиещите и да им натякваш грешната мисъл, че ще умрат от цироза. Да не би да си вечен
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О,да всички къркачи са много известни.Жалко че хващат цироза след половин век.
3
0
 
6
 
! Отговори
Ал Кохолико преди 9 години
"Редовното пиене ни прави по-популярни"Как не станах известен не знам :)))Майтапа настрана, ама да пиеш само да си известен е много глупаво. Аз лично си пия за кеф. Макар че доста прекалявам и роднините ми са против, пия си защото ме успокоява. Но искам да подчертая,че като пия не бия жени,колкото и да не ви се вписва в образа на алкохолик в главата ви. Ай наздраве.Да сте живи и да сте здрави.Не съм искал на кажа нищо лошо. Само внимавайте с прекаляването,че пиенето много уврежда черния дроб
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия "канадски учени" да не сте ги намерили в Данчовата механа ?
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затова ли руснаци са популярни