Първите три близначета панди в света се родиха в Китай

Това е чудо, защото смъртността на новородените панди е много висока
12 авг 2014 16:45,
4
Първите три близначета панди в света се родиха в Китай
Снимка: БТА

Китайски зоопарк се похвали с раждането на първата тройка близнаци панди в света, предаде Франс прес.

Вероятно става въпрос за единствените оцелели три бебета от този вид - истинско чудо, като се има предвид трудността, с която този бозайник се възпроизвежда.

Бебетата панди са се родили на 29 юли в Сафари Парк Чимелун в Гуанджоу (Кантон, Югоизточен Китай). Първоначално поставени в кувьоз, след това те са били върнати на майка им Цзюсяо, за да ги кърми.

Цзюсяо, чието име в превод означава "усмивка на хризантема", е от Китайския център за защита и изучаване на гигантските панди.

Служителите в парка говорят за ново световно чудо, припомняйки, че смъртността при раждане при пандите е изключително висока. Ще може да се твърди, че бебетата панди са вън от опасност едва след като те навършат шест месеца.

На снимките, изпратени до агенцията в началото на месеца, трите бебета с розова козинка и затворени очи лежат в кувьоза, покрити с бяла завивка.

Полът на малките панди не се уточнява, имената им ще бъдат оповестени допълнително.

В Китай, където пандата е обявена е за национално богатство, животното живее свободно в планинските бамбукови гори в югозападната част на страната. Броят на живеещите на свобода черно-бели мечки е около 1600, уточнява БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко са мили, да са живи и здрави. Бебоци !
2
1
 
12
 
! Отговори
Ajax4o преди 9 години
До 1-виПърво да ти кажа, там мизерията е повсеместна, това, че са отделили пари за ковиоз за панди е защото са 1600 в природата, иначе колко китайчета умират никой не ти казва...И второ - в България 80% от недоносените бебета са от малолетни майки, няма да пояснявам за етническата им пренадлежност, така че е спор колко голяма загуба би било, ако някое се спомине...
1
0
 
17
 
! Отговори
n преди 9 години
Ne moga da powqrwam che moje da se prochete i neshto hubawo,razbira se komentari nqma,Ganio bistri politika...