Любов на ръба: Уволниха полицаи заради целувка

Фотографът на двойката в Танзания също загубил работата си
Обновена: 14 окт 2014 17:10 | 14 окт 2014 17:09,
6
Любов на ръба: Уволниха полицаи заради целувка
Снимка: Facebook

Кога е прието е колеги да се целуват, пита БиБиСи? Двама танзанийски полицейски служители, чиято снимка стана световноизвестна благодарение на социалните мрежи, предизвика дискусия по въпроса, но доведе и до уволнението и на двамата.

Връзката с колега може да доведе до различни усложнения на работното място, но двамата млади полицаи от снимката едва ли са предполагали, че ще доведе до край на кариерата им. Снимката, направена в град в северозападна Танзания, показва как двамата в униформи се целуват. Този кадър се превърнал в основателна причина за тяхното уволнение. В социалните мрежи обаче се надигна вълна от коментари в защита на двамата.

Снимката е качена в интернет от трети полицай, той също е бил уволнен. Според говорител на местната полиция става въпрос за нарушаване на полицейския кодекс. По думите му не връзката е причина за уволнението им, а фактът, че тя се е случила на публично място, докато двамата са в униформи. Фотографът пък загубил работата, защото също е участвал в нарушаването на полицейския кодекс.

Историята е разказана от танзанийски вестник, а новината е приета с изненада.

Потребителите във Facebook коментират, че вероятно е трябвало да бъдат порицани, но уволнението е прието като твърде тежка мярка. Други пък сравняват целувката с тази между президента на САЩ Роналд Рейгън и съпругата му. „Тогава никой не призова към импийчмънт“, пишат възмутени в социалните мрежи. „Някои полицаи приемат целувката по-трудно и от подкуп“, шегуват се потребители в Туитър.

Масуд Джордж, адвокат в Танзанийския център по правата на човека, твърди, че наказанието не е законно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
0
 
! Отговори
големи глупости преди 9 години
Това са демонстрации, а полицай не е като президент. Освен това има усатновени клишета в обществото. Полицаите трябва да се уважават. Правилно са ги уволнили. Дори за разпостраняване н информация, това не би следвало да допуснат. Възмутени, а после реват, че някой ги ограбил, изнасилил или убил. Детска работа на безотговорници
4
1
 
7
 
! Отговори
старото преди 9 години
Ааа,леко им се е разминало-щом не са ги сготвили!
3
3
 
4
 
! Отговори
Веско преди 9 години
знаеш ли колко ме интересува, че са уволнили двама полицаи от Танзания. По добре напиши статия за тазманийският дявол.
2
2
 
4
 
! Отговори
Веско преди 9 години
знаеш ли колко ме интересува, че са уволнили двама полицаи от Танзания. По добре напиши статия за тазманийският дявол.
1
3
 
8
 
! Отговори
Объркан преди 9 години
От статията не става ясно това двама мъже ли са?