Шефът на Apple призна: Гей съм, горд съм!

"Това е сред най-великите дарове от Бога", заяви Тим Кук
Обновена: 1 ное 2014 10:33 | 30 окт 2014 14:43,
274
Шефът на Apple призна: Гей съм, горд съм!
Снимка: Reuters

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук заяви публично, че е с хомосексуална ориентация. Това стана ясно от есе, написано от него за изданието Business Week.

„Горд съм да бъда гей и считам, че това е сред най-великите дарове, които Господ ми е дал“, пише Кук.

Кук разказва в есето, че в продължение на много години е бил с хора с различна ориентация. „Много от колегите ми в Apple знаят, че съм гей, но това не се отрази по никакъв начин на отношението им към мен“, пише още собственикът на компанията.

„Това да съм гей ми даде едно по-дълбоко разбиране на това какво означава да си малцинство и какви са проблемите на малцинствата. Това ме накара да съм по-съпричастен, да живея живота си по-пълноценно. Беше трудно и неудобно на моменти, но това ми даде увереност да бъда себе си, да следвам собствения си път и да се издигна над несгодите и тесногърдието. Това направи и кожата ми дебела като на носорог, което пък е още по-удобно, когато си директор на Apple“, пише в есето Кук.

В есето си пише, че никога не е крил ориентацията си, а просто не я е афиширал публично. Обяснявайки своята ориентация, Тим Кук цитира Мартин Лутър Кинг.

По-рано тази седмица Кук призова управата в родния си щат Алабама да гарантира правата на малцинствата.

Компанията Apple пък има дълга история в подкрепата на своите служители с нетрадиционна сексуалност. Миналата година Тим Кук написа статия, в която се обърна правителството на САЩ. В нея той заяви, че възприемането на индивидуалността на хората е основно човешко право.

Отново миналата година Кук изрази подкрепата си за равни права и намекна, че е бил жертва на дискриминация в миналото си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
9
 
35
 
! Отговори
жена преди 9 години
Полемиката между толкова истински мъже е много интересна. Добре, че все още ви има.
127
8
 
36
 
! Отговори
ВИЖДАМ преди 9 години
До Анонимен 161"Самият факт, че пишеш под статията, означава, че имаш интерес.Ако никой нямаше интерес, статията след 10 минути щеше да потъне в архива."Напротив, аз изследвам манипулациите и искам да видя как хората ги приемат, затова основно чета освен статиите и коментарите под тях - затова имаш шанса да коментираш с мен ограниченията си свободно :))))))))
126
9
 
36
 
! Отговори
ВИЖДАМ преди 9 години
До Анонимен 157"НЕ е погрешно, логично е... който иска, нека докаже, че не е така ако иска да се стигне до истината. Иначе си оставаме с две истини."Няма две истини - има само една! Но за да я намериш/ползваш, трябва да я докажеш!Например, аз не мога да кажа на някой, че е ***, просто така. Но ако той ползва логически грешки умишлено, значи е такъвТвърдението че има много истини е манипулация! Различните хора приемат по различен начин истината, но това не я прави различна /истината/
125
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми то епъл си е марка за обратни
124
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До права сиА те ни "хранят", не защото сме гладни--------------Самият факт, че пишеш под статията, означава, че имаш интерес. Ако никой нямаше интерес, статията след 10 минути щеше да потъне в архива.
123
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гея е човек с хипертрофирало его толкова влюбен в себе си,че може да приеме същества единствено подобни на него самия.
122
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбирам защо ксенофоби се назовават хетеросексуалните при положение ,че именно хомосексуалните игнорират противоположния пол.Искам да изкажа искрена благодарност на господин Евгени Минчев,защото благодарение на него хората видяха истинското лице на хомосексуалността.
121
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВИЖДАМЗначи щом някой успял е педИраст, значи да си педИраст е голяма работа - така ли?-------------- Откъде накъде трябва да е така?
120
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВИЖДАМСъждението Прав съм, защото никой не е доказал, че не е така е погрешно, защото нелегитимно прехвърля тежестта на доказване върху другите--------------- НЕ е погрешно, логично е. И няма нищо нелегитимно - който иска, нека докаже, че не е така ако иска да се стигне до истината. Иначе си оставаме с две истини.
119
14
 
39
 
! Отговори
Коко преди 9 години
Няма надежда за България. Като се четат просташките ви коментари, много ясни се разбира-с такива хора просперитет не може да има.Жална й майка на Родината ни!
118
9
 
41
 
! Отговори
права си преди 9 години
До JuТъжното не е в това! Ако беше само в това, ние дори нямаше да знаем за него...Тъжното е, че ни "хранят" непрекъснато ... и нас и децата ни!А те ни "хранят", не защото сме гладни, както смятат повечето промити (че интереса на хората към Отврата, карал медиите, да занимават хората с Отврат непрекъснато).А ни "хранят", за да ни променят, и то напълно контролирано...Ако не искаха да ни променят, щяха да забранят Отврата!Така, както цензурират борбата срещу Отврата непрекъснато :))))
117
8
 
38
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Командването на " ИДИЛ " е разпоредило да се вземат само продукти на " ЕПЪЛ " , да слушат само Азис , да се доверяват само на Филип Димитров и Станишев и да гледат само предаванията на Кошлуков !
116
10
 
42
 
! Отговори
Ju преди 9 години
Гордее се че е содомит?!? Ами... тъжно е...
115
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горд..., пък и господ намеси???
114
12
 
32
 
! Отговори
Флюбен преди 9 години
Ох, котьоооо...
113
9
 
46
 
! Отговори
33333 преди 9 години
ПОСЛЕ ДА НЕ СЕ СЪРДЯТ, АКО СЕ ПОЯВИ НОВ ХИТЛЕР...
112
9
 
37
 
! Отговори
ВИЖДАМ преди 9 години
До скивамТи като се научи да пишеш, стана ли по-малка маймОна - НЕ!/можеш да ползваш целия разговор до тук като д-во/Обратно - станал си по-голяма пишеща такава! Значи това наистина е заложено у теб!А щом предполагаш, от личния си опит, че отговорите на въпросите които си ми задал са "ДА", то значи наистина е вярно затеб, че си "латентен г*й"! Но от това ,че ти си такъв, не следва всички хора да са такива!
111
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мазен горд гей
110
9
 
33
 
! Отговори
Недей лъга преди 9 години
До ЯПравейки сравнение с кучешки заден двор искаш да кажеш, че си бил там . Ако не си как сравняваш тогава?
109
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък прочетох "Гей съм, лорд съм".