Шефът на Apple призна: Гей съм, горд съм!

"Това е сред най-великите дарове от Бога", заяви Тим Кук
Обновена: 1 ное 2014 10:33 | 30 окт 2014 14:43,
274
Шефът на Apple призна: Гей съм, горд съм!
Снимка: Reuters

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук заяви публично, че е с хомосексуална ориентация. Това стана ясно от есе, написано от него за изданието Business Week.

„Горд съм да бъда гей и считам, че това е сред най-великите дарове, които Господ ми е дал“, пише Кук.

Кук разказва в есето, че в продължение на много години е бил с хора с различна ориентация. „Много от колегите ми в Apple знаят, че съм гей, но това не се отрази по никакъв начин на отношението им към мен“, пише още собственикът на компанията.

„Това да съм гей ми даде едно по-дълбоко разбиране на това какво означава да си малцинство и какви са проблемите на малцинствата. Това ме накара да съм по-съпричастен, да живея живота си по-пълноценно. Беше трудно и неудобно на моменти, но това ми даде увереност да бъда себе си, да следвам собствения си път и да се издигна над несгодите и тесногърдието. Това направи и кожата ми дебела като на носорог, което пък е още по-удобно, когато си директор на Apple“, пише в есето Кук.

В есето си пише, че никога не е крил ориентацията си, а просто не я е афиширал публично. Обяснявайки своята ориентация, Тим Кук цитира Мартин Лутър Кинг.

По-рано тази седмица Кук призова управата в родния си щат Алабама да гарантира правата на малцинствата.

Компанията Apple пък има дълга история в подкрепата на своите служители с нетрадиционна сексуалност. Миналата година Тим Кук написа статия, в която се обърна правителството на САЩ. В нея той заяви, че възприемането на индивидуалността на хората е основно човешко право.

Отново миналата година Кук изрази подкрепата си за равни права и намекна, че е бил жертва на дискриминация в миналото си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
14
 
71
 
! Отговори
Molombo преди 9 години
Нямам против гейовете, но това не е дар от бога, защото реално не дава плод.По скоро хора с пари се увличат по модата с идеята че са различни.Това не е за хвала, а за съжаление.
47
12
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Усещах аз че има нещо гейско в айфоня. Сега вече няма съмнение.
46
13
 
61
 
! Отговори
реалиста преди 9 години
За мен тази фирма вече не съществува.
45
12
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
-Горд съм, че съм гей.-Браво пич, супер е, че се чувстваш добре в тялото си.-Горд съм, че съм хетеро.-Хомофоб, и ние имаме права, спрете насилието над хомосексуалните.
44
16
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гейската политика е въведена от световното правителство за справяне с прекомерно бързото нарастване на населението. Само ме е страх да не стане гейството задължително след някоя и друга година. Аз отивам към пенсия ама младите да му мислят. Да си купятвазелинче от сега.
43
8
 
51
 
! Отговори
1 преди 9 години
Чак пък горд?!?!
42
14
 
73
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Той е избрал да е гей и е горд, а други са избрали това да не им пречи. А аз избирам да считам гейовете за болни хора. Не ги мразя, не ги дискриминирам, просто смятам че са болни. Защо трябва да бъда критикуван и считан за хомофоб?
41
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като му гледам снимката, 100% си е сложил чене, за да може да го маха при определени случаи. скоро ходих на рупите за да се накисна в благодатна вода, но се появи едно подобно недоразумение, че даже се опита да ме пипа под вода. такъв откат му праснах, че не можа да разбере на къде полита. и най-нагло след две минути се залепи на друг. немат пирка тия гнусари. мислят си, че си длъжен да ги търпиш.
40
10
 
39
 
! Отговори
ivo преди 9 години
дали е геѝ или не мен не ме интересува това. Просто не искам да слушам публични изявления тъѝ като това не носи обществен прогрес и не е генерира ресурси
39
9
 
52
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
48 В дълбоко заблуждение си, ако смяташ, че гейството е нещото което те прави "успешен", НЕ Е ТОВА приятел, а труда! Жалко е сексуалната ориентация да се изтъква като нещо, с което някой трябва да се гордее, още по- *** звучи, че да си гей конкретно, било "дар Божий"
38
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бъг в системата...
37
10
 
40
 
! Отговори
edin do 46 преди 9 години
А ако *** го е направила велик?И ако е прецакал с голия си *** и извратения си морал някой нормален?
36
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нормално.всички с тая марка са съединители
35
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ционистите и Масоните много харесват гейовете защото Корпоративни роби , за тях корпорацията е семейството и родината..
34
33
 
36
 
! Отговори
гей фен преди 9 години
"в Apple знаят, че съм гей, но това не се отрази по никакъв начин"Хее, пич, ела в ***, тука ще те обесят на някое дърво! А децата ти в училище ще ги спукат от гаври и бой и после ще ползват точно това като "аргумент" сещу гей-браковете - да не страдали децата ХААА уникално *** народ, затова и най-бедния и нещастния в Европа - случайни неща НЯМА!
33
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До :)То си губи смисъла в този случай да се "обиждат" с този израз ... Щом там си е нормално да си разменят подобни "комплименти"..,
32
11
 
51
 
! Отговори
66 преди 9 години
МНОГО Е ГНУСЕН
31
28
 
40
 
! Отговори
Jj преди 9 години
Чета и не знам дали да се смея или плача. Мразете, плюйте, обиждайте.. :) Само че, разликата между вас и този човек е, че той е успял да се приеме такъв какъвто е и да построи зашеметяваща кариера и да продължава да променя света, докато вие просто ще съществувате в тъмнината на своите виждания. И ако кажете, че по-добре така, отколкото да сте обратни съгласен съм. Наистина е по-добре, че той е ролеви модел, който хората по света следват, а от вас и вашето мнение никой не се интересува :) хаха
30
11
 
52
 
! Отговори
Чикън преди 9 години
ГейФон 7 ще струва 5000лв. Щото е първия ГейФон.
29
10
 
54
 
! Отговори
До 41 преди 9 години
Не само може да му кажеш "***", но и да получиш повишение за това :)))))))))))))