Умни роботи сменят регулировчици и брокери до 50 години

Всеки втори смята, че машините застрашават работното му място
Обновена: 22 яну 2015 10:25 | 22 яну 2015 10:25, Красимир Ангелов
9
Умни роботи сменят регулировчици и брокери до 50 години
Снимка: Reuters

Регулировчици, брокери и търговци на автомобили могат да бъдат заменени от усъвършенствани интелигенти роботи през следващите 50 години, пише британският "Дейли стар", позовавайки се на водещата британска специалистка д-р Маги Адерин-Покок.

За свое проучване за нагласите на сънародниците си към автоматизацията д-р Адерин-Покок е анкетирала 2000 души. Участниците в допитването е трябвало да отговарят на въпроси служителите в кои сфери е най-вероятно първи да бъдат изместени от роботи.

Оказало се, че близо 65 % от участниците са посочили регулировчиците, 40 процента - брокерите и 33 процента - търговците на автомобили.

Като цяло 48 % от анкетираните са отговорили, че технологичният напредък ги кара да се страхуват за професията си. Близо една четвърт от участниците в допитването са признали, че робот би вършил работата им по-добре от тях.

Специалистката прогнозира, че освен в сферите на услугите, в недалечно бъдеще грижите за възрастните хора също ще бъдат поети от роботи.

Д-р Маги Адерин-Покок споделя, че развитието на технологиите през този век ще продължи с шеметни темпове, което ще позволи на машините да се отделят от научната фантастика и да намерят място в човешкото всекидневие.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
69 преди 9 години
не само брокери, ми и адвокати, нотариуси и тем подобни ще минат в историята.
5
0
 
2
 
! Отговори
Фики Фитиля преди 9 години
С нетърпение чакам да пуснат в продажба робот дето върши всичко в къщи и от време на време да оправя жената.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, няма страшно! Роботът може и да върши моята работа, ама аз пък ще трябва да го контролирам дали не стават грешки, пък и ако се развали да го оправям...така, че пак няма да съм безработна. Така, че не се тревожете, без хората няма да стане. Просто малко ще ни се промени работата.
3
1
 
3
 
! Отговори
Чакам преди 9 години
Ще си купя робот, да работи вместо мен, ама аз какво ще правя? Гледане на телевизия, мързел и т. н. водят до заболявания.
2
0
 
2
 
! Отговори
Бригадир с каскет преди 9 години
Ами обадете се на някой "умен" робот за справка за мобилния си телефон и ще видите как ще ви свърши работа, по-зле от кучето на нивата.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано това стане по-скоро, че тези охранени кияци-млади пенсионери, са по-прости и от светофар.