Натискат Victoria's Secret да пускат бельо с големи размери

Петиция иска на ревютата да има закръглени модели
5 фев 2015 10:58,
50
Натискат Victoria's Secret да пускат бельо с големи размери
Снимка: Reuters, архив

Клиентите по света все повече и повече притискат производителя на бельо Victoria's Secret да пусне серия с големи размери, пише Бизнес инсайдър.

Хиляди са се подписали в петиция, започнала преди седмица.

Днес марката контролира близо 35% от пазара на бельо, което е много повече от всеки друг търговец.

Най-големият размер, предлаган от марката, е XL при чорапогащниците. При бельото най-големите размери са 12 и 14, което отговаря на 38 и 40. Други търговци предлагат размери до 56.

Не така стои положението при сутиените. Световната марка предлага в някои серии размери D, а в други – DDD.

Авторът на петицията е Дейна Дрю, която твърди, че обожава Victoria's Secret. Самата тя е купувала много неща от магазините им в Калифорния. Само не и бельо.

„Мога да си купувам само неща като лосиони и парфюми, тялото ми не е подходящо за тяхното бельо“, разказва тя. „Всяка година гледам шоуто на "ангелите" и бих се радвала, ако мога да си купя нещата, които показват на ревюто. Но не мога, защото нямат големи размери“, допълва още Дрю.

Други петиции пък настояват по време на шоуто на "ангелите" марката да показват и други типове тела. Според тях моделите на ревюто насърчават нереалистичните очаквания към женското тяло.

„Victoria's Secret трябва да вземе предвид мнението на хората“, твърдят авторите на петицията. „Има над 100 млн. едри жени само в САЩ, а миналата година са изхарчени 17,5 млрд. долара за дрехи с голям размер“, подчертават още те.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
17
 
! Отговори
Йовко преди 9 години
Отивайте да тичате в парка ,и намаляйте бургерите.Аз бях дебел преди 5 год и също дискредитирах добре изглеждащите косвено , залъгвайки се , че за всеки влак си има пътници , или че се чувствам добре в кожата си...ПЪЛЕН БУЛШИТ...За едно лято свалих 30 килограма , сега се радвам на що годе добро тяло , но всичко е много по различно , нагласата към света се променя и т.н.Ако Виктория Сикрет сложат бельо за дебелани , ще си вкарат невероятен автогол на имиджа...
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо да внимават с какво се тъпчат, петиции ще правят!
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХА ХА ХА! Представих 120 кг жена в бельото на Victoria's Secret. Но проблема дори не е в това.Като го свали, пак ще си остане 120 кг ***.
7
3
 
13
 
! Отговори
gun преди 9 години
Всяка година гледам шоуто на "ангелите" и бих се радвала, ако мога да си купя нещата, които показват на ревюто. Но не мога, защото нямат големи размери дрю спри с преяждането
6
2
 
24
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
И аз искам да нося прилепнали тениски, само че съм дебел и ще ми се види пъпа!Стига с тези идиотщини - слон за модел. Да извикат и Митю Пищова за манекен на мъжки дрехи.
5
3
 
16
 
! Отговори
pa6ko преди 9 години
Би изглеждало гротескно подобно бельо на една 90-100 килограмова жена... Жени раберете,пълно щастие няма.И аз искам 1000 лева заплата ама съм *** и зимам 500.Това е положението.
4
1
 
14
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Какво става в тая държава?...100 млн. "едри" жени...Притискат една фирма какви модели да слага по ревюта...Фирмата се е доказала след като държи 35% от пазара. Сигурно внася и солидни данъци.Нека да произвежда и размер XXXL.Но все си мисля, че свободата и демокрацията изискват фирмата сама да реши какви модели да наема за ревютата си...
3
4
 
31
 
! Отговори
tarbuh преди 9 години
Отслабнете бе! На бас, че тази "петиция" е от американските слонове, за които до 150 кила е нормален размер и се разкарват с ел. колички из супермаркетите. От какъв зор ще правят бельо за тях, това си е решение на фирмата.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние пък не щем да натискаме Беля с голями размери
1
11
 
12
 
! Отговори
... преди 9 години
Дебелите хора са БОЛНИ хора. Колкото до бельото на Victoria's Secret, нося техния S размер, а изобщо не мога да мина за кльощава ;) Сметайте...