Москвич и Лада – легендите по улиците на Хавана

Ретро колите са наистина често срещани там
Обновена: 14 фев 2015 07:35 | 13 фев 2015 21:21,
217

Снимка: Reuters

Бившият Съветски съюз е започнал да изнася своите евтини модели коли Лада в Куба през 1970 г. Има много малко свидетелства за съветско влияние в Хавана, но ладите са наистина често срещани там.

Заради ниските заплати, които получават местните, малцина могат да си позволят да си купят нова кола. Затова по пътищата продължават да се движат стари автомобили.

Търговското ембарго на САЩ затруднява кубинците в набавянето на резервни части за старите возила. Хората обаче все пак успяват да си намерят части от Маями или да ги получат по някой, който живее в САЩ.

Разгледайте ретро колите в галерията, които все още се движат по хаванските улици, дори и като таксита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
7
 
! Отговори
Щурмовик преди 9 години
Руснаците са титани! Те са дали на света жигулата, така както Прометей е дал огъня на човека!
45
2
 
3
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Да ти чуем другата половина от истината за Карибската криза!
44
3
 
4
 
! Отговори
кремълски трол преди 9 години
-10,Тва е полвината истина за "Карибската криза"! Нищо не знаеш! И не се изказвай неподготвен.
43
5
 
7
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Куба десетилетия наред е била под военна блокада от САЩ. САЩ са искали да ги уморят от глад.-------Единственото време, в което Куба е била под военна блокада от САЩ, е когато СССР им закара ракети. След като Кенеди много добре показа на Хрушчов, че няма да му мигне окото да започне война, СССР си ги прибраха и блокадата беше вдигната!
42
2
 
4
 
! Отговори
кремъшлски трол преди 9 години
Кафето не е 2лв. Върви м/у 30 и 50 ст. Бре!
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо американците не оставят на мира Куба а постоянно се занимават с нея и налагат санкции? От какво се страхува велика Америка - нали Куба е един малък остров? И като видяха че със сила и военни блокади не могат нищо да направят Обама започна да се умилква и да прави жалки опити за "сближаване", ноооо от позицията на силата. И разбира се Куба ми показа среден пръст.
40
1
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Откъде мога да си взема такива стойки за повдигане като на снимка 8?
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Mr.STARBUCKSПътувай бе, на никой не му пука какви колекции имаш, не занимавай хората с твойте глупости
38
3
 
5
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Господа ***, подхващайте сега на ни убеждавате, че немските смартфони са по добри от китайските huawei а френските пури са по добри от кубинските.--------------И защо трябва да го правим това? А ти в какво ще ни убеждаваш?
37
1
 
7
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Сега карам горе долу модерен за нашите стандарти автомобил, но неможе да стъпи на малкия пръст на ладата като здравина!-----------Да не би да караш VW Beatles model 71 :-)
36
2
 
8
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Защо американците се страхува толкова от един малък остров където хората не искат да им се кланят? Защо не ги оставят да живеят както искат?---------------Точно това са направили. Оставили са ги. Резултатът е видим!
35
6
 
5
 
! Отговори
кремълски трол преди 9 години
Любимата ми кола е била и винаги ще си остане ВАЗ 2105 или известна още като лада 5 ца! Най-добрият автомобил правен някога. Купих си го нов през далечната 1993 на свободна цена от мототехника имаше само бежови! Карах го почти без авариино до 2001 и после го продадох на едни ***! Сега карам горе долу модерен за нашите стандарти автомобил, но неможе да стъпи на малкия пръст на ладата като здравина!
34
1
 
7
 
! Отговори
КУБИНЕЦ преди 9 години
МОЕ ДА СЪМ ГЛАДЕН, БЕДЕН И БОЛЕН АМА ИМАМ КОМУНИЗЪМ!! ВЕНСЕРЕМОС!
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Куба е десетилетия наред под военна блокада от САЩ. Американците са искали да ги пречупят и да ги уморят от глад. Правени са стотици опити от ЦРУ да убият Кастро и въпреки това е оцелявал. Ине можаха да ги пречупят. Защо американците се страхува толкова от един малък остров където хората не искат да им се кланят? Защо не ги оставят да живеят както искат?
32
3
 
6
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
По ирония на съдбата сатрапа Кастро идва на власт точно на моя рожден ден:)) Истината е, че по него време корупцията там е била огромна. Другата истина е, че кубинците са ***-повярваха на еди популист. Е и той им такова мамата..........Рая на Земята е на купонна система!! Ххахахахахахахахахахахахаах! Избора за кубинските дами е велик!! Кеф ти ***, кеф ти сутиен!! А!! Вече можеш да имаш и gsm!!!! Само таковтата де.......ако някой ти го плаща в долари...............Някой от Маями.............
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Носталгия по какво , ей .................. хахахаха . смешковци , носталгия п о лада имат само вашите т кратунковттсци , другите не са я чували Одисей 1
30
6
 
10
 
! Отговори
Кремълски трол преди 9 години
Абе анонимник ти колко 40 годишни бмв та си виждал по улиците!? Ладите и москвичките ги има все още. Ти бе ***, чул ли си бмв или ферари да е носило тухли и хоросан за строеж на вила!? Тези коли едно време бяха и леки коли и камиони и построиха доста вили с тях дядовците и бащите ви, да може сега да се радвате на демокрацията и да чорбаджеете! Само че благосастоянието ви идва от онова "лошото време".
29
0
 
5
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Комунйе?!...
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега *** ще подхванат как ладите и москвичите са "много по-добри" от bmw, ferrari и т.н.
27
2
 
6
 
! Отговори
Венсеремос преди 9 години
Другари, искам да живея като в Куба! Тръпна от възторг и социалистическа треска! Просълзявам се от зелените униформи и петолъчките по челата! Искам да имам брада и да съм като Че Гевара! Или поне като Кремълския *** от коментар 44, макар че чавка му е изпила акъла, както казваше др. Живков!