86% от хората са с грешен зодиакален знак

Причината е движението на Луната и Слънцето
24 мар 2015 12:56, Елка Василева
7
86% от хората са с грешен зодиакален знак
Снимка: архив, Reuters

Почти никой вече не е роден под зодиакалния знак, който знае, защото астрологичният календар не е осъвременяван спрямо реалното положение на звездите, съобщи в. "Индипендънт".

Съзвездията от зодиака са се изместили с цял месец, разкри предаването "Звездобройци" на Би Би Си. Заради причинената от Луната и Слънцето промяна на наклона на земната ос, наречена прецесия, звездите над нас са с друго положение.

Това означава, че ако някой е роден в края на януари и си мисли, че е Водолей, всъщност може да е зодия Козирог, обясни д-р Радмила Топалович, астроном от Кралската обсерватория в Гринуич.

Когато древните гърци създават зодиака, знаците в него са определени по съзвездието, което е зад Слънцето в дадения период. Съзвездията обаче вече са се изместили с около месец.

Това означава, че 86 процента от хората са с грешен зодиакален знак.

Предаването "Звездобройци" припомни, че съществува тринадесети зодиакален знак - Змиеносец. Древните астролози вероятно са се отказали от него, за да може 360-градусовият път на Слънцето да бъде разделен на 12 части от по 30 градуса. Това съзвездие е зад Слънцето от 30 ноември до 18 декември.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: зодиакален знак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Мислещ преди 9 години
"Прецесия" се нарича движението на земната ос спрямо ранината за земната орбита, а не нейният наклон! Същото движение извършва оста на пумпала когато го завъртим. Движението е периодично и не може да се нарече изместване на земната ос. Авторът вероятно има предвид наклонът на земната ос спрямо еклиптиката (равнината на земната орбита).
3
0
 
4
 
! Отговори
Змиевед преди 9 години
Мъжете са от Марс, а жените от Венера и водят война за спуснатия капак на тоалетната чиния.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги съм се чудил защо не познават тези хороскопи, пък аз да съм бил змиеносец :)
1
0
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Покъртителна новина ...