Със златни тоалетни и махагон – самолетите на Путин

Президентският лукс струва 130 млн. евро на руските данъкоплатци
Обновена: 27 мар 2015 14:15 | 27 мар 2015 08:47,
261

Снимка: Twitter



Руският президент Владимир Путин се обзаведе с два чисто нови луксозни самолета на обща стойност от над 130 млн. евро, пише британският "Мирър".

В интернет се появиха и снимки на пищните летателни апарати. На тях се виждат бели кожени столове, златист обков, спални, кухня, луксозна баня и дори фитнес. За луксът на президентския самолет могат да завидят не малко 5-звездни хотели.

Първият самолет, IL-96-300, ще струва на руските данъкоплатци близо 60 млн. евро. Вторият, IL-96-300-PU (M1), ще бъде близо 70 млн. евро.

Снимките са изтекли от Министерството на отбраната в Русия. Луксът бързо предизвика вълна от възмущение сред руските граждани, борещи се с кризата, в която е руската икономика.

"Нашият самопровъзгласил се цар е решил да си направи подарък по случай 15 години от поемането на короната и ни зароби да му плащаме самолетите", пише блогърът Кунгуров, качил първи снимките в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: луксРусияПутинсамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какъв смях , тук пише че самолетите струват 130 мил евро и руския народ се бил заробил , ами ние с нашите 18 милиарда значи сме до живот роби
30
20
 
10
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Тая "вълна от възмущение сред гражданите" е еврогейска пропаганда. Много добре знам от сигурен източник, че гражданите сами са събрали парите за своя велик неотразим Вова Самолетски. Да не говорим, че има едно полузабравено предсказание знаете на кого, че "след като завладее нови земи В.В.П. ще лети на златна крилата каляска, построена от благодарния народ на необятная Рус. Даже ще има три *** с позлатени мивки"
29
8
 
34
 
! Отговори
_|_ преди 9 години
Самолетите са руски забележете.. И не са на Путин, ами на правителството, което не е дошло с преврат, а е избрано от народа. Кризата беше изкуствено създадена от САЩ и техните *** по света.. Интересно защо няма статии за това как постепенно излизат от тая криза, ами се опитват да провокират завист към нещо, което е съвсем естествено за всеки лидер на голяма и богата страна?
28
7
 
25
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Всеки божи ден на Путин като президент, е загуба на милиарди виртуални напечатани долари за Юнайтед Стейтс, от ФЕД!!Това ме кефи.Не ме кефи само,като почне да се вдига цената на петрола.Тука ще стане 3 левас за литър, а Русия пак ще си е добре,не я мислете.
27
3
 
5
 
! Отговори
az преди 9 години
I 300 miliona da sa horata tam mogat da si go pozvolqt :)
26
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм голям фен на Путин, но това си е пошла пропаганда против Русия. С право един читател на сайта е коментирал, че в днес.бг се на*ират да пишат против Русия. Всеки ден, десетки статии, предимно усмиващи руската нация или такива представящи Русия, тенденциозно в негативна светлина.
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Obongo da ne sere w gradinite na washngton ? Bah ti ludite propagandatori !
24
10
 
13
 
! Отговори
абе преди 9 години
Дано да има стълбичка в тая златна тоалетна, че да може Вовата да стигне до седалката.
23
3
 
3
 
! Отговори
До Дядо Петър преди 9 години
Дедо Петре колко пъти да ти повтарям да не си забравяш хапчетата. Твой любим доктор Адолф Айхман.
22
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нормален самолет на президент на държава която е наи голямата в света , и защо пишете че самолета е на путин , тои е на русия
21
6
 
11
 
! Отговори
Фашингтон преди 9 години
А я кажете колко струват полетите на обонго?Сто хиляди долара на час май идваха, като добавиш охрана, лЕмузина, НСА, Сикрет Сървис, кетъринг, пресаташе, официална церемония?Май с две ходения от Лошингтън до Майами сте ги избили тия два самолета на Путин?
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Suvsem obezumja zapadnata propaganda. Nadminaha se v sravnenie s idiotichnite im izmislitsi (vkljutchitelno i edno nashe perekende - Mindjev) po povod "izchezvaneto" na Putin. E mnogo gi e strah i mnogo mu zavizjdat na toja Putin, be. Ba si komplexarite.
19
8
 
22
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Ами дайте да видим самолетите и вертолетите на Обонго,дето го разкарват по почивки и голф игрища(щото друга работа май няма)!Може би са със спартанско оборудване за по 2-3хиляди долара?Ми няма нужда да се целим толкова високо-и наш Бочко не живее в мизерия....Само единия брониран автомобил е милион!
18
8
 
30
 
! Отговори
Да преди 9 години
Хора призовавам ви просто да игнорирате сайта на ***. Има си дневна норма за статии срещу Русия в сайта . И те ще ми говорят за Руска пропаганда . Вие сте пропагандата. И то платена
17
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
чудно ми е на обама как изглежда , сигурно вътре е пълен с палми и кокосови орехи
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 8Ma mnogo dobre si zapoznat s "kakalashkovata" protsedura. Produlzjavaj da si ja prilagash smelo - v Bg vse oshte pone kakalashki ni ostavjat kolonizatorite. Predishnite ni ostavjaha neft, gaz i zaetost. A sega te burshesh s kakalashki. Tvurdichki sa, no taka te vuzpitavat v izdurzjlivost - teb i detsata ti.
15
28
 
12
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Като за император.На империя от ***.Който ще завърши както предшествениците си - Сталин и Хитлер.Безславно и позорно.
14
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
днес.бг / даже нямате и срама , колкото повече пишете срещу Русия толкова повече взе да ми харесва , а за путин нямам думи , президент мечта , ние такаъв поне в близките 1 000 г няма да имаме
13
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По какво личи че е самолета на Путин? На едната снимка има знамето на Русия и това е. Кулажи всякакви. Русия има и злато и бели кожи, така че може да си го позволи, ние какво имаме? И ако те имат могат да го споделят с приятели, за разлика от Германци, американци, англичани и всякаква друга пасмена. Гледайте и се радвайте от какво избягахме и до какво ни доведоха управляващите. Да живее европейския съюз и техните приятели отвъд океана.
12
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Иван---Иванчо,голям наивник си--точно Обама го разкриха че ходи със семейството си на почивка на Хаваите с правителственият самолет.НО скандала се потули,а у нас въобще не го споменаха....