Със златни тоалетни и махагон – самолетите на Путин

Президентският лукс струва 130 млн. евро на руските данъкоплатци
Обновена: 27 мар 2015 14:15 | 27 мар 2015 08:47,
261

Снимка: Twitter



Руският президент Владимир Путин се обзаведе с два чисто нови луксозни самолета на обща стойност от над 130 млн. евро, пише британският "Мирър".

В интернет се появиха и снимки на пищните летателни апарати. На тях се виждат бели кожени столове, златист обков, спални, кухня, луксозна баня и дори фитнес. За луксът на президентския самолет могат да завидят не малко 5-звездни хотели.

Първият самолет, IL-96-300, ще струва на руските данъкоплатци близо 60 млн. евро. Вторият, IL-96-300-PU (M1), ще бъде близо 70 млн. евро.

Снимките са изтекли от Министерството на отбраната в Русия. Луксът бързо предизвика вълна от възмущение сред руските граждани, борещи се с кризата, в която е руската икономика.

"Нашият самопровъзгласил се цар е решил да си направи подарък по случай 15 години от поемането на короната и ни зароби да му плащаме самолетите", пише блогърът Кунгуров, качил първи снимките в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: луксРусияПутинсамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин дори вече ходи по сета съпровождан от кораби,които движа по оре и прикриват самолета му. Живота и здравето на Путин за важни за целия свят, защото американо-еврейската средновековна диктатура никой нормален не иска да живее до живот.
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде да не гледаме в чуждото канче имат крава пият мляко. Какво да кажем ние в България ,купуваме бракувани военни самолети ненужни на никого и осигуряваме охолен живот на временно управляващите.
49
3
 
24
 
! Отговори
DDDD преди 9 години
Абе много глупости пишете. Разбирам, че на повечето пишещи тук им се плаща да пишат ама преди да пишете малко помислете. Разбирам, че и журналистите са толкова "свободни" че чак ми втръсват вече ама все пак какъв самолет искате да ползва Путин ТУ-154 ли? Ами колко струват самолетите на първите в ЕС и САЩ. Това не разбрах от статията. Тогава вече можехме да коментираме какво демострира Русия с покупката на такива самолети. Сега си миреше направо на пропаганда.
48
8
 
9
 
! Отговори
Say NO to UKIP преди 9 години
А шефовете на най-големите корпорации в Холандия ходят на работа с велосипеди.Евразийски "стандарти"...
47
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 56къде прочете че путин имал 200милиарда , в днес бг ли , те писаха и за някаква вила във виена дето струвала милиарди но се оказа че путин има единственно един апартамент 78кв в москва
46
7
 
5
 
! Отговори
Янукович преди 9 години
И моят *** беше целият от злато....
45
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той и Янукович имаше туй-онуй, ама после....И с Путинчо тей ще стане, като погладува народа, колкото и малко да е останало от него.
44
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всички коментари тук против русия и путин са неадекватни , пишат се от хора които даже не знаят нищо нито за путин нито за русия / просто вземат по 0.50 евро на коментар против русия
43
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
комунето си е първично, ако не му е златна тоалетната сигурно няма да може да се изходи
42
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даде ,но самолета е платен с руски пари, а САЩ, запада и шефовете на западни банки и корпорации крадат чуждите държави и си правят златни тоалетни. Разликата е огромна.
41
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И един милиард да струват самолетите, пак си струва, защото без Путин Русия ще бъде съсипана и тогава ще става въпрос не за един, а за милион и един милиарда.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 22MOMCHE, IMAJ MILOST S TOJA TVOJ HUMOR! SHTESHE DA MI SE PRUSNE DIAFRAGMATA OT SMJAH. DA SI ZJIV I ZDRAV! TAKIVA KATO TEBE KREPJAT *** NA HORATA V TOJA GADEN SVJAT NA PROMIVANE NA MOZUTSI, PO-SKORO - NA OBEZMOZUCHAVANE!
39
6
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Тая "новина" я пусна преди почти седмица един виден съветски фейсбук ***, а под нея какво обожание беше направо да се хване човек за главата. Ако Вова се появи на живо наште патреоти верно ще му целуват краката
38
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 48абе калмук такъв , защо наричаш путин джудже не мога да разбера , ръста му е 178 ти да не би да си 270 висок бе *** такъв
37
15
 
8
 
! Отговори
Ко40 преди 9 години
Е това ли е великия Путин , който мисли за народа . Да ама не . Това е един маниакален диктатор и ще завърши като такъв . Руския народ ще се осъзнае , но дано не е късно . А на злобния червен *** ще му пожелая да отиде да живее в Русия щом като е толкова хубаво .
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Адолфчо,Адолфчо, баби.Само той ще Ви навре обонговските и *** ценности в тъпия дирник.Искам да съм Адолфчо.Мммм,кеф!
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бях си помислил преди седмица за тая дама мария несторова че е единственият не подкупен публицист в тоя саит , всичките и статии бяха неотрални но явно и тя се е подала на зелените хартиики без стоиност
34
12
 
9
 
! Отговори
хайл Путкин преди 9 години
той го заслужава, той ще спаси света от лошото, защото той е супер джуджето, той е светлината и пътя и целта и началото и края и бащата и майката и бабата и дедото. джуджето бог !
33
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Умират си да компрометират Путин и да озлобят хората срещу него. А снимки от самолета на Обама що не публикуваха? А нашия правителствен самолет, като е на почти същата цена? За него що няма някое материалче? А българските партийни субсидии, дето са 50 пъти по-големи от немските и всеки мандат струват на българина 200 млн. лева - за тях някоя статия? А разходите за охрана на управляващите в България, дето са уникални по размер и са 48 пъти по-големи от нормалните за Западна Европа - за тях нещо?
32
3
 
12
 
! Отговори
zeus преди 9 години
А един бомбардировач В-2 струва на американският данъкоплатец 737 милиона долара, има произведени 21 бройки.

Спонсорирани публикации