20 г. по-късно: Образованите жени имат повече деца

60% от висшистките имат поне по 2 деца, сочи проучване
42
20 г. по-късно: Образованите жени имат повече деца
Снимка: Reuters

В днешно време жените с висок образователен ценз имат повече деца, отколкото преди 20 години, сочат резултатите от ново проучване, цитирано от Франс прес.

Днес само 22 на сто от 40-44-годишните жени с университетска диплома нямат деца, докато това се е отнасяло за 30 процента от дипломираните жени на същата възраст през 1994 г., показва проучването на американския изследователски център "Пю".

Това намаляване е впечатляващо сред докторантките - 35 на сто от тях не са имали деца през 1994 г., докато днес това се отнася за едва 20 на сто от тях.

Днес 6 от всеки 10 жени с университетска диплома имат две и повече деца, при 50 на сто от дипломираните жени през 1994 г.  Делът на онези, които имат три и повече деца, се е увеличил с пък с 6 пункта.

Процентното съотношение на жените, които имат едно дете, е намаляло за 20 години - от 28 на сто на 23 на сто.

"Редица фактори играят роля за това", заяви ръководителката на проучването Гретхен Ливингстън.

“Нарасна броят на жените с висок образователен ценз и на омъжените дипломирани жени. Омъжените жени са по-склонни да имат деца в сравнение с неомъжените. Освен това нравите се промениха и днес работещите жени се почитат повече. Това е важно за дипломираните жени, които са склонни да работят", подчерта Ливингстън.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: висше образованиежени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Да живее 9ти май преди 9 години
Те са виШиски, щото държавата дава по 2000 льйеъ ако майката е записана студенКъ.
14
0
 
7
 
! Отговори
Защо се ядосвате? преди 9 години
Това изследване не важи за нас, а за жени в друга част на Европа, където работещият висшист е с доста добра заплата.Мислите ли, че и у нас нямаше да се раждат повече деца, ако бяхме по-стабилни финансово във възрастта, която е най-подходяща за създаване на деца? Защо днес у нас жените отлагат раждането за след 30-тата си година? Смятате ли, че не знаят, че под 30 г. и омъжването, и забременяването, и раждането се осъществява по-лесно? Но под 30 г. повечето са безработни или с мизерни заплати.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може би,за разлика от преди 20 години,жените в Италия все пак са решили да оставят наследник.Говорим за жените интелектуалки,а не за онези,които са позиционирани в конкретни квартали и махали в покрайнините на всеки град и един наш шоумен нарече "индивиди,които са епидермално вариативни".Много от ерудираните италиански дами раждат извънбрачни деца,защото мъжете в тази държава дори и на 30+ не желаят да се разделят с майките си.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Много сте зле!!!Не знам за коментиращите но за написалият статията мога да кажа с АБСОЛЮТНА сигурност чее НЕГРАМОТЕН.Заглавието е подвеждащо, текста е като "Мислите на един полу ***" та и коментарите са си на място.Прости дЖурналисти с *** народ и ..........ето това е резултата.
11
0
 
12
 
! Отговори
ГОШКА преди 9 години
И АСАМ ВИШИСКА ЗАВАРШИЛА САМ ОНИВЕРСИТЕТ
10
2
 
5
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
И ти си най.вероятно стара мома,която още чака небесния принц,с многото пари и малко акъл.От такива като теб,болни от хронически момизъм,България е вече пътник за оня сват.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да са имали какъв им бил проблема преди 20 години .това показва че са ЗАХЛЮПЕНИ от сегашните!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво
7
7
 
6
 
! Отговори
Много сте зле!!! преди 9 години
Коментиращите или не могат да разберат за какво става въпрос или просто не могат да четат! В проучването се посочва че жените с висше днес имат повече деца от жените преди 20 г. Проучването засяга САМО жените с висше, а не всички!
6
6
 
13
 
! Отговори
българин преди 9 години
Това е пълна лъжа.Българката-християнка,с все по-отчетлив инат не иска да става съпруга и майка.Истината е,че нашите жени-християнки,са с оформен нечовешки,женски егоизъм,които разбират живота,като възможност за безконтролно сексуално,разюздано поведение.И само чувам,че нямало мъже в България.Погледнете и вижте-уродлива стара мома,до уродлива стара мома.Но я поискайте да ви стане съпруга и роди три-четири деца,очите ще ви избоде,заедно с участието на своите родители.
5
0
 
28
 
! Отговори
Анти преди 9 години
100 % от ромките (да не използвам други думи, че админа ще ме изтрие) и техните по-големички щерки (на по 14+ години) имат по няколко деца (даже над 2 бр.). 99 % от тях са неграмотни. Какво е съотношението им към висшистките, а?
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧЕСТИТ ПЪРВИ АПРИЛ :)))
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук най-често повече от две деца имат само определени етноси, които се славят с много висока образованост и работливост, поради което ги храни държавата!!Също така е всеизвестно, че освен безработни има и работещи бедни, повечето образовани, които за съжаление не могат да си позволят и едно дете.Не се подигравайте с подобни проучвания, които важат за съвсем други измерения!!!!
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не и в България! Тук все още на работещите майки се гледа като на сериозен проблем, защото "щели да отсъстват от работа заради детето", а на никой не му хрумва, че тези жени работят най-съвестно точно защото знаят, че от тяхната работа зависи стандарта на живота на детето/децата им. А всеки родител иска най-доброто за децата си.
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно у нас всички рИмлянки с по 10 деца са образовани висшисти.