Учените доказаха: Жените са по-добри зад волана!

Дамите превъзхождат мъжете по всеки един показател
Обновена: 15 май 2015 20:32 | 15 май 2015 19:35,
94
Учените доказаха: Жените са по-добри зад волана!
Снимка: Reuters, архив

Жените са по-добри шофьори от мъжете във всяко отношение, съобщиха Прес асосиейшън и в. "Дейли експрес".

Дамите са с по-добри показатели не само на практически тест. Те се представиха много по-добре и когато бяха наблюдавани, без да знаят, на едно от най-натоварените кръстовища във Великобритания - до Хайд парк в Лондон.

За изследването 50 шофьори са преминали практически изпит, докато други 200 са наблюдавани как преминават през натовареното кръстовище. По 14 показателя жените постигнали 23,6 точки от 30 възможни, докато мъжете събрали едва 19,8.

По един от показателите - спазване на дистанция, 27% от мъжете карали прекалено близо до предния автомобил, при само 4 процента от жените. Почти половината господата се доближавали до опасност прекалено бързо при само една четвърт от дамите.

Повече от половината мъже преминавали кръстовище на жълт сигнал при само 14 процента от жените. Само един процент от мъжете навлизали опасно в трафика при само 1 процент от жените.

По поведението на пътя жените също имали голямо надмощие, защото 39 процента винаги били любезни, при само 28 процента от мъжете.

Мъжете трудно ще преглътнат резултатите от изследването, защото само 13 процента от тях мислят, че жените ги превъзхождат зад кормилото. С подобно самочувствие са едва 28 процента от дамите.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аууу, сега бай *** се засегна и страна страшно! Тая нощ ще има маса катастрофи, само и само бай *** да докаже, че е добър поне колкото Шумахер.
53
0
 
3
 
! Отговори
252545 преди 8 години
Забавно е, колко много комплексари се засегнаха от статията. "Били по-предпазливи/неуверени, за това карали еди как си" - ТИ *** ЛИ СИ?! Това са елементарни правила за движение, установеин със закон. Или искаш да и кажеш, че щом нарушаваш заона, значи си добър шофьор? Я виж черната статистика - колко от убийците са жени? Онези дечица, прегазени последните месеци пък са си отишли "защото мъжете имат по-добра пространствена ориентация"? Мъжете избиват комплекси зад волана, нищо повече...
52
1
 
3
 
! Отговори
Шофьорка преди 8 години
Мъжете може и да имат по-добра пространствена ориентация, но им липсва въображение, добронамереност и култура. Колко шофьори сте видели да отстъпват на жена зад волана, да проявят кавалерство, когато това не е в противоречие с безопасността на движението, разбира се? Да не говорим как се държат, когато виждат, че някой възрастен пресича на пешеходна пътека: не намаляват скоростта, напротив-ускоряват, форсират двигателя за да изплашат бавноподвижните, с една дума-"Какво ми се пречкаш на пътя!"
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КолюИ аз като видя някой тарикат на пътя, който е решил, че само защото съм жена, може да ми отнеме предимството или да изпреварва отдясно, с удоволствие му изпъвам нервите и му показвам къде му е мястото.
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ppС удоволствие бих се тествала с вас, кой е по-добър на паркинт.
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЗащо сте анонимен, след като искате мнението ви да има тежест. Като изключим жените, на които мъжете или любовниците им са купили и книжките и автомобилите, жените са по-добри шофьори. В сервиза, който ми поддържат автомобила, до сега няма мъж, който да е влязъл и да излезе на заден. Всички правят маневри да си обърнат автомобилите и да излязат на преден, а входа е широк, та танк да мине.
48
4
 
3
 
! Отговори
жена преди 8 години
От доста време съм зад волана и това са и мои наблюдения. Би било много по-приятно по пътищата, ако всички шофьори са жени.
47
4
 
6
 
! Отговори
pp преди 8 години
Спазват по-голяма дистанция карат по-бавно по-любезни са и не минават на жълто. Добро утро благодаря ви за научното изследване. По-предпазливи са защото НЕ са по-добри шофьори. Не че няма какво да се поучим от тях и по трите неща но това изследване е за предпазливост. Да направят едно наблюдение на някой паркинг.
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея учени случайно да не са *** грозни феминистки/лезбийки от английски произход?
45
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жена шофьор, *** скиор и ****д**ст боксьор ... НЕМА
44
2
 
10
 
! Отговори
Естет преди 8 години
Жената трябва да има "фигура", а за мъжа е достатъчно и тяло. Естествено, че жените са по-добри зад волана, под юргана. Джентълмените винаги ще кажат, че жените ги превъзхождат във всяко едно отношение. Гадни инсинуации е да ги сравняват с ***-скиор(жена шофьор). Върха е че жените бият по "любезност"-раздават визитки на тия, които ги засичат. Забележете-изследването е в Лондон - там няма мъже БЕЕЕЕ !
43
2
 
15
 
! Отговори
Мъж преди 8 години
Toва "по-добри" и прочитайки статията за мен еднозначно означава "по-дразнещи": по-бавни, по-неориентирани, стриктно спазващи правилата, дори когато ако ги нарушат могат да избегнат инцидент.Разбира се всяко правило си има изключения. Възхищавал съм се на случайни жени шофьорки, както и съм се дразнил на заблеяни мъже.
42
1
 
6
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Учените не чак толкова отдавна бяха доказали, че Земята е плоска като тепсия.Днес доказват непрекъснато, че генетично манипулираните продукти и пестицидите на фирмата Монсанто са полезни за хората.
41
0
 
1
 
! Отговори
ха преди 8 години
До късопишкото с пежото Ще се правиш на мъж ,докато не те отгърмим като вреден дивеч или сам не се отгърмиш у някой турски тир ... аман от чалга *** ...
40
0
 
1
 
! Отговори
до каскета преди 8 години
Искаш да кажеш, че да се движиш по пътищата с автомобил е бойна обстановка!? Бам ти положението!
39
1
 
1
 
! Отговори
до 62 преди 8 години
Плащаш ли си вересиите, че с това каране... карал си 4, но колко още ти остават?
38
0
 
3
 
! Отговори
еван преди 8 години
Млого шафьори бе
37
0
 
1
 
! Отговори
Оня без буса преди 8 години
До АнонименКакво е "***" и ти такова ли си, или си "***", ***?Кой е с повече комплекси? Тоз, който кара като теб, или онзи дето кара, без да е опасен за останалите и що-годе според правилника?
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като сте толкова вещи, можете ли каза кои от колите на снимката се управляват от жени?
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кои са тия учени да го хлъзна на майките им в кафявия двор да го хлъзна!!!!?В БГ карали ли са тия цайковци?А в Истанбул?!!!!Трябва да почна да ги вадя от обувките хурвите за да почнат да карат както трябва!