Поискаха помощ от Бил Гейтс за трансплантация на глава

Италиански лекар обясни как ще "свърже" главата с гръбначния мозък
Обновена: 13 юни 2015 16:49 | 13 юни 2015 16:46, Елка Василева
49
Поискаха помощ от Бил Гейтс за трансплантация на глава
Бил Гейтс. Снимка: архив, Reuters

Италианският неврохирург Серджо Канаверо, който уверява, че се подготвя да извърши първата трансплантация на човешка глава, отправи призив към богати американски дарители като Бил Гейтс да му помогнат да осъществи проекта си, смятан от мнозина в научната общност за налудничав, предаде Франс прес.

Оповестявайки за проекта си в края на 2013 г., д-р Канаверо прецени, че подобна трансплантация ще е възможна през 2016 г.

Още по темата

Сега в рамките на започналата в Анаполис конференция на Американската академия на хирурзите в неврологията и ортопедията той поясни как възнамерява да "свърже" главата с гръбначния мозък - изключително важен момент при подобна хирургична интервенция, цитирайки напредъка в изследванията най-вече с животни през последните тридесет години.

Д-р Канаверо изложи подробно тезата си в разстояние на два часа и половина. Според  него тайната се състои в това да се създаде изключително фино острие, с което да се срежат прецизно нервни тъкани. След това д-р Канаверо възнамерява да използва полиетиленгликол и електрически ток, за да ускори "свързването" им.

Сред 150-те участници в конференцията бе и първият кандидат  доброволец за подобна трансплантация - 30-годишният руснак Валерий Спиридонов, който е засегнат от болестта на Вердниг-Хофман. Тя се изразява в нелечима прогресивна атрофия на мускулите. В Анаполис д-р Канаверо и Спиридонов се срещнаха за пръв път.

Италианският неврохирург призова американските си колеги да му помогнат в осъществяването на проекта. Той намекна, че милиардери като Бил Гейтс биха могли да предоставят средства за амбициозния проект. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
брее това даже и да стане представяте ли си след някое друго десетилетие трафик на обезглавени тела:) те и сега талибаните го практикуват, и покрай жертвите някое богаташче ще намаже втори живот...баси изродията
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Край!ИД, трябва да мислят за друг вид изяви.Този италианец ги прецака.
41
0
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Нашите "ало измамници" ряпа да ядат.
40
2
 
2
 
! Отговори
Zaxari преди 8 години
Oshte ne otkrili lekarstvo za Spin , glavi tragnali da mi prisajdat!!
39
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А нашия президент има нужда от трансплантация на мозък.
38
2
 
4
 
! Отговори
Майна преди 8 години
Софиянец, за чуйешка, оу... Мъ сал ни сфанах за горна ли, за долна ли...?!?
37
0
 
3
 
! Отговори
Лилит преди 8 години
В свят, който умира от изобилие на гени, желаещи да пребъдат, препоръчвам инвестиция, както на руснака, така и на Стивън Хокинг, да инвестират в единственото възможно за човека безсмъртие- раждането на нов живот с участвие на собствени гени.
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зачетох се в спора..наистина ние гледаме на базата което знаем, а на практика нищо не знаем за Вселената. За да знаеш много за вселената, значи задължително ще знаеш и как да се предвижваш във времето. Ние до един Марс дето е на един к.р място не можем да отидем, вие сте тръгнали да говорите за телепортации. Телепортациите са за мозъци отвъд нашето възприятие за физичните закони.
35
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато Жул Верн е написал романът си капитан немо, всички му се присмяли на глупостта- човек да управлява подводен кораб. Тогава е нямало подводници. Та сега и тук папагалите се присмиват на учените, че телепортацията на човек е осъществима.... Айнщайн ..."Има две безкрайни неща...Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен"
34
4
 
7
 
! Отговори
Суфияниц преди 8 години
Зъ чуйешкъ глъвъ ли стаа на въпрос?
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 34К'ва търсачка те гони, бе? Това с телепортацията на светлина го гледах по телевизията преди 4-5 години и тогава тези японски учени казаха че е далеч още времето за телепортация на човек...според тях поне 150 години още ще минат.
32
2
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
Нивото ти на компетентност е на база Гугъл търсачката и разни форумчета, така че няма смисъл да ми говориш по темата.
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 32Самите японци извършили тази телепортация бяха убедени че телепортация на човек може да се осъществи най-рано след 150 години. И са убедени че ще стане. Но ти не си, нали? аз знам защо, защото мозъкът ти е ограничен до това което си видял в този живот. не можеш да си представиш и пътуване във времето, защото ако знаеш пространството е спирала. Много мога да ти говоря. Това е все едно да обяснявам на пещерен човек, как човек лети с ракета в Космоса.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Впрочем японците телепортираха светлина. Не данни или информация, а светлина."И за да я телепортират я разграждат на основите й съставни части- фотони. Нали това ти казвам, това, което пристига на другия край. Само един фотон, който носи информацията за светлинния лъч, достига до приемника на другия край и я предава на друг фотон, който вече се намира на точка Б и различен от оригиналния, и копира информацията от пратения оригинален фотон. Затова ти казвам, че пристига само копие на оригинала
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ще е много интересно - трябва донор в мозъчна смърт, и близките да се съгласят да го обезглавят дефакто ... грозна и жалка история общо взето, при положение че имаме милярди човеци
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
27, май ти си далеч от това което ти говоря. Японците още преди 4-5 години осъществиха телепортация на неодушевен предмет. Ако беше толкова просто с живата тъкан, сега щяха да телепортират и мишка.
27
2
 
3
 
! Отговори
7878878 преди 8 години
няма как да стане това
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре да поиска от Рокефелер, по-нужен му е скоростен успех, на 100 години миналата година трансплантира 6-то сърце, догодина може направо ново тяло.
25
0
 
2
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
Ти самият си далеч от това, което говориш, живата тъкан и ДНК също са набор от конкретна и специфично подредена информация.
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tрябва да се уточни за какво става въпрос - трансплантация на глава към тялоили трансплантация на тяло към глава.