Малко познати факти за Адолф Хитлер

Знаете ли, че той например е имал само един тестис
24 юли 2015 14:32, Мария Дуковска
196
Малко познати факти за Адолф Хитлер
Снимка: historyanswers.co.uk
Адолф Хитлер е една от най-противоречивите фигури, променили историята на 20 век. Той е мразен от милиони по света, но едновременно с това до ден-днешен има своите последователи, одобряващи убежденията му.
 
Много неща са известни за Хитлер, но има и малко познати факти, с които ще ви запознаем в рубриката на Az-jenata.bg "Знаете ли, че...?"
 
Знаете ли, че Хитлер не е посещавал нито един от концентрационните лагери? Кракът му не е стъпвал никога на местата, където хиляди са умрели в газови камери по негово нареждане!
 
Хитлер се влюбил за първи път в живота си в еврейско момиче. Липсата на кураж да се бори за любовта си го накарала никога повече да не спомене името й.
 
Името на Хитлер щяло да е Адолф Шикелгрубер, но през 1877 година баща му променил фамилното си име на Хитлер.
 
Хитлер страдал от хроничен метеоризъм, заради което взимал над 28 различни лекарства.
 
Жестокият лидер повел първата национална кампания в модерната история срещу пушенето.
 
Хитлер е имал само един тестис.
 
Той бомбардирал къщата на свой племенник в Ливърпул, заради което той се записал като доброволец в американската армия, за да се бие срещу чичо си.
 
Знаменитият предприемач и създател на автомобилната компания "Форд" – Хенри Форд, бил известен антисемит. На стената в кабинета си той имал портрет на Хитлер, под който висял надпис: "Вдъхновение!".
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZZarsstvo Balgaria i Tarnovsskata Konsstituzzia...
92
2
 
6
 
! Отговори
дедо преди 8 години
Решавали нещата с меч но не са знаели кога да спрат и да го приберат .Наи общо казано те и сега продължават световните въпроси да се решават с меча.Нищо ново под слънцето дами и господа.Да му мислят цървулановците като нас.
91
1
 
10
 
! Отговори
дедо преди 8 години
без брои са афто биоррафичните книги за Хитлер.Разполагам с такава която се счита за една от наи достоверните реално отразяващи живота и деиноста му като ръководител.Макар че е бил със средно образование,тои е притежавал феноменална памет и обширни знания с които е шашвал учени и воени и магическа дарба да владее масите.Но направил и фатални грешки станали причина за сраданието на милиони.Александър Велики,Цезар,Наполеон и Хитлер според моето скромно мнение са решавали световните въпроси с меч
90
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
местя го с финес
89
1
 
16
 
! Отговори
Nox преди 8 години
Интересен факт за Хитлер:Никога не е бил расист. Имал е отряд от чернокожи. Има снимки на интернет.Като цяло армията му е била най-разнородната за времето си.
88
3
 
17
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
Великан.
87
6
 
18
 
! Отговори
факт преди 8 години
Мразеше комунистите и единствено той воюва истински с тях .Не със студени войни ,не с фасадни демокрации .Затова е и човек на хилядолетието .
86
6
 
12
 
! Отговори
факт преди 8 години
Най - познатият факт - мразеше комунистите и воюва единствено той истински с тях .А не студено ,не фасадно .Затова е истински лидер,политик и личност - на хилядолетиято.
85
13
 
11
 
! Отговори
прав сектор преди 8 години
Как си приличат с Путин.
84
4
 
31
 
! Отговори
Моше Даян преди 8 години
Хитлер е убивал в конц.лагерите с отровен газ непосилен труд и кремация а днешните управители на света убиват с долари , ГМО, нископлатен труд и узаконяване на извращения от рода на *астия, зоофилия и секс с деца ...
83
2
 
21
 
! Отговори
koko преди 8 години
Е за сметка на това Сол;омон Паси имал 3.
82
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има една съвременна, сватбарска песен в Западна България - пеят я на особено щедрите сватбари, които си поръчват музика:"Шефе, шефе, мераклия шефе ..."Само че този шеф от снимката не си довърши мераклийски замисления проект ...
81
23
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
ко стааа тука вееее, некви фашаги наспамили форума ....
80
5
 
17
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Хитлер е единственият цар в историята въстанал срещу бесовете на дявола йехова! Това е заявка за святост, - виждам тук там по форумите намеци в тази насока. Той не е бил жесток като този образ създаден от еврейските медии. Негов недостатък е че съдбата му не е дала възможност да придобие системно образование, и от там е бил самонадеен. Не се е вслушвал във военните като му казвали да спре войната на заетите позиции докато свърши зимата, харчи се дефицитен бензин а и фронта не се мести.
79
6
 
9
 
! Отговори
до 118 преди 8 години
И ще ти го кажа като на бавноразвиващ, какъвто всъщност си- не оправдавам разстрелите, но трябва да разбереш, че беше от жизнена важност СССР да отблъсне немците НА ВСЯКА ЦЕНА, защото Хитлер нападна СССР точно защото петролните му ресурси щяха да подсигурят на нацистите непрекъсната доставка на петрол за военната им машина.
78
7
 
14
 
! Отговори
дo 118 преди 8 години
*** празноглав, ако съветите се бяха огънали, нацистите щяха да превземат СССР и петролните му ресурси, с което щяха да спечелят войната срещу съюзниците. Колко кух трябва да си да ми обясняваш колко неморално е да се разстрелват бягащи войници? *** да беше щеше да разбереш, че е НЯМАЛО ДРУГА ВЪЗМОЖНОСТ пред командването на СССР. Такива са били времената, не чувам да осъждаш бомбардировките над цивилни извършвани от съюзниците, не чувам да обявяваш атомните бомби над Япония за престъпле
77
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои казват, от негова злобарка се е появил Путин...
76
3
 
18
 
! Отговори
Пъзел преди 8 години
6. Хитлер е финансирал научни изследвания в технологиите за свободна енергия7. Немските работници са добре третирани8. Организирано индустриално производство и земеделие9. Хитлер елиминира престъпността и подобрява здравето на германците Хитлер забранява продажбата на цигари на жени. Хитлер забранява тютюнопушенето на лица под 18 години. Хитлер забранява тютюнопушенето на хората в униформи. Хитлер забранява тютюнопушенето на обществени места. Хитлер за първи път поставя предупреди
75
1
 
22
 
! Отговори
Пъзел преди 8 години
Ето ви и още малко НЕизвестни факти за Хитлер:bultimes/blog/12-neshta-koito-sas-sigurnost-ne-znaete-za/1. Хитлер освобождава Германия от Международните банкови картели.2. Хитлер създава процъфтяваща икономика с нулева безработица.3. Хитлер акцентира своето уважение към жените, децата и семейните ценности4. Опазване на околната среда и животните5. Хитлер забранява експериментирането върху животни (Вивисекцията)6. Хитлер е финансирал научни изследвания в технологиите за свобод
74
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според най-новите данни, хитлеристите са избили над 350 милиона човека във войната им на изток. Отделно само в България са избили над 5 милиона.