Какаови зърна за повишаване на либидото

Защо те са фантастичен дар от природата?
20 ное 2015 23:00, Михаела Лазарова
9
Какаови зърна за повишаване на либидото
Снимка: Reuters

Те имат плътен, интензивен вкус и все по-често навлизат в ежедневието ни, като здравословна храна. Какаовите зърна са фантастичен дар от природата. Въпреки горчивия си вкус са чудесни за прием по време на диета, защото намаляват глада за сладко.

Също така са богати на полезни мазнини, от които телата ни се нуждаят, подобряват състоянието на кожата, косата и ноктите. Но не само това. Ето още 5 добри причини, които ще ви накарат да ги заобичате и консумирате по-често.

Действат като мощен афродизиак

Съединенията открити в какаовите зърна, водят не само до повишаване на настроението, но и до отделянето на ендорфин. Ендорфинът се отделя по време на секс, действа като лек опиат и ни кара да се чувстваме вълшебно.
Ако половинката ви не обича вкуса на какаовите зърна, не забравяйте, че шоколадът е друга добра алтернатива, която може да направите част от вашите интимни моменти.

Балансират хормоните

При дамите доста често се налага да бъдат балансирани нивата на някои хормони, особено преди и по време на месечния цикъл. Консумацията на какаови зърна стимулира отделянето на серотонин, което действа успокояващо и подобряващо на настроението при жените.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
blq blq преди 8 години
porachkova statiq ot nqkoi vnositel na modernite i zdravoslovni hrani
1
3
 
13
 
! Отговори
Проверено преди 8 години
А бе, хапвайте си шоколад, вместо да дъвчете какаови зърна.