Как по нова схема "ало" измамници взеха пари от 93-годишна

Тя е разпитана от полицията, но вече месец няма развитие
2 май 2024 12:18, Елка Василева
12
Как по нова схема "ало" измамници взеха пари от 93-годишна
Снимка: архив, БГНЕС

Телефонни измамници откраднаха близо 4000 лв. от 93-годишна жена в София. Дъщерята на потърпевшата жена, пожелала да запази анонимност, разказва как мним полицай измислил история, с която да излъже 93-годишната.

 „Звъни се на домашния телефон. Позвъняването към моята майка, която е възрастна, но с бистър ум, е от гл. инсп. Кръстев” , разказва дъщерята на измамената.

По думите ѝ престъпникът описва ужасяваща картина как възрастно семейство не се е подчинило на телефонни измамници и е пострадало. „Той ѝ казва, че е в дом на възрастно семейство и картината, която вижда, е ужасяваща. Крадци са влезли в дома, отрязали са ухото на възрастен човек, защото не искал да им даде пари. Съпругата му се уплашила, припаднала, след това предала сумата”, пояснява тя.

Схемата за кражбата продължава, представящият се за полицай казва, че са хванали един от измамниците. В него имало тефтер с телефонни номера и там бил и този на 93-годишната жена. „Тя да затвори телефона и когато се обадят измамниците, полицаите ще позвънят на ново, за да я попитат какво е станало. След 10 минути се позвънява със схемата, че дъщеря ѝ е катастрофирала, в болница е и са нужни 50 хил. лв.”, допълва дъщеря ѝ.

Потърпевшата затваря телефона, последва обаждане отново от представящия се за полицай. По този начин блокират всякакъв начин тя да осъществи връзка с близките си. Следват серия от обаждания към жената, които имат за цел да я объркат и притеснят, докато тя не им дава 4 000 лв., посочва още жената.

93-годишната жена е разпитана от полиция и прокуратура още същата вечер. „Вече цял месец няма развитие по случая”, заявява дъщерята.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Общество
Българите използват все повече пари в брой
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
не се научиха роднините да вкарат парите в банката как може да ги оставят на93 годишна жена с бистър ум такава прос-то-тия и всеки ден едно и също
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
номер 3, не знам дали ти ще оглупееш, но има много оглупели сред тези, които не сме още старци, след като в мрежата има ето такива заглавия: /постави в гугъл/ "банка предупреди своите клиенти"
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По-младите не са по-умни, след като се лъжат по разни онлайн инвестиции. А доста са и хазартно зависими, включително и през смартфоните си.
7
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 2 седмици
93 годишната била с бистър ум! Ха, ха, някои не се научиха за толкова години, че НЕ СЕ ДАВАТ ПАРИ ПОД НИКАКЪВ ПРЕДЛОГ!!!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Имала баба-дала...
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
как ще оставиш на 93г 4000лв бе?
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е колко да е бистър тоя ум, фърлила е парите.
3
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Спрете да хабите държавни ресурси за разследване в полза на оли.....ни! Стига вече, 30 г. върлуват тези и пак не се научиха! Да спрат да тъпчат пари ей така безмислено под дюшеците! И не ми казвайте как и аз ще оглупея!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ХАХАХАХАХАХАХА На 93 години ще те видим и тебе колко "много-умен" ще бъдеш. Господ да ти дава здраве и дълъг живот.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво развитие чака. Полицаите не са екстрасенси. Измамниците действат с румънски карти обикновено, като звънят от Румъния. Реализациите стават след месеци следене и подслушване и при мащабни акции със съдействието на румънци и гърци. На парче, че бабата с трезвия ум е дала пари, дъщеря й няма какво да чака.