"Коледно чудо" в нюйоркска църква...

Или просто една тривиална история от ежедневието?
26 ное 2015 22:45,
7
"Коледно чудо" в нюйоркска църква...
Снимка: архив Reuters

За няколко минути свещеник в нюйоркска църква със сигурност се е бил объркал, че е станало чудо преди Коледа: Новородено бебе, едва на няколко часа, се появило в ясла, пресъздаваща раждането на Христос.

Всъщност, историята покрай появата на бебето в цървата в Куинс е далеч по-тривиална – записи от охранителни камери показват жена, която пристига с детето, увито в одеяло, дори пъпната връв не била отрязана. Оставила момченцето и си тръгнала.

По-рано същата сутрин уредникът на музея, Хосе Морган, подредил яслите, все още празни, животните и цялата сцена на Рождеството. След това отишъл да обядва.

А след като се върнал от обедната си почивка го чакала изненада – тихият плач на бебето. То веднага е било откарано в болница, където лекарите установили, че то е едва на 4-5 часа.

Свещеникът на църквата споделя, че не може да си представи по-добро място да бъде оставено бебето. Той смята, че действията на майката са по-скоро вдъхновяващи, а не тъжни.

"Мисля, че това е нещо красиво", споделя свещеникът. "Църквата е дом за онези в нужда, и тя е почувствала, че тази ясла – мястото, където Исус е намерил домът си – може да бъде дом и за нейното дете", казва още духовникът.

Властите пък продължават да издирват жената. Според законодателството в САЩ родители, които не искат рожбите си, могат анонимно да оставят децата на место като болници или пожарни, без да бъдат отговорни пред закона. Църквите също могат да бъдат такова място, но при условие, че родителят остави детето в нечии други ръце.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
8 преди 8 години
И ВСЕ ПАК Е ПО-ДОБРЕ ДА ГО ОСТАВИ В ЦЪРКВА,ОТКОЛКОТО ДА ГО ХВЪРЛИ В НУЖНИКА ИЛИ В КОФА ЗА ***!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До номер 3: Много си зле!Ето от wiki: Сектата представлява малка религиозна група от хора, отделила се от официалната църква, като напълно отрича или изопачава установените от нея догми. В сравнение със сектите, деноминациите са големи, установени религиозни групи.
1
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия имат ли църкви, мислех че имат само секти.