Коледната реклама, която разплака света!

Защото никой не трябва да се чувства самотен на празници
3 дек 2015 14:52,
34
Коледната реклама, която разплака света!
Снимка: YouTube

Коледа е време, в което ни се дава прекрасната възможност да се съберем с най-близките си хора и да им покажем колко много държим на тях.

Една коледна реклама със самотен старец трогна и просълзи не само Германия, където е направена, но и всички хора, до които достигна.

Тя припомня, че семейството е център на коледния дух и никога не трябва да пренебрегваме хората, които обичаме.

Тъжният рекламен клип вече е гледан над 20 милиона пъти за пет дни. Сред най-честите коментари за него е: "Не мога да спра да плача". Рекламата засяга болезнена тема в Германия, където около 8 милиона души над 60 години са самотни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
истината е че парите не те правят щастлив. *** го удари пак на пенсии и заплати. Има толкова неща които не се купуват с пари. На комплексарите само им дай скъпи вещи да се фукат. Направило ми е впечатление че тея които нямат пари само за пари говорят.
21
1
 
2
 
! Отговори
Отчаян преди 8 години
Май никой не разбра смисъла на рекламата! По българаски манталитет!
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То пък в България една Коледа. Само за ядене се говори, цената на пържолите тази година... Грижата за възрастни е много добра тук в Германия. Говорим за друг манталитет и хора и нека да не идеализираме бъл. семейства и грижата за възрастните. Колко възрастни хора издържат младите, докато те нищо не правят и чакат на готово. Съседката ми е сама, подвижна, всеки ден идва сестра да и дава сутрин лекарствата. Синът и е в съседство. Хем са заедно, но е сложена и границата, за разлика от Бг
19
2
 
1
 
! Отговори
Inter преди 8 години
До ИванМного бе, направо ще се задавят
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Коледата беше празник на който не се разменяха подаръци съответно не се пазаряха на поразия безсмислени неща, щеше ли да има такива бисери
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е, като за разлика от българите не са родили деца с идеята да има кой да ги дондурка на старини ;) Всеки избира своя път, ако не живеете заедно се отчуждавате, ако непрекъснато сте заедно се подлудявате.Колкото по- рано човек се научи да си е самодостатъчен - толкова по- добре!
16
3
 
8
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Не слагайте пенсионерите под общ знаменател. Родителите ми вземат по около 700 лв. всеки и не се притеснявам за тях.
15
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През другто време всеки може да си се чувства самотен колкото иска. Никой няма да му обърне внимание. *** понеже "идва Коледа" трябва да си покажем всички лицемерието наново след Париж. Je sui daviebamaikata licemeri
14
1
 
9
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
И така да е - най-вероятно на тези пенсионери с по 160 лв. пенсия децата им от чужбина им пращат пари, за да свържат двата края. Иначе тези хора наистина няма как да оцелеят. А иначе немеца изобщо няма и да му дреме дали баща му или майка му имат какво да си сложат на масата. Просто защото по дифолт (но не винаги е така) немската пенсия трябвало да стига...
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оф тук се напълни с едни много низши за които само матерялното има стойност. Смешни сте. Меко казано. Отиди обясни на милиони самотни и депресирани хора как само парите са важни за да бъдат щастливи. Аз ще дойда да ти гледам сеира.После може да отидем заедно да подарим маркови ризи на умиращите от рак, за да станат щастливи.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да си много тясно скроен и ограничен човек, за да виждаш тъга само в бедността. Всъщност това е по-тъжно от рекламата, че има такива плоски хора.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бедняците забелязаха материалните блага, цял живот ше сте в калта, ратаи, по цял ден висите в нета и после обяинявате другите за неуспехите си! Жалки негодници!
10
10
 
12
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
Това ли ви е трагедията?Мене лично по ме разтрои като прочетох преди 2 седмици новината че хора теглят кредит от някакви левчета за да купят играчки за подарък на детето. Ето това ме впечатли.
9
5
 
1
 
! Отговори
до Дидо преди 8 години
Ела да извиеш врата на 22 сантовия ми колец, нежен!
8
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирам защо толкова се възмущавате? Това е типично в духа на немците - да си зарязват родителите все едно са ... Живея в Германия от доста време не можете да си представите колко самотни възрастни хора има. Децата им изобщо не ги поглеждат и не се интересуват от тях - от време на време само ги проверяват дали са живи и могат ли да се оправят още сами. Ако не - шута и в старческия дом. В това отношение поне сме повече хора от тях и не бихме изоставили родителите си.
7
21
 
1
 
! Отговори
Дидо преди 8 години
На тоя дедо му извивам врата като на пиле.
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета коментарите и си мисля... кога станахме такива животни без капка човечност.
5
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Недейте така! Има толкова много неща, които не се купуват с пари. А вие сте се хванали каква била храната на масата му. Боже! Само пари са ви в главите и за мен това е даже още по-тъжно, защото не осъзнавате какво имате докато мислите само кой колко пари имал.
4
1
 
24
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
Аз имам за вечеря, ама пенсионерите дали имат, а?И то точно тия дето са бачкали като роби цял живот.Не ония партийците, чиито деца и сега те управляват, робе!
3
6
 
12
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
До Анонимен 1за вечеря пари нямаш, ама за интернет и компютър имаш, а?