Женени, неженени, не е важно! Любов да има!

Двойките, живеещи на семейни начала, са щастливи като другите
Обновена: 4 дек 2015 15:18 | 4 дек 2015 15:14,
79
Женени, неженени, не е важно! Любов да има!
Снимка: flickr

Американски учени установиха, че съжителстващите двойки, които не са сключили брак, са толкова щастливи, колкото и женените, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

В проучването, проведено от екип на университета в Охайо, взели участие 8 700 души. То било проведено в периода 2000-2010 година. Животът на брачни начала с партньора има същият емоционален ефект за жените, като при омъжените. Вторите бракове и съжителства също показали спад в емоционалния стрес на партньорите.

В САЩ около две трети от двойките съжителстват, преди да сключат брак. Ролята на сватбата като институция еволюира и нейните емоционални предимства вече не са нейно изключително достояние. Изследванията установили, че нивата на стрес при младите жени рязко спадат, когато те съжителстват с избрания партньор. Подобен спад бил наблюдаван и при младоженките, сключили брак за пръв път.

При младите мъже спадане на стреса било констатирано единствено когато станат младоженци за пръв път. По думите на авторката на изследването Сара Мърниц, преди време се считаше, че бракът е единственият начин младите двойки да получат социална подкрепа и да се радват на добро емоционално здраве.

"В наши дни нещата доста са се променили, изтъква изследователката. Вече бракът не е необходимо условие, за да се извлекат ползите от съвместния живот, поне що се отнася до емоционалното здраве".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Символът на брака-халката , май много ви плаши.какво символизира тя всички знаете.нищо,може да я сваляте,като ходите по чуждо
51
5
 
1
 
! Отговори
osho преди 8 години
Т.н. брак е древна институция, ритуал, който се е ползвал от първобитните общества, за да уточнят, че хората се съчетават в рамкит ена племето, родово-племенната връзка е опазена, а децата принадлежат на рода/племето. Това е начин да се докаже родство към общността и самата "сватба" се прави пред общността. В днешно време ДНК тестовете и модерното бощество правят тези практики ненужни и хората масово престанаха да се женят официално и дори законодателството се нагоди към тази тенденция!
50
3
 
14
 
! Отговори
Надя преди 8 години
Много приятелки направиха глупостта да раждат незаконни деца, без брак и семейство. Не се подвеждайте, това е грешка. Първите години уж всичко е нормално, макар и с незаконно дете младите още се обичат, но после всичко си идва на мястото, да не казвам как.Затова си има брак и сейство, защото има смисъл и нужда.
49
6
 
3
 
! Отговори
Абе преди 8 години
Отживелици , който ще преминат бъдете сигурни , но ще трябва да минат едно две поколения!
48
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вземете и прочетете разказа на Елин Пелин "Задушница" и тогава ще разберете какъв е бил смисъла на брака. Позачетете романи и разкази за бита от миналите векове и ще ви стане ясно, че бракът е бил инструмент за оцеляване и никъде не се говори за любов. Сега е отживяла институция, защото хората вече имат доста по-добри условия за оцеляване.
47
1
 
3
 
! Отговори
---- преди 8 години
47, "и само да има кой да ни храни и да ни осигури подслон след смъртта на родителите ни." Да де, то щото и това е много сигурно, че ще се случи с брака нали? Да не говорим, че отдавна мъжете нямат, а и не са длъжни да осигуряват подслон? Да обяснявам ли за жените с подслона и слоновете, които се намърдват удобно в подслончетата женски?
46
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички се правят на ударени тук. След няколко години, дали брак, дали съвместно съжителство, любовта се изпарява, все повече не понасяш човека до себе си, понякога дори само като чуеш гласа му и се побъркваш, вечни разправии за глупости, секс по задължение. Сложете си ръка на сърцето и си го признайте. Децата - те са отделни личности, един ден ще порастнат и ще имат свой живот. Не ги използвайте като средство за постигане на лично щастие и вътрешна хармония.
45
3
 
3
 
! Отговори
Ергена преди 8 години
И моя приятел беше женен сега е на години и няма нито семейство нито дом , това е опари се и сега не знае на къде да ходи! Няма пари за развод та му дадох поне да види какво е свободата!
44
5
 
9
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
ЗВЯРЪТ нападна и последната човешка крепост - СЕМЕЙСТВОТО.
43
0
 
4
 
! Отговори
----- преди 8 години
44, няма значение, важното е, че всичките ви роднини и приятелите ти у фейсбук са свидетели на това невероятно доказателство за любов което си направил. Да се разревеш от умиление.
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бракът е бил важен за жените преди 100 години, защото без него са нямали нищо нито сигурност, нито подкрепа, нито кой знае какъв имот, т.е. направо им е било трудно да оцелеят. Обаче днес когато имаме образование, работа и собствен имот имаме пълната свобода да решим как и с кого да прекараме живота си, а не да се омъжим на 18 само и само да има кой да ни храни и да ни осигури подслон след смъртта на родителите ни. така, че нормално е браковете да не са задължителни като преди.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До българин от ЕСКакво значи незаконно дете? Все пак живеем в 21 век, като ви чета мненията и оставам с впечатлението, че са писани от африкански племенни вождове, а не от европейци. Много добре си живеем с мъжо без брак: нямаме имотни и роднински разправии, допринасяме по равно за семейството и липсва оня тънък момент в брака, когато някой винаги започва да го дава шеф. Детето не изпитва някакви дефицити, защото и двамата му обръщаме внимание.
40
2
 
1
 
! Отговори
----- преди 8 години
42, а защо подпис да слагаш някъде? Мога ли да отида и да се поклоня на Слънцето примерно, на някой Бог, на обща кауза да се отдадем? Защо подпис? Защо не гравираш камък? Защо не ...хахаха, като онези ид?оти с катинарите, които си заклучват любовта по мостовете? Каква е разликата между подписа ти и някое от тези действия? Е, как какво?! Не си си вързал гащите пред обществото, нали? Много е сигурно да ходиш с вързани *** и да се скатаваш, когато жена ти поема и твоята отговорност.ИМате БРАК!
39
1
 
4
 
! Отговори
---- преди 8 години
Бракът е един факт, едно доказателство на единия от двамата, че някой някъде се е подписал, че е длъжен да остане до другия каквото и да се случва с него. Викът да бъдеш обичан и кухото празно доказателство в документа, че като се сбръчкаш и остарееш, като се пропиеш и полудееш, като намразиш и ти омръзне, да го извадиш....документът и да го пльоснеш на масата като коз, срещу който обичната ти женица няма да може да измънка! ТЯ била длъжна, защото се е подписала и има 2 свидетеля, да ТЪРПИ!
38
4
 
7
 
! Отговори
G преди 8 години
За хората, който вярват че подписа няма значение!Ами сложето го де. Нали е само лист хартия(с който вярвате че може да се забършете след нужда). Нали се обичате (сега) ама си оставяте вратичка за да си тръгнете кагато не ви изнася нещо. А и вие в семейсто ли се родихте или сте извън брачни деца?Логиката: Защо да купувам кравата, щом млякото е безплатно е за вас, успех!!
37
3
 
4
 
! Отговори
------- преди 8 години
Сега искам всички, които прочетат това много добре и баааавно да си помислят те или техни познати, които имат брак+имат и църковна венчавка ВСЕ ОЩЕ ли са заедно, отдадени един на друг,без да са си изневерявали, без друга жена или друг мъж да ги е пипнал на голо, без душата им да се е влюбила в друг човек, след 5, след 10, след 20 години брак и са щастливи и са щастливи, ама истински щастливи, не престорено?! Много бааавно искам да си помислите. Това е смисълът на брака.Другото е ФАРС и запиване!
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдаааа, това бракът е такова неземно щастие, че съседът всеки ден пребива жена, че понякога и детето защото направо е полудял от толкова много любов и щастие. Ама важното е, че жената се води омъжена, пък детето е законно, а това че ядат бой, е сега подробности.
35
3
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
За мен сгодяват се с брак страхливите и неуверените , и най вече тези които гледат какво ще каже родата и хората , а реално на тях не им дреме!
34
0
 
6
 
! Отговори
-------- преди 8 години
Защото, ако се ожениш за някоя в общината това значи договор. Ако се венчаеш в църквата това означава да обречеш душата си на душата, която е твоята жена и да го направиш пред Бога. Това обричане в църквата означава, че ти нямаш мърдане от там, където и да кривнеш ТЕЛЕСНО само със секс или ДУХОВНО, ако заобичаш друга, защото времето тече и това се случва, ако това се случи ти си си нахакал зверски тежести в духовния свят. Умните, които не са сигурни, че се женят за душата си нямат църковен брак.
33
2
 
3
 
! Отговори
Адвоката преди 8 години
Прави ми впечатление бракуваните жени , след първите няколко години никакви грижи за външния си вид , а се оглеждат по чуждите мъже и то по младите , къде въобще не ги и виждат да не говоря за внимание!