Женени, неженени, не е важно! Любов да има!

Двойките, живеещи на семейни начала, са щастливи като другите
Обновена: 4 дек 2015 15:18 | 4 дек 2015 15:14,
79
Женени, неженени, не е важно! Любов да има!
Снимка: flickr

Американски учени установиха, че съжителстващите двойки, които не са сключили брак, са толкова щастливи, колкото и женените, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

В проучването, проведено от екип на университета в Охайо, взели участие 8 700 души. То било проведено в периода 2000-2010 година. Животът на брачни начала с партньора има същият емоционален ефект за жените, като при омъжените. Вторите бракове и съжителства също показали спад в емоционалния стрес на партньорите.

В САЩ около две трети от двойките съжителстват, преди да сключат брак. Ролята на сватбата като институция еволюира и нейните емоционални предимства вече не са нейно изключително достояние. Изследванията установили, че нивата на стрес при младите жени рязко спадат, когато те съжителстват с избрания партньор. Подобен спад бил наблюдаван и при младоженките, сключили брак за пръв път.

При младите мъже спадане на стреса било констатирано единствено когато станат младоженци за пръв път. По думите на авторката на изследването Сара Мърниц, преди време се считаше, че бракът е единственият начин младите двойки да получат социална подкрепа и да се радват на добро емоционално здраве.

"В наши дни нещата доста са се променили, изтъква изследователката. Вече бракът не е необходимо условие, за да се извлекат ползите от съвместния живот, поне що се отнася до емоционалното здраве".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
5
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
До 31И нека някой ми покаже закона,който казва,че дете родено без брак,но признато от двамата родителя е незаконно
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кажете ми кой е по-щастлив хора, които са заедно и се обичат, но не са подписали, или двойка, която е подписала по принуда, защото жената е забременяла и сега не могат да се понасят и всеки ден има скандали, че и бой. Та още ли твърдите, че една хартийка ми гарантира вечно щастие? Това "и заживели дълго и щастливо" изобщо не е сигурно в реалния живот, така че спрете с детските приказки.
30
5
 
2
 
! Отговори
--------- преди 8 години
Някой бракуван да обясни ясно с 3 изречения под какво точно сложи подписа си на брачното му свидетелство? КАКВО точно подписаха кумовете му? Знаете ли какво? Това, че един и една са си турили подписите на една хартия, която няма никакъв смисъл, а тя няма смисъл, защото самото и наличие е овързващо психиката обстоятелство, което ти пречи да бъдеш свободен и те прави роб на обществени норми и прогнили очаквания.
29
2
 
3
 
! Отговори
Тоз преди 8 години
То за това са го измислили хората да се казва БРАКУВАНЕ! За нищо не стават след време!
28
1
 
4
 
! Отговори
---- преди 8 години
22, какви права няма детето? Няма право да изисква баща му михлюзина или майка му развратницата (щот нали тези без брак са такива ужжжж) да го обичат и да се грижат за него ли БЕЗ да се подписват някъде си, за да ЗАДОВОЛЯТ зажаднелите за сигурност и пълни с треперещи от очакване ръце РОДНИНИ И *** да видят някой официално излъгал се в любов?
27
3
 
5
 
! Отговори
Офф преди 8 години
До българин от ЕСНезаконни са ти разбиранията на тебе! Явно няма млад човек до теб! Писал си се от ЕС, за наивници ли ни взимаш! Като гледам в нашия град пачаври са жените с брак!
26
2
 
7
 
! Отговори
----- преди 8 години
Животните бракуват ли се бе или се събират, за да отгледат заедно поколение, заедно и отговорно? Толкова относно набитите ви с к?хария тикви и изискванията да угодите на всичките си СТРАХОВЕ и на всички хора, на които, вярвайте ми, ИЗОБЩО не им дреме за вас, защото и те се владеят от страхове същите като вашите.Родили се едни страхливци безотговорни и се чудят как и кого и за кого да се прикачат и вържат! САКЪН да не увиснат сами със себе си, защото сами не моат се оправят ИЗОБЩО!
25
0
 
4
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
И кои права са му по малко? Няма да го пуснат в градина или училище ли? Или ще му пишат по слаби оценки в училище? Глупости
24
1
 
3
 
! Отговори
Ленко преди 8 години
Аз не знам по овътрящ договор от брачния, от всякъде те сдухва! Да не говорим че след първите 5-7 години и любовта и щастието и парите им отиват на кино!
23
4
 
2
 
! Отговори
българин от ЕС преди 8 години
Разликата е, че едните деца са незаконни за разлика от другите.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е, защото когато не сте женени сте заедно защото се обичате, а ако имате подпис, може да сте заедно по 100 причини, нямащи нищо общо с любовта, най-вече финансови. Така, че по добре щастливи и влюбени без брак, отколкото задължени да съжителстват без любов заради апартаменти, бизнес и т.н.
21
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До АнонименГоспод на по ракия ли ти каза че е против, или и ти си преминал към дизайнеските дроги?
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори и признато от баща си, детето извън брак няма същите права като законно роденото.
19
4
 
3
 
! Отговори
Зен преди 8 години
До свинаряНищо не прави подписа , даже отежнява нещата
18
8
 
6
 
! Отговори
Домоуправителя преди 8 години
В нашия блок има три семейства двете са с брак, а едното без! Е ми какво да ви кажа тези без брак весели , щастливи и децата им също , а другите просто нямам думи... , карат се както между себе си така и на децата , ама и то как се карат да видите , като луди.. , за усмивки по лицата им честно аз не съм виждал от 5 години насам! Това са фактите!
17
7
 
6
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
Какво променя един подпис? Стига глупости
16
8
 
4
 
! Отговори
Реално преди 8 години
За двайсетина уж роднини - сватба , а за двамата - брадва! Що е то? Брак!
15
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съжителство без брак е за наивници.Отговорните мъже не допускат такава гавра с децата си на първо място.Да не говорим за това ,че Господ е против !
14
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги ми е правило впечатление това, че когато се заговори за брак или съжителство, веднага почват да се изтъкват някакви неверни и необоснавани критерии за щастие. Децата кой щял да ги признае, жената била се лъгала за това че нямала пръстен и какви ли не от този сорт. Разберете, че е важно човек да е щастлив, другото няма значение. Ако не е щастлив, дори 5 деца, брак или без брак, това няма да промени нещата.
13
9
 
3
 
! Отговори
Даа преди 8 години
По мое мнение са и по щастливи от наблюденията който имам! Сватбите вече и брака са пълни отживелици , след като мине соц поколението ще се забравят тези неща , ще са в учебниците по история!