Ругаещите родители – добрите родители

6 причини, защо родителите които ругаят, са полезни за децата си
Обновена: 21 яну 2016 21:01 | 21 яну 2016 19:27, Теодора Драгоева
12
Ругаещите родители – добрите родители
Снимка: Outwatch

За всички е ясно, че ругаенето пред децата не е много възпитателно. Изпуснатата обидна дума пред малчуганите обикновено се счита за гаф, но всъщност не е точно така.

Ругаенето не трябва да бъде табу, а майките и бащите не трябва да обясняват на децата си, че има "забранени думи".

Обикновено хората изпускат ругатни, когато са под голямо нервно напрежение, но това не носи чак толкова голяма вреда на наследниците им, както по принцип се счита.

Единствено не трябва никога да използвате ругатните, за да атакувате детето си вербално или емоционално.

А ето и шест причини, защо родителите които ругаят, всъщност са полезни за децата си:

Защото обикновено те са директни с децата си

Родителите, които си позволяват да ругаят пред децата си, обикновено не се притесняват да водят с тях неудобни разговори на т.нар. докачливи теми. Например, когато ви се наложи да обясните на наследника си какво е секс и как трябва да се предпазва от нежелана бременност и полово предавани болести, няма да ви се налага да прилагате примера с пчеличките. Ако вие имате по-освободен език, вие обясните ясно и директно на детето какво са вагина и пенис и т.н..

Те учат децата си да се радват на живота

Родителите, които ругаят често, обикновено са емоционални натури, които обичат живота като цяло и знаят как да му се наслаждават. А какво по-хубаво от това да научите децата си да живеят със страст?

Те учат децата си да не се влияят от чуждата оценка

Родителите, които ругаят всъщност не се притесняват от това как са възприемани от другите. Те не мислят чак толкова много за чуждата оценка и именно за това по-рядко стават жертва на дискриминацията и по-рядко страдат от ниско самочувствие. Тези родители учат децата си да отстояват правата си. 

Останалите причини вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човекът е социално същество. За да живее добре, би трябвало да се впише в обществото. А това означава, че трябва да се съобразява с мнението на околните. Най-добре се чувстват индивиди, за които това не е проблем. Статията е пълна глупост. По същия акъл може да напишете статия колко са полезни родителите пияници. "И сегааа, тати ще ти разкаже приказка..."
10
3
 
3
 
! Отговори
bobi преди 8 години
Единствено не трябва никога да използвате ругатните, за да атакувате детето си вербално или емоционално.Ако една жена е способна на това то тя е способна да се справи под голямо напрежение без ругатни. Така че не разбирам ползата от ругатните.Ако не е способна то няма избор.Ругатните са начина по които тя знае да се справя с проблемите си и не знае други начини да тушира напрежението .
9
2
 
2
 
! Отговори
bobi преди 8 години
В всеки език съществува думата ""Майчин език", но според всички изследвания правилния термин е "бащин език". Това е защото мъжкото съсловие използва по точно и целенасочено разговорите от жените и за малките деца е по разбираем.След като проговори бащиния език започва да изучава майчиния.Така че БАЩИТЕ ТРЯБВА МНОГО ДА ВНИМАВАТ РУГАТНИТЕ.Защото те са тези които може да объркат живота на наследниците.Като развият способност да не могат да се изразяват и замесват неспособността си с ругатни.
8
1
 
2
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
майките и бащите не са виновни виновна е държавата пред у-щето стоят някои си и продават дрога сутиниорите си избират деца без котрол от бащи или които нямат защита и момичето я взимат предлагат и пари скъпи дрехи и проститутката е готова.това е причина тя е най глобалната а за въспитание се получава също от у-ще от улицата а за ругателни думи въспитавайте учителите да не псуват и да не си искат от учениците си да не гладат на учениците си като на секс обект
7
0
 
2
 
! Отговори
кур за пеефски преди 8 години
Ако вие имате по-освободен език, вие обясните ясно и директно на детето какво са *** и *** и т.н.\хахаххаха
6
2
 
9
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 години
Всеки път когато ругаете слон убива малка маймунка с анауен сехс!
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙ ДОБРИЯ РОДИТЕЛ Е СТРОГ И СПРАВЕДЛИВ,НО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ С КАРУЦАРСКИ МАНТАЛИТЕТ И ОТНОШЕНИЕ НА ХАМАЛИН.
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно вярно! Когато отмине времето на "тате нОси, мама мЕси" , отгледаните "под похлупак" деца биват смачквани от реалността...
3
8
 
4
 
! Отговори
кирче преди 8 години
Теодора Драгоева много жалко,че си имала такова непрятно детство,но защо си мислиш,че някой го интересува.
2
0
 
18
 
! Отговори
ко? не! преди 8 години
Бах маaма му...
1
7
 
19
 
! Отговори
Тром преди 8 години
Поредните глупости.