Хлапе прави профили във Facebook за 50 ст.

Знаело как да ги прави и ги продавало на връстниците си
10 фев 2016 09:22, Василия Пейчева
15
Хлапе прави профили във Facebook за 50 ст.
Снимка: Архив Reuters

Таблетът и смартфонът са любимите играчки на децата до осем години, сочи проучване на Центъра за безопасен интернет.

Според повечето родители, които са били анкетирани, още на тази възраст мрежата дава на децата по-голяма възможност да общуват с връстниците си - повечето от малчуганите си имат и профили в социалната мрежа, направени от родителите им.

Някои от по-предприемчивите хлапета обаче успяват да използват нета дори за печелене на пари. Дете например разбрало как да прави профили във Facebook и срещу 50 стотинки ги продавало на връстниците си, пише "Стандарт".

Заместник-координаторът на центъра Луиза Шабхазян подчерта, че децата ползват таблети и в детските градини, но липсва ясен регламент и правила за употребата им.

Тя коментира, че опасното съдържание, дебнещо малките в интернет, е на два клика разстояние от рекламите и анимационните филмчета, които те гледат.

По нейните думи, малките трябва да получават повече информация за безопасно поведение в мрежата от родителите си.

"Децата носят устройствата си в детската градина и училище, като там обаче липсват правила за тяхната употреба - или се забраняват неефективно, или децата могат да ги използват неконтролирано. В нито едно от семействата няма ясни, точни правила, свързани с устройствата. На много места има правила детето да използва устройството за няколко часа или да не го изнася от вкъщи. Но тези правила много често не се спазват. Например родителят решава да направи компромис, защото другите деца на детската площадка също имат устройства", посочи тя.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
до 11 /ако остане с този номер/
Не са толкова виновни родителите, а производителите, които естествено се борят за продажби и нови потребители. И дизайн, и начини на навигиране са насочени вече към младите потребители, директно и към деца
Доста може да се говори по темата
освен това у нас постоянно се коментира че сме изоставащи, защото не се ползват масово такива устройства в училище, което подлежи на съмнение, ползата от това в ранна възраст
8
1
 
3
 
! Отговори
реал преди 2 години
Мама и тати сигурно са евреи
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен
Da otnovo se stiga do paradoxa v Bg.ili po to4no do kompleksar6tinata..decata ot malki se u4at da paradirat s telefona,na tate s kolata i drugi takiva vposledstvie izrastvat skotove a ne normalni individi...i kade e gre6kata na vsi4ki? V samoto ni ob6testvo,kultura,i semeino vazpitanie.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия телефоните са забранени в училище, не да говорят, да играят с тях. В резултат децата почти не ги носят, не парадират с тях в училище и проблем няма. Единици са тези които имат фесбук, основно лотс ап и групови чатове ползват.
5
0
 
5
 
! Отговори
нап преди 2 години
касови бележки издавали :)
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
:)
3
3
 
8
 
! Отговори
пазарна икономика преди 2 години
Аз ги правя по 0,45 и подарък вип профил в клецай(точка)ком
2
0
 
37
 
! Отговори
Така е преди 2 години
Добрият предприемач си личи от малък. Крадците също си личат от малки- започват с химикалката на връстника си.
1
1
 
27
 
! Отговори
:-D преди 2 години
Малкият печалбар на мама