Приятно ми е, Бекон Двоен Чийзбургер!

Шантав британец смени по съдебен ред името си
23 фев 2016 19:39, Красимир Ангелов
11
Приятно ми е, Бекон Двоен Чийзбургер!
Снимка: Reuters

Бекон Двоен Чийзбургер. Не, това е поръчка в заведение за бързо хранене, а името на един от
над 80 000 души във Великобритания, сменили имената си чрез държавен вестник. Един от тях - почитател на бързото хранене, не е имал никакво колебание относно новото си име - Бекон Двоен Чийзбургер, пише "Дейли експрес".

33-годишният жител на Лондон, известен преди като Саймън Смит, не се е поколебал да се прекръсти, за да засвидетелства любовта си към двойните чийзбургери и други бързи храни.

"Името е най-маловажната част от личността на човека, тъй като му е дадено от други хора. Бекон Двоен Чийзбургер беше първото наименование, което избрах, след като се реших на промяната", споделя британецът.

Мъжът не е имал никакви проблеми със смяната на името си, но му предстои нещо наистина трудно - да убеди 32-годишната си годеница Исабела да стане г-жа Двоен Чийзбургер.

Британците променят имената си по различни причини - от необичайни до сериозни. Баща и син са сменили имената си на Куинс Парк Рейнджърс, за да почетат любимия си отбор по футбол, съобщава БТА.

Други променят рождените си имена, за да засвидетелстват обичта си към измислени персонажи като като анимационната героиня Пенелъпи Питстоп или комиксовият герой Батман.

Не са малко обаче и индивидите, които сменят имената си заради сериозни причини - жени, избягали от малтретиращи ги партньори, транссексуални, хомосексуалисти, имигранти.

Желаещите могат да използват всякакви имена, стига да не им служат за измама, да не са непроизносими, да не включват числа и символи, да не са обидни или богохулни. Цената за смяната на име за възрастен във Великобритания е 33 лири, а за дете - 35 лири.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
20
 
! Отговори
Троен МакЧикен преди 8 години
Тука в БГ е трудна работа да си смениш името. Да не кажа невъзможно. Практиката е закостеняла и не е мръднала от соца. Теоретично по закон имаш право да го направиш само ако рожденното ти име е опозоряващо или пък докажеш, че в обществото си известен с друго име различно от рожденното. Просто забравете да успеете....
7
0
 
23
 
! Отговори
43847 преди 8 години
На тоя Бекон-чизбургер си му личи как ГМО сандвичите, с които се е тъпкал цял живот са изгладили мозъчните му гънки....... после нека някой да ми разправя че junk food-a не е вреден - веднага му показвам тая статия
6
0
 
24
 
! Отговори
x преди 8 години
КАКВО СТАНА С НАШИЯ МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД ?
5
5
 
21
 
! Отговори
Сър Цеко преди 8 години
Имената си, по собствено желание могат да сменят само свободните хора. Вие роби, можете да го направите само ако господарите Ви позволят!
4
1
 
30
 
! Отговори
преди 8 години
Аз ще си сменя името на Баничка-С-Боза
3
2
 
29
 
! Отговори
Ови преди 8 години
Найс ту мийт Ю , б_си англетата, смайват с приумици,кои от кои по-откровено ***. Само Пипа Мидълтън мое да не си сменя името, така е добре- да пипа по средата.
2
0
 
29
 
! Отговори
Иван преди 8 години
То бива,бива, но чак толкоз!? Няма ли нормалния човек по-нормални работи,?
1
0
 
35
 
! Отговори
Шаран преди 8 години
Приятно ми е Шаран Шаранов