Ретро, но много цветен – съветският Киев

Вижте уникални кадри на украинската столица от 1958 година
17 апр 2016 17:18,
34

 Снимка: klyker

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
5
 
! Отговори
дали преди 8 години
Хората са усмихнати, спокойни и е чисто. Такива бяха и в България. Живяли са в по-добър свят и време. Въх как прозвуча само... ! Дано не ме чете Плювко!
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 123Не забравяйте, че от края на войната са минали едва 13 години.----------Не забравяйте че украинците са посрещали немската армия като освободители.
28
1
 
2
 
! Отговори
tornado преди 8 години
Киев е велик град. хората току са забравили войната. живеят си живота.
27
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 8 години
Не забравяйте, че от края на войната са минали едва 13 години.
26
0
 
3
 
! Отговори
К преди 8 години
До Един българинИ днес православните жени в страните от бившият Съветски съюз когато влизат в църква задължително си слагат кърпи, не мисля че това е ислямски символ.
25
0
 
10
 
! Отговори
Бобо преди 8 години
Киев,Одеса са европейски градове,като стил и излъчване.А жените са приказно красиви.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Един българинИ да, очевидно не са били "забрадки" , но модите и порядките варират. Идеята, че това с кърпите вързани под брадичката е "взето" от исляма не е убедителна. Както казах, жените покриващи главите си са присъствали през по-голямата част от историята на западната цивилизация. Последната фаза са били шапките, капели и т.н. през първата половина на 20-ти век.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Един българин"Жените в древния Рим многоуважаеми съфорумнико, изобщо не са си покривали главите.""Преди да ме "съветваш" да чета, може би е хубаво ти самият да се осведомиш малко.bible-researcher/headcoverings3.htmls-media-cache-ak0.pinimg/236x/6c/3a/cc/6c3acc4234d08da7794d294470d64f33.jpgen.wikipedia.org/wiki/VeilКакто казах, не е било нещо задължително, ако искаш прочети, може да ти е интересно. И не ме "многоуважавай", нема нужда.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ШАМИИТЕ С КОИТО СА ЗАБРАДЕНИ БАБИТЕ СА БИЛИ ТРАДИЦИОННИ. КАТО ИМАТЕ ПРЕДВИД ЧЕ ЛЕТАТА НЕ СА БИЛИ КАТО СЕГАШНИТЕ. ПОВЕЧЕ ОТ 25 ГРАДУСА ТЕМПЕРАТУРАТА НЕ Е МОГЛА ДА СЕ ВДИГНЕ. ВЕЧЕРНО ВРЕМЕ ТЕМПЕРАТУРАТА Е ПАДАЛА ПОД 10 ГРАДУСА. ЗАТОВА СА СЕ ЗАБРАЖДАЛИ ЗА ДА ИМ Е ТОПЛО. КАКТО СЕ ВИЖДА ОТ СНИМКИТЕ И БАНСКИТЕ ИМ СА БИЛИ СКРОМНИ. В ОНЕЗИ ГОДИНИ НЕ Е БИЛО ПРИЕТО ДА СЕ РАЗГОЛВАТ КАТО СЕГАШНИТЕ ПО ПРАШКИ. ПРОСТО НАРОДА Е БИЛ ПО СКРОМЕН И МОРАЛЕН. НО ТОВА СЕГАШНИТЕ МЛАДИ НЯМА ДА ГО РАЗБЕРАТ!
21
2
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
До: номер 15Жените в древния Рим многоуважаеми съфорумнико, изобщо не са си покривали главите.Вземи потърси малко литература, има и снимки в интернет, лесно е да се образоваш малко да видиш за какво иде реч. Да не говорим, че прическите на римските матрони са просто уникални, всяка се е фукала с неповторимата си прическа, а сме гледали и много исторически филми от които се вижда.В редки случаи (за това не знам достатъчно) някои са се покривали с воали, но не и забрадки.
20
0
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
До: номер 18Всичко това което казваш е така, аз също бях там един месец - две седмици в Киев и две седмици в Ромни.Обаче в Киев бях точно в една панелка където живееше украинец колега на баща ми там със семейството си. Останах доста шашнат като видях колко народ живеят на тясно, освен това си ходят на гости в един вход от различни етажи - звъни ми някаква млада девойка на вратата, ни я знам ни я познавам, вика ми "здрастье" и сяда в хола и си пуска телевизора!Шаш и паника!
19
0
 
0
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
До: номер 16Не, както казах, изказването на този който оприличи Киев на "панелно гето" е доста крайно според мен. Но пак повтарям, че съм живял там, не много но бях на гости и един месец като цяло бях в Украйна. Панелките са им същите като нашите от времето на комунизма, а там където бях беше доста тясно а живееха много хора накуп.Иначе Киев е един много красив град, наистина, винаги е бил според мен.
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 3-ти"умъртвяването на хиляди хора след свалянето на правителството на земеделците на Александър Стамболийски."Момент, когато социалистите решават да си седят на ръцете между другото и "умно" да вдигат въстание след като земеделците са размазани. А това, че в България е имало "фашизъм" и то по времето на въстанието и атентата е такава височайша глупост, че даже коментарите са трудни...То в Италия и Германия още е нямало наистино, ама ние сме били начело на фашисткото възраждане в Европа
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще одкрепя 6-ти.Бил съм два пъти в Киев като студент и по-късно.Киев тогава беше най-зеленият град в Европа. Хълмист и царствен, с реката Днепър, мостовете, метрото с огромното си оживление през нощта, с Киевско-Печорската лавра...И с дърветата , отрупани с круши,по улиците между студентските общежития, където бях.Няма панелки.Още по-малко пък - на север.В Киев по протежение на булевард пишеше-"Никой не е забравен, нищо не е забравено!"
16
3
 
3
 
! Отговори
до 3-ти преди 8 години
Не срещнах твоето писание само в коментарите за ланския сняг.Каквото повикало, такова се обадило.Този атентат е в резултат на хилядите убийства и ликвидация на интелигенцията по времето на септемврийското антифашистко въстание и умъртвяването на хиляди хора след свалянето на правителството на земеделците на Александър Стамболийски.Ти с фашистите ли си?Или те имат право да мачкат, а другите да им седят?!Прочети историята и тогава търси възмездие и отговорност от комунистите!
15
0
 
6
 
! Отговори
ххх преди 8 години
До Един българин"А относно панелките - бях там през 1988 г., още бяха в СССР, и да, не само имаше панелки но съм и живял в такава."Е и? Това прави ли мястото "панелно гето" както се изказва някой си тук.
14
2
 
5
 
! Отговори
ххх преди 8 години
До Един българинЖените са покривали главите си в Западния свят още от времето на древна Гърция и Римската империя. Не е било официална забрана като в исляма, а нещо като норма на приличие - кога се е спазвало, кога не. Покриване на главата може да се види включително в общества, които бъкел не са видяли или взаимствали от исляма.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Китай построените след 1990 г. апартаменти са празни, а китайци живеят в килери по 10 души заради пазарните наеми.
12
4
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
P.S.: Искам да направя извод/заключение, да не ме разбере някой погрешно, че да, Киев наистина видях с очите си че е много красив град, европейски град, с много черкви, архитектурни сгради особено в центъра, река Днепър и плажа, абе европейски град!Докато в Москва не съм ходил, но не съжалявам защото ми казваха че е много по-грозна.В Русия красив град е Питер, за което съжалявам че не успях и там да отида.Но панелките си ги има, в тях живеят хора като нас и са наследство от комунизма.
11
3
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
До: номера 6 и 7 (относно панелките)Многоуважаеми коментиращи съфорумници,Киев наистина е бил, е и ще бъде много красив град.Сигурен съм обаче че Западен Берлин не е бил по-малко цветен и красив защото съм виждал снимки и от там и ми е чудно как става въпреки че само 14 години по-рано е бил сринат със земята.А относно панелките - бях там през 1988 г., още бяха в СССР, и да, не само имаше панелки но съм и живял в такава. Същите грозни блокове като нашите между другото.