Ретро, но много цветен – съветският Киев

Вижте уникални кадри на украинската столица от 1958 година
17 апр 2016 17:18,
34

 Снимка: klyker

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
0
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
До: номер 8Забрадките многоуважаеми, са си мюсюлмански атрибут. Знам го това от доста (независими) източници. А може всъщност и да е било и обратното - двете религии имат много общи неща.Моята баба също ходеше със забрадка, но това си е останало и заимствано от исляма.Както и много други неща - например иконокласта във Византия.Първите християни (като коптите в Египет) са се молели не прави, а коленичили (един вид надyпeни като в джамия).
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заглавието на Поли Генова за Евровизия If love was a crime е сгрешено граматически, защото правилно е If love wеre a crime.
8
0
 
5
 
! Отговори
за забрадките преди 8 години
До Анонимен 4Повечето традиционни общества, принципно, жената е излизала с нещо на главата - шапка, кърпа. Нормално, в по-бедни, не толкова развити общества да са били кърпи до едно време, особено при по-възрастните жени. Две от бабите ми, бог да ги прости, често но не винаги си слагаха забрадки като отиваха някъде, а не бяха мюсюлманки или нещо такова. Времена, нрави...
7
2
 
10
 
! Отговори
xxx преди 8 години
До 5Ти къде го видя панеленото гето на снимките, бе мой?
6
2
 
9
 
! Отговори
Barni преди 8 години
Киев е много приличен град, строен е на широко, тъне в зеленина, реката е прекрасна. Кретенът, който сънува "панелно гето", освен че е сляп, просто никога не е стъпвал в града, в покрайнините, разбира се, има и панелни комплекси / доста по-добре проектирани и построени от българските си аналози!/ нещо характерно за модерните градове изобщо, но на снимките няма и една панелка: църкви, сталинистките сгради в центъра, хората, плажовете. И днес определено си заслужава да се види!
5
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същото сиво панелно гето като всяка държава имала злата участ да попадне под съветско робство
4
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много жени със забрадки. Модерно ли е било тогава?
3
20
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес се навършват 91 години от атентата в църквата св. Неделя извършен от БКП със съдействието на Съветския съюз . Убитите са над 200 души , а ранените над 500 , всичките невинни хора . Това е истинското лице на БКП-БСП . При това положение другари как да ви наричаме , партизани или терористи .
2
0
 
26
 
! Отговори
DDR преди 8 години
Старите снимки са винаги интересни.
1
18
 
10
 
! Отговори
Бобо преди 8 години
В Украйна и сега не живеят по зле от нас.