Facebook заличи снимки на най-дебелата манекенка

Те нарушавали политиката по отношение на естетическите критерии
Обновена: 1 юни 2016 19:56 | 1 юни 2016 19:51, Петя Славова
12
Facebook заличи снимки на най-дебелата манекенка
Снимка: Instagram

Facebook цензурира фотоси на най-дебелата манекенка в света - Тес Холидей, като не позволи да бъдат показани нейни фотографии.

Причината била, че изображенията нарушавали политиката на социалната мрежа по отношение на естетическите критерии, съобщава The Sun.

Снимка на 155-килограмовата 30-годишна американка била част от позитивна кампания на австралийска феминистка организация Cherchez la Femme.

Модераторите на социалната мрежа обяснили, че им е забранено да оставят изображения, на които се виждат детайлно несъвършенствата на човешкото тяло, включително твърде тлъсти или анорексични тела.

Затова пък активисти от Cherchez la Femme се подписаха срещу това решение на Facebook. Както отбелязва The Sun, много от последователите на социалната мрежа се възмутили от цензурата по отношение на Тес Холидей.

„Къде да подам жалба? Много съм разстроена, защото и аз самата съм с такива размери”, написала потребителка на социалната мрежа.

Тес Холидей е най-пълната жена в света, работеща в модната индустрия. През януари 2015 г. тя подписва договор с престижна модна агенция Milk Model Management. В момента жената очаква да се появи второто й дете. Вижте я в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: FacebookТес Холидей
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А аз като видя физиономията Джукихамбъргър направо ми се повръща - трябва да се премахнат неговите снимки от всички статии. Кой ще ме подкрепи?Бозавият тарикат вече се изживява като Хит*лер и определя кой е красив и кой не, докатато милиарди овце си предоставят доброволно самоличността в шпионския му сайт. Само ако знаехте за какво се използват данните и снимките на семейството и децата ви щяхте да умрете от ужас. Ум царува, ум робува, ум патки пасе...знаете си.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
секси жена
4
7
 
12
 
! Отговори
Az преди 7 години
Ами прави са хората. Нека да е ясно - нищо крайно не е хубаво. Щом няма да има снимки на анорексички, не трябва да има и такива на твърде дебели момичета.
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Обама черната мутра и тя нарушава естетическите критерииТрябва да я заличат
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези "естети" не знаят ли, че за всеки влак си има пътници ве! Този фацебоок май се опитва да създава лакирана картинка. А защо не заличат страниците на издания, сипещи най-груби лъжи и дезинформация.
1
10
 
13
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
"Къде да подам жалба? Много съм разстроена, защото и аз самата съм с такива размери"Ако беше попитала къде е фитнеса, нямаше да си толкова разстроена, ама е по-лесно да хленчите пред компа отколкото за пет пари работа да свършите. Жалка картинка