Работохолик ли сте? Вижте знаците

Усилията в офиса понякога пречат на личния живот
Обновена: 1 авг 2016 19:58 | 1 авг 2016 19:56, Теодора Драгоева
3
Работохолик ли сте? Вижте знаците
Снимка: outnow.ch

Това да харесвате работата си и да я обичате е едно нещо, а съвсем друго е да прекалявате с усилията си в офиса и от това да страда личният ви живот.

В някои случаи хората не осъзнават, че постепенно са се превърнали в работохолици. Ето и предупредителни знаци, че приемате работата си малко по-сериозно, отколкото трябва:

1. Вие сте първият човек, който идва и последният, който си тръгва от офиса

Може да обичате да идвате по-рано сутрин в службата си, за да се приготвите за работните си срещи и да си планирате по-спокойно ангажиментите, но това предполага да си тръгвате и малко по-рано от офиса. Ако редовно пристигате първи и си тръгвате последни от работното си място, то вие сте работохолик и рано или късно ще се почувствате твърде стресирани и уморени. Проучванията показват, че човек може да е производителен ако полага свръх труд само три или четири седмици, преди това да му се отрази отрицателно. Придържайте се към 8-часовия работен ден (не повече), ако искате да сте в добро здравословно състояние.

2. Вие не можете „да се изключите“ напълно от офиса

Ако дори по време на лятната си почивка вие нонстоп отговаряте на имейли и провеждате бизнес кореспонденция дори от плажа, значи имате проблем. Когато напускате офиса, опитайте се да се изключите от всичко, което може да ви накара да мислите за работа – имейли, социални медии, чатове. Живейте в настоящия момент и се наслаждавайте на почивката си.

3. Не се грижите за тялото и здравето си

Ако постоянно се чувствате зле, може би работите твърде много. Изследванията показват, че работохолиците са с повишен риск от редица физически и психически заболявания, включително диабет тип 2, сърдечни пристъпи, депресия и тревожност. Работохолиците също така са склонни да не се хранят добре, да пропускат фитнеса и т. н.

Вижте още знаци, че сте работохолик в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние само в офиса седиме....егати тъпата бездушевна статия.
2
0
 
1
 
! Отговори
bros преди 7 години
Ся и обърнах 'нимание на апендикса у телото.беге - Теди, диър, остани си на c/p от Космополитън. Това за многото работа е се едно да превеждаш журнали по Астрофизика. Не става само с добро желание ;)
1
0
 
3
 
! Отговори
bros преди 7 години
Абе, айляци,а да сте чували за позиция "Управител", по Английскому "GM"?!? Oт има-няма седем века той отваря и той брои и тегли ключа на кантората. Независимо дали в Йокохама, Плимут, Хановер или Йоханесбург! Бачка здраво, за да може Теди да разправя на милото, какъв тежък ден е имала. Колко е било задушно в офиса и колко недопържени картофките... Т'ва докато някои наистина са бачкали...

Спонсорирани публикации