Китайски мъчения: Караш на дълги, после ти го връщат

Наглите шофьори биха искали да стоят далеч от Шънжън
4 ное 2016 17:15,
12

Снимка: Weibo

Властите в южния китайски град Шънжън измислиха оригинален и ефикасен начин да наказват шофьорите, които карат на дълги светлини по тъмно, предаде Ройтерс.

Освен, че полицията им налага глоба от 300 юана (44 долара), нарушителите биват поканени да седнат на стол или да клекнат и да се взрат във включен на дълга светлина фар в продължение на 1 минута.

Близо 1000 нарушители били заловени на 100 контролни пункта в града между 20 и 22 часа във вторник - първия ден на експеримента, съобщи централната китайска телевизия, цитирана от БТА. 

Един от наказаните (дошъл от друг град), след като трябвало да гледа срещу силно светещия фар, казал: "Очите ми се заслепиха. Никога повече няма да дойда в Шънжън".

Всъщност, експериментът бил замислен още от 2014 година, но тогава полицията в Шънжън била критикувана за действията си. Сега обаче потребителите на китайската социална мрежа Weibo изглеждат доста добре настроени.

"Другари полицаи, смятам, че това наказание е неправилно", пише един потребител. "Трябва да гледат за 5 минути!", допълва той.

Друг пък смята, че цялата страна трябва да въведе въпроснат мярка.

Няколкото, които не одобрили мярката, смятат, че така се нарушават човешките права, а и може да се увреди зрението на шофьорите. Други посочват, че наказанието определено е незаконно, след като всъщност подобна мярка не е предвидена в законите на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Червената помия преди 7 години
Немска полиция, китайски закони, чилийски методи за пълнене на стадионите, американски закони за самоотбрана и притежание на оръжие, румънска прокуратура. Това е спасението ни.
10
1
 
9
 
! Отговори
До Извънземния преди 7 години
Не си попаднал на мен. Ок, първата ти маневра я одобрявам и аз я правя, но ти си търсиш конфронтация и да пребиеш някого в тъмното. Да знаеш, ще те гръмна в кратуната без да се замисля. Споко - с гуменяк ще е, ще оцелееш, но да си знаеш преди да пребиваш хора, да си имаш едно наум.
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Братче.карам на дълги.халогени и даже с фенер ако мога през прозореца в тъмни неосветени уж градски улици където през 5 м. ми изкачат облечени в черно като нинджи пешеходци и даже се чувствам като супергерой.спасил днес поне 15 живота
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много меко наказание! Трябва да го накарат да заварява без маска. Защото сегашните ксенони, са си направо заваръчни апарати. Еле пък тези пригодените за халогенни фарове.
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бавно им действа системата, ние това китайско мъчение го прилагаме моментално още в движение- светваме на дълги на виновника, да се пържи и той.
6
11
 
21
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
До Анонимен2Аз такива знаеш ли как ги лекувам? Като ми кара на дълги зад мене, пускам десния мигач и отбивам. Когато мине покрай мен, тръгвам, залепям се за него и му праскам дългите, да види как е. Не му става приятно и започва да ми пуска аварийни или намаля скроста. Аз също намалям , залепен за него. Дори той ако спре и аз спирам зад него. Като тръгне пак тръгвам. Вече трима пребих на пътя, слизат и почват да се правят на бабаити, но докато кажат фъстъци и са припаднали
5
2
 
35
 
! Отговори
До 2 и 3 преди 7 години
От 20 години карам почти всеки ден. Културата на българския шофьор се е покачила в пъти, в сравнение с 90-те и ранните години на милениума. Чужденците са в пъти по-зле - те са направо неадекватни на пътя.Уви, черната хроника у нас все още я пълнят комплексари, мислещи се за мутри, самонадценили се младежи и най-вече каращите без книжка и морал тъмнокожи.
4
8
 
0
 
! Отговори
diwiq bek преди 7 години
awe kwo ni zanimawate s tiq jultite, nowinite wi swyrshihali, nikude ne se napisa za bylgarkata vyv voice of germany, koqto naprawo gi razbi snoshti, @ ni zanimawate 's kitaici I nqkakwi pichagi ot fermata
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И след наказанието качват полу-слепия шофьор на колата му и поживо-поздраво да си кара през нощта...гениално! Предлагам и друго подобно наказание - за тия дето карат с набичена музика от колата да им проглушават ушите за 5 мин и после пак така да си ги пуснат да карат. На кой ли пък му трябват тия сетива докато шофира...
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мразя да пътувам по тъмно заради некадърни шофери а и подобни бабаити когато те настигне на 2 метра нарочно зад теб ти пусне дълги
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така така и *** и ганяя