Photoshop ремонт: Специално от Санкт Петербург

Управата на града реши да си спести някоя рубла от ремонт на тротоари
Обновена: 4 ное 2016 11:11 | 4 ное 2016 11:07,
69
Photoshop ремонт: Специално от Санкт Петербург
Снимка: Vkontakte

Местните в Санкт Петербург хванаха властите в измама, и то каква. Управата на града се опита да преметне собствените си граждани със снимка на ремонт, който всъщност така и не се се случил.

Всичко започва през март 2015 година, когато жители на район Приморски в Санкт Петербург започват масово да се оплакват, че оживен тротоар е в окаяно състояние, с дупки, в който при дъжд се пълнят огромни локви, пише "Moscow times".

Два месеца по-късно идва и отговор от управата на града и властите заявяват, че всъщност състоянието на тротоара си е задоволително. Въпреки това обаче обещават, че преди 15 октомври 2016 г. мястото ще бъде реновирано.

Превъртаме лентата до 31 октомври тази година, когато властите обявяват, че са приключили с ремонта на мястото. Дори качват снимки онлайн, на които доскорошната разруха е заменена с чисто нов асфалт.

На 2 ноември обаче в социалната мрежа Vkontakte се разкрива истината от местните - разрухата си е там и всъщност снимките в сайта на общината са обработени.

В социалната мрежа дори се появиха шеги, че властите са преценили, че е по-лесно да платят на графичен дизайнер да пооправи няколко снимки, отколкото да пратят реален екип за ремонт на мястото.

Веднага след това властите стават напълно неоткриваеми за местните журналисти, съобщава местният сайт "Фонтанка". По-късно и снимките изчезват мистериозно... от сайта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност това е показателно за цялата държава-жертва на едно джудже.
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До xaxaе тогава сигурно си бил и в западна германия и знаеш, че пътищата им са перфектни, докато има части в русия които още дори нямат асфалт понеже и аз съм обиколил малко околоноста
5
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, кво да ги правиш
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За българските стандарти снимката в дясно се счита за ремонтиран високотехнологичен път.Без майтап,не съм *** живея в София и ходя предимно пеш.Ако снимката вдясно беше от София задължително щеше да има пукнатини,поразровена дупка,среден по размер гьол 3-4 санта дълбок 2 метра на дължина и доста отпадъци разпилени неравномерно в перспектива.За ръждивата тръба в далечината съм съгласен че е 1 към 1.
3
14
 
19
 
! Отговори
xaxa преди 7 години
Бил съм в 10-12 държави, от които Англия и Сащ. Само мога да Ви кажа,че пътищата и тротоарите далеч не са това което гледаме по филмите.
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей не можаха излъжат крепонстниците този път, пусти му интернет...
1
0
 
22
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Този път руснаците направо надминаха себе си!

Спонсорирани публикации