Английската закуска бори махмурлука след запой

Причината е, че яйцата помагат след препиване, сочи проучване
21 ное 2016 22:02,
18
Английската закуска бори махмурлука след запой
Снимка: Архив, Reuters

Английската закуска не само е предпочитано средство против махмурлук, но се оказва, че е и най-бързодействащото, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Допитване е извършено по поръчка на производителите на яйца "Лайън" и е обхванало 2000 души.

Резултатите показват, че 38 процента от жителите на Острова, които залагат на английска закуска след тежък запой предишната вечер, се възстановяват от неприятните усещания за по-малко от три часа.

За сравнение - за благоприятен ефект срещу махмурлук само 19 процента от анкетираните разчитат на болкоуспокояващи лекарства, а едва три процента - на целодневна почивка на легло.

Причината английската закуска да действа по-бързо и ефикасно срещу препиване са яйцата и в частност високите нива на съдържащата се в тях аминокиселина цистеин. Цистеинът противодейства на токсичните ефекти на ацеталдехида - химикал, предизвикващ главоболие, гадене и други неприятни усещания от прекаляването с чашката.

Яйцата освен това са богати на висококачествени протеини и витамини B и D, които също помагат срещу махмурлук и "разбуждат" хората с натежали от предишната вечер глави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 17блак пудинг бе умник...много ти разбира главата от английска кухня
15
0
 
4
 
! Отговори
мую преди 7 години
Ср.а.не.тто спането и шкембето са спасението !
14
3
 
2
 
! Отговори
хасковлия преди 7 години
Какви запои, какви блажни закуски по време на пости?Много се е принизил народа и изпростял, кога ще се помисли и за духовното?
13
7
 
3
 
! Отговори
патриот преди 7 години
Такава закуска може да е добра но не е за всеки и не е за всяко време.В моемнта текат коледните/рождественски пости и е неуместно да коментиаме такива закуски. Нека да забравим за месото, яйцата, млякото и другите животински продукти до Коледа, това е полезно и спасително за всички нас.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А това, че английската закуска запушва артериите няма да го споменаваме.
11
1
 
3
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Да де може да помогне след две бири и чаша вино става иначе си е най-обикновена закуска.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е не може всички да пият зелева чорба и прочее балкански "специалитети ", там са други географски ширини, по-северни и очевидно обилната и протеинова закуска им осигурява повече енергия. Рохки яйца, бекон/наденица, гъби, пържени картофи и препечен хляб, домати чери и боб =English breakfast. Без боба, като цяло ми харесва /не за изтрезняване, защото не пия: )/Но това е по-скоро като обяд при нас. Твърде много.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност, закуската им е доста вкусна. Особено придружена от кафе с мляко. Само дето мазнината измества кръвта в артериите за час два след похапването.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не-ъ!Най-доброто средство против махмурлук са - Лозови сърмички с препекани филийки с масло, лютиво чушле и айрян!!!!!!!!! (може и студена биричка)
7
3
 
8
 
! Отговори
От извора преди 7 години
Това си е точно British breakfast или по точно Британска закуска.Повече от 20 години гледам Англичаните как ядат тези л.*** , преди да се напият и след това.Всъщност това им е основното ястие.
6
0
 
12
 
! Отговори
Шкембе чорба преди 7 години
Абсолютни глупости! След препиване организмът е дехидратиран и загубил много соли. Задължително се пият течности(вода, сокове, компоти) и нещо въстановяващо минералният баланс, като например айрян или шкембе чорба, ковто е много ценна. Може и нещо сладко, ако нямате склонност към напълняване. Последното означава, че поддържате по-високо ниво на кръвната захар и като цяло не трябва да ядете въглехидрати. Алкохолът също е бързоусвоим въглехидрат. Абсолютно противопоказен при диабетици.
5
5
 
5
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Това на снимката си е баш американска закуска и то от средни я запад,ама нейсе...Английската закуска е много по-софт.Впрочем,яйцето по английски е рохко сварено и се яде с лъжичка.
4
0
 
22
 
! Отговори
ined преди 7 години
Англетата ги ядат тея щуротии щото нямат шкембе чорба
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смотаните англичани не са чували за зелевата чорба. Която гони махмурлука за минути и си готов да започнеш да пиеш веднага. Елексир! Как ще закусваш блажни яйца с пържен бекон. Нали ще се издрайфаш на масата още. Може това да е тайната:-)
2
0
 
2
 
! Отговори
трайчу преди 7 години
първо ти сервират салатата с авокадо и царевица, после кой секс с какви предимства е след това
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре бе редакторката, кво стана с ана.лния секс приспа ми се вече. Два дена чакам новата лекция.