Псувате ли много? Значи сте честни и не лъжете!

Хората с цветист език не премълчават истината, заключиха учени
14 яну 2017 16:02,
47
Псувате ли много? Значи сте честни и не лъжете!
Снимка: Архив, Reuters

Ако едно от новогодишните Ви решения е да намалите цветистия език, може да се откажете от него, защото учени установиха, че хората, които псуват много, са и по-честни, съобщи Прес асосиейшън.

Трудът на учените от университетите на Маастрихт, Хонконг, Станфорд и Кембридж е озаглавен "Честно казано, пука ни: Връзката между ругатните и прямостта".

Екипът установи "последователна положителна връзка между ругатните и честността, като ругатните се свързват с по-малко лъжи и измами на индивидуално ниво и с повече почтеност в обществото".

Учените са работили първоначално с 276 доброволци в лабораторни условия с общоприет тест за лъжите.

След това са привлекли 73 789 души по Фейсбук.

През третия етап те сравнили колко са ругатните на участниците по държави. И трите изследвания показват, че хората, които псуват повече, лъжат по-малко.

Причината, според учените е, че тези, които псуват повече, по-малко преценяват какво говорят. Така че те не премълчават и истината.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
14
 
! Отговори
Moдepaтopa преди 7 години
Не ми се сърдете, Tъп съм и забравям!
5
5
 
22
 
! Отговори
666 преди 7 години
"Псувнята, поне за средно образования българин, не е израз на вътрешната интелектуална освободеност на индивида, а на тъпотата му."
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за 1 ***, сърбите не знам, но гърците ако искаш вярвай псуват Христос, когато са се ядосали. Ние псуваме примерно " Да му е.ба маййката" а те псуват да ти е.ба Христоса...сбъркана история са тия.
3
4
 
33
 
! Отговори
Не е точно така преди 7 години
Много от псуващите на поразия правят това, защото просто не желаят да се натоварват с усилието да изразяват емоциите си по приемлив и необиден за околните начин.На тях не им пука затова, че начинът им на изразяване не е приятен на много от хората около тях. Не ги е грижа, че само фактът, че псуват в негово присъствие, може да обиди някого, нито пък ги е грижа, че наоколо има деца.Псуващите без задръжки са едни най-обикновени егоцентрици и недодялани пр.о.ст.аци.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...Атанас Буров. Говори ли Ви нещо ?!
1
6
 
13
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Според тази теория1. сърбите са най-честни....следват десет празни места...сега са наред българите

Спонсорирани публикации