Ходете намръщени, така сте по-компетентни!

Усмихнатите хора не се възприемат добре в някои сфери
26 яну 2017 19:11, Красимир Ангелов
19
Ходете намръщени, така сте по-компетентни!
Снимка: Reuters

Хората с широки усмивки се възприемат като по-сърдечни, но по-малко компетентни в своята област, установи британско проучване, цитирано от "Дейли мейл".

24-каратовата усмивка успешно може да се използва от рекламните агенции за промоцията на услуги, които не носят висок риск. Но ако се рекламира високо рискова оферта, като медицинска процедура или правен съвет, тогава за препоръчване е едва загатната усмивка, която се възприема като по-компетентна.

Експериментите били проведени с доброволци от екип на университета в Канзас. Участниците гледали снимки с широко усмихващи се рекламни лица и фотоси на едва загатнати усмивки. 24-каратовите усмивки се възприемали като по-глупави и непрофесионални.

Във втора поредица от експерименти на участниците били показвани снимки от различни кампании за набиране на средства в интернет за реализацията на проекти. Когато търсещите финансиране публикували своя снимка с широка усмивка, даренията стремглаво спадали с 50 процента в сравнение с по-начумерените кандидат-реципиенти.

Авторката на проучването Джесика Ли коментира, че никога не би легнала под скалпела на сърдечен хирург, който се рекламира по някакъв начин с широка усмивка, защото той подсъзнателно ще й се стори като по-малко компетентен. И обратното - ако трябва да си търси фланелка от нов магазин, тя със сигурност ще си я купи, ако й я предложи рекламно лице с широка усмивка.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е па нии от шопско нали тъй правим!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз винаги съм намръщен и със сериозно изражение, но не защото съм крив или ядосан, или пък се правя на интересен, а защото намръщените вежди и привидно лошият поглед са ми по рождение, ген, предава се от поколения- баща ми е така, цялата му рода е така. Не мога да го контролирам, това си ми е естественото изражение, а по принцип съм много весел човек. Коментиращите под мен трябва да сте наясно, че не всички си придаваме зъл вид.
9
1
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Усмихнатите хора не се възприемат добре и в погребалния бизнес
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комплексарите сигурно затова са все намръщени!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И по- секси ;-)
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mnogo mnogo e jalko che ne se govori v obshtestvoto za tova.Primerite sa prestupnici,prostitutki ili oyadeni politici tova e losho!!! Niamame geroi!!
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Uhilvane ili usmivka vse taya,samo v BG ne se vuzpriema,tryabva da vlizash v magazina i vmesto da kajesh Dobur den,tryabva are tuka ma,ko mi sa ufliankvash.Ako rechesh Dobur den te gledat te nakrivo,kazvat si pa toa na kulturen sa prai ili off svalia ma,kaji ,e otgovora.Mnogo mnogo ste zle Gospoda otkum kultura i mantalitet.Pa ako e s bmw,audi i da se urigne ,a yal e,nazdrave...i sus sopA da e choveka v Bg i vs e ok
4
1
 
15
 
! Отговори
1111 преди 7 години
До до 2от ухилване до ухилване има разлика. Аз нямам предвид самодоволно ухилване, а весела усмивка на щастлив, уважаван и доволен от живота и постиженията си човек. Тия дето си мислят, че изглеждат по-компетентни като са сериозни или дори намръщени просто доста бъркат. А и имам чувството, че всячески някой се опитва да ни втълпи навици и държание, които да ни сдухват още повече живота.
3
2
 
12
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Има истина в написаното от Вас. Ухиленият не е приветлив, а показва самодоволство. А приветливата усмивка показва интерес към човека отсреща, контактност.Представете си озъбен финансовият ни министър.Ухилен лекар - само за малки деца.
2
6
 
22
 
! Отговори
1111 преди 7 години
С намръщени хора не контактувам. Отвращават ме. Никой не може да ме убеди, че някой *** може да допринесе по някакъв начин за моето щастие. Усмихнатите хора привличат по всякакъв начин и дори когато търся лекар в интернет ще избера този, който е най-ухилен. Не държа на перфектната холивудска усмивка- не съм ***, но ако човек е ухилен до уши значи е щастлив, а това е следствие на доброто му представяне в обществото и в професионалното поприще.
1
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно!Широка озъбена усмивка - показност, наглост, лекомислие.

Спонсорирани публикации