Руснаците – все по-щастливи и по-щастливи. Защо ли?

Най-голямата радост идва от семейството и децата им
26 апр 2017 20:53, Красимир Ангелов
62
Руснаците – все по-щастливи и по-щастливи. Защо ли?
Снимка: Reuters

Процентното съотношение на руснаците, които се чувстват щастливи, достигна историческия си максимум за целия период, през който се извършват подобни изследвания - 85 на сто, сочат резултатите от допитване на Всерусийския център за изследване на общественото мнение, цитирани от ТАСС.

Този процент е висок във всички социално-демографски групи, се казва в съобщението. Индексът на щастието (в диапазона от минус 100 до 100 пункта) е 72 пункта, при 66 през 2016 г., 48 през 2010 г. и 17 през 1990 г., припомня БТА.

Щастливи правят руснаците преди всичко семейството и децата - 32 на сто от анкетираните се чувстват щастливи благодарение на семейството си, като въпросният показател е нараснал с 12 на сто през последните 6 месеца. За други 19 % щастието идва от децата.

За 21 на сто от интервюираните доброто самочувствие е необходимо условие за щастието. Удовлетворение от живота носи на руснаците също хубавата работа – 14%.

Нещата, които правят руснаците нещастни, са материалните трудности, ниските заплати и лошото самочувствие - също 6 на сто.

Резултатите от анкетата показват, че 50 на сто руснаците посочили равен брой щастливи и нещастни хора в обкръжението си. При това 35 на сто смятат, че повечето от познатите и близките им са щастливи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 33Ха-ха....в краварията ОТДАВНА БЯГАТ САМО КРАДЦИТЕ! И от няколко години това се измерва в единици! А колкото до нас.....ха-ха....интересно, би ли отказал и ти да си купиш някой апартамент за лятна почивка в друга държава??? Хм, ти сигурно и в собствената си държава една колиба не можеш да си купиш и живееш с родителите си, ама на приказки си велик.....Препоръчвам ти да пренасочиш злобарството си в друга, по-конструктивна насока!
29
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова ли бягат в ЕС и щатите?!Затова ли се заселват дори у нас, защото са щастливи в Русия ;)
28
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путине обещал да свали цената на водката, ако го изберат пак за главно жуже ;)Затова са щастливи, защото ще има Водкааааа!На половин цена!Батюшка е добъъъър, роббите са щастливи :)))
27
8
 
5
 
! Отговори
все тая преди 7 години
Преди 1989г Американец и Българин си говорят.Ние в Америка можем да си напсуваме президента без да има последствия от това а вие.Никакъв проблем отговаря Българина.Мам.. му на вашия президент.Жалкото е че след 27 години сме все още на същото ниво,на 109 място по свобода на словото.Мам.. им на тези които заграбиха власта 1944г и все още не я пускат.
26
11
 
13
 
! Отговори
я пак,че не разбрах преди 7 години
То и ние преди 28 години бяхме 99,9% щастливи,мразехме капитализма,но само за гнили мушмули мечтаехме.
25
0
 
0
 
! Отговори
бнб преди 7 години
До Щасливецакои руснаци
24
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как си представяте руснак да каже пред непознат анкетьор, че не е щастлив под управлението на Путин?
23
7
 
9
 
! Отговори
елементарно преди 7 години
На 1 водка.щастието се събужда.на 2 са 50% щастливи,на 3 падат долу от щастие,на 4 еех на 4 ,четирима униформени ги носят към дома на пълното щастие.
22
7
 
7
 
! Отговори
Новина преди 7 години
Страхотна новина. Бежанците хукват към тази щастлива страна!
21
2
 
8
 
! Отговори
без мене преди 7 години
А у Бойковото БГ щасливците са някакви си 25-30% .!?
20
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествен подбор. Путин е казал: "Който не е щастлив, пращайте го на Кадиров."И постепенно са останали само щастливи руснаци.
19
16
 
7
 
! Отговори
ДА БЕ...ДА.... преди 7 години
ЩОТО СА НАЙ-ЩАСТЛИВИТЕ ПО СВЕТА .......ЗАТОВА РУСКИНИТЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ И ПО НЕТА . ЗА ВРЪЗКИ И ...БРАКОВЕ СЪС МЪЖЕ НАД 70-Г....!!Я , ДА ВИДИМЕ , КОЛКО "НЕЩАСТНИ БЪЛГАРКИ" .....СЕ ПРЕДЛАГАТ ЗА ОМЪЖВАНЕ С РУСНАЦИ...ХА,ХА,ХААААААААААА......??!
18
2
 
12
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Радвам се на духа на руснаците. Сигурен съм, че ще преуспеят.
17
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хаха хейтърииии може да тролите колкото искате ама статистиката е ясна- най много пият......кои?....ФИНЛАНДЦИТЕ, а русия е на 4то място!!!Относно темата в манталитета на руснаците винаги е заложено да имат много деца, което е много добре за да бъде противовес на един друг манталитет със същата традиция(ислямския) а европейките нека си раждат по 1 -2 и след има няма 20-30 год на всяко европейче ще отговарят 10-ина мюсолманчета
16
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво ми пишете минуси вие с красива рискиня живели ли сте?В момемта в който свършат парите и щастието приключва.Огромна страна ,славянска душа,красива тундра-дрън дръм.
15
8
 
4
 
! Отговори
ZFix преди 7 години
Ха-ха-ха.......... просто нямам думи ............
14
15
 
9
 
! Отговори
АМИ ТАКА СИ Е.... преди 7 години
Колкото по-малко знаят за света около тях....ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СЕ ЧУВСТВАТ ЩАСТЛИВИ !НЕЩО , КАТО ....."ЩАСТЛИВИТЕ КОКОШКИ" ...в двора на стопанина!ТО ... ВЪВ ВСЕКИ КУ.РН.ИК Е ТАКА .....И НИЕ БЕХМЕ СЪЩИТЕ ПРИ СОЦ-а!!!
13
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
единственият коментар с който и аз съм на същото мнение е номер 2 и мислех да напиша точно това , който е ходил в европа и на запад знае че там семейстовто е докато си на 20 г , след това ходиш на гости в родителите само ако те поканят предварително и то през уйкенда , просто там семейство е дума без морални ценности , а парите за тях са всичко
12
6
 
16
 
! Отговори
С преди 7 години
Злобей жалки ми българино и мрази...То само това ви прави щастливи и чалгата...
11
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До - Самият факт, че руснаците живеят в най-великата и огромна страна в света, ги прави щастливи. - Това на колко водки го написа? Те пари нямат чай да си сварят и затова варят моркови вместо чай, пари за водка нямат затова пият одеколони и подобни глупости. Ти на това ли му викаш щастие?