Мерки и теглилки: Кмет с колекция кантари

Започнал да ги събира още през 80-те години
8 авг 2017 18:38, Василия Пейчева
4

Кметът на живописното село Арбанаси край Велико Търново е един от най-големите колекционери на кантари и теглилки у нас.

Тошо Кръстев разказва, че започнал да трупа своята колекция в зората на 80-те години и досега е успял да събере 70 различни експоната, разказва Bulgaria ON AIR.

Всичко започнало с един кантар на няколко века, който тъстът му му подарил. Десет години по-късно обаче открива и първите си лични находки - на пункт за изкупуване на старо желязо.

Сбирката му вече е участвала в няколко изложби в страната и чужбина.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕ ТОГАВА ВАСИЛ БОЖКОВ-ЧЕРЕПА,ДИМИТЪР ИВАНОВ-ГЕСТАПОТО,БОЯН РАДЕВ,БУЗАТА И ОЩЕ МНОГО ПОДОБНИ ЗАЩО НЕ СА В ЗАТВОРА СЛЕД КАТО ПРИТЕЖАВАТ И СА ПРИДОБИЛИ ПО НЕЗАКОНЕН НАЧИН 90%ОТ НАЙ СКЪПОТО КУЛТУРНО И ИСТОРИЧЕСКО НАСЛЕДСТВО НА БЪЛГАРИЯ? ВСИЧКО ОТ РАЗБИТИТЕ ТРАКИЙСКИ МОГИЛИ Е В ТЕХНИТЕ РЪЦЕ
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В шестата алинея на чл. 278 от НК е криминализирано държането на археологически обект или обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред, като лицето, което ги държи, се наказва с лишаване от свобода до четири години и с глоба от 2000 до 10 000 лева, а когато предметът на престъплението представлява национално богатство, както и когато се държат повече от три археологически обекта, се наказва с лишаване от свобода до шест години и с глоба от 3000 до 15 000 лева
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този кмет, закон не го ли лови? Да не е от ГЕРБ?
Това като гледам са антики, би трябвало, да бъде подведен под отговорност, за притежание на културни ценности, според действащия закон!
1
0
 
0
 
! Отговори
Bayazit преди 3 години
E, kak taka sa targuvali,Nali beha robi be