Тънка талия, а не бирено коремче. Как да пием бира?

Съвети как да се наслаждаваме на пивото без да дебелем
17 авг 2017 15:00, Василия Пейчева
15
Тънка талия, а не бирено коремче. Как да пием бира?
Снимка: pixabay.com

За британците е типично да разпускат и да общуват след работа на "по бира" с колегите в кръчмата. Пивото може и да има своето предназначение в социалния живот, но е известно, че има свойството да се "лепи" на нежелани места.

Терминът бирено шкембенце съществува неслучайно. И така, възможно ли е да пием бира, без да дебелеем? Отговорът на британски експерти е "Да", но при условие, че спазваме няколко препоръки, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Специалистите напомнят, че само една халба бира е достатъчна, за да ни се "лепнат" около 200 калории. Ако една дама, решила да изпие "по едно" с дружките си утрои количеството, това ще означава, че е набавила само от бира около една трета от препоръчителния си дневен прием на калории.

От другата страна са джентълмените, близо една четвърт от които не крият, че поне пет пъти месечно прекаляват с пивото, като вместо "по бира" обръщат по осем. Подобен бирен гуляй се равнява на 1600 калории, имайки предвид, че на мъжете са им необходими около 2200 калории дневно.

Как да избегнем калориите, които се спотайват в бирата в очакване да се лепнат около талията, без да се лишаваме от удоволствието да я пием? Следвайки няколко прости правила, препоръчани от експертите:

Пийте бавно

За да контролирате "подмолните" калории, трябва да разпределите разумно времето за пиене на бира. Така не само ще ограничите количеството на погълнатото пиво, но и ще улесните черния си дроб в справянето с алкохола.

От експертна гледна точка е най-добре една бира да се пие един час - времето, необходимо на органа да я преработи. Пиенето на бира за време под един час забавя способността на тялото на изгаря мазнини, в резултат на което те се "лепят" на нежелани места.

Яжте протеини

Ако консумирате протеини преди или по време на пиене, ще намалите количеството бира, което ще "излочите" на едно сядане. Протеините допринасят за контролиране на нивата на алкохол в кръвта, понижават степента му на абсорбиране и стимулират черния дроб. По този начин попадналият в кръвообращението алкохол може да бъде снижен до под 40 процента.

Пийте вода

Съветът на експертите е за всяка халба бира да изпивате по една чаша вода. Така не само ще се предпазите от натрупване на излишни килограми, но и ще останете хидратирани и ще се спасите от махмурлук.

Правете разлика между видовете бира

Хората, които съвестно съблюдават калорийния прием, трябва да са наясно с типа консумирана бира - дали тя е лека, нискоалкохолна или нисковъглехидратна. Каква е разликата между видовете пиво?

Леката бира е с ниско съдържание на алкохол и ниско съдържание на калории - около 110 на питие. От нисковъглехидратната бира обикновено са отстранени въглехидратите, но алкохолното и калорийното съдържание са колкото в обикновена бира.

Пийте от чаша с определена форма

Проучване от 2015 г. установи, че пиенето от чаша с прави стени води до по-ниска консумацията на алкохол, отколкото използването на чаша със заоблени форми.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Бако преди 1 година
Сека бира се пие с по една малка ракия!Така се губят 3/4 от калориите .
13
0
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
Жените затварят очи при първата целувка, а мъжете - при първата глътка студена бира.
12
0
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
90 дни бях на диета,не близнах никакъв алкохол.Излязох отпуск в края на юли и заминах на морето за седмица.Отпуснах му края,ядене и пиене на корем.Изпивах сигурно по 12-13 бири на ден.Върнах се с 8 кг по-тежък.Хубаво нещо е бирата,но клин-клин избива в моя случай(:
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъжното е, че има хора, които ще вземат на сериозно тези писания... :(
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А можете ли да напишете и статия как да пием и да нямаме махмурлук след това?
Сериозно, пак счупихте тъпомера!
9
1
 
7
 
! Отговори
Не ми се коментира! преди 1 година
Слабоумни писания за слобоумна аудитория.
8
1
 
9
 
! Отговори
Симеонов преди 1 година
Бирата е до 11 вечерта, след това минавате на боза.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако инжектираме бирата венозно колко калории се получават?
6
0
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
абе най-важното е бирата да е пълна и студена :)
5
0
 
16
 
! Отговори
Пипи преди 1 година
Да смятаме: една халба има двеста калории, ако е с температура 5 градуса (от хладилника) са необходими 220 калории за да достигне телесната температура от 35 градуса. Значи от всяка хлба съм на минус 20 калории!
А те ми говорат за корем, за чаши и т.н.
4
0
 
18
 
! Отговори
Агджата преди 1 година
И като пиеш от чаша с определена форма калориите стават наполовина :) направо изчезват на 10 бири!
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лятото пия всяка вечер след работа 3-4 бири и ми е много добре.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Студена направо от шишето не може ли?
1
2
 
27
 
! Отговори
Цецо преди 1 година
Пълни глупости... :)