Сологамия или поредна лудост: Италианка се ожени за... себе си!

Идеята й хрумнала преди две години, разделила се с приятеля си
Обновена: 28 сеп 2017 21:22 | 28 сеп 2017 20:08, Боряна Павлова
45

4843 гледания   |  Още видео

Булчинска рокля, шаферки и триетажна торта. Всички съставки на класическата сватба са тук, без една.

"Това е моята приказка без принц", определя най-щастливия ден в живота си Лаура Меси, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Тя е първата италианка, оженила се за себе си. Идеята й хрумва преди две години, след края на дългогодишна връзка.

Тогава се зарича, че ако до 40-та си годишнина не намери брачната си половинка, ще сключи брак със себе си.

Лаура е представител на разрастващ се феномен, който някои вече наричат "сологамия".

През май Нело Руджиеро става първият италианец, омъжил се за себе си в луксозно имение в Неапол. В Япония от няколко години се предлагат официални церемонии за необвързани жени.

А в САЩ уебсайт продава комплекти с всичко необходимо за подобно събитие. Според наблюдатели причината за този бум е растящият брой необвързани мъже и жени.

Критиците го определят като нарцистичен и феминистки жест. И дори Лаура признава, че това не е за всеки. И изброява три ключови съставки: известна сума пари, подкрепата на близките и най-вече – щипка лудост.


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Връзката била сделка... Аз такъв тип връзки съм имал само с проститутки. За всички останали ми е нужно както физическо, така и духовно привличане.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Валерия явно персоналните качества са такива, че не може да получи достъп до качествени мъже ;) Няма лошо мила. Не всички могат да бъдат умни и/или красиви. Поне бъди добра.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки е бил сологамен през някакъв етап от живота си. Кофти е когато си такъв след определена възраст. Или когато не го искаш.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нокой няма нищо против таканаречените жените сами да си правят и отглеждат децата. Стига дфа не ни търсят после за издръжка. За нас, мъжюете, винаги има нежни и фини азиатки, украинки и общо взето жени. Останалите сами да си плащат издръжка на децата, които са заченали както си искат. И да си им намират гледачки.
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Причината да мрънкате толкова е, че самите вие усещате промяната. Едно време мъжете са защитавали жените си от физически заплахи, изкарвали са прехраната на семейството, а жените са отглеждали децата. В днешно време жените сами изкарват прехраната си, законът ги защитава физически, а децата си ги правят инвитро или от произволен донор. А вие сте все така безполезни и неадекватни. Не ви се работи, не ви се задоволява партньорката, не искате да и оказвате морална подкрепа, класически търтеи.
36
2
 
2
 
! Отговори
@33 преди 1 година
Пич, ако аз трябва да подкрепям някого, ще подкрепям себе си. Връзката е сделка - единият дава, другият дава и двамата са повече от по отделно. Ако аз ще го подкрепям морално, финансово и физически, а той няма да си вдигне задника от дивана да завие едно винтче, камо ли пък да прави секс по-дълъг от 3 минути, е сори, ще се оженя за себе си. Подкрепям се, грижа се за себе си и сексът с мен самата е около 1000 пъти по-добър от всеки сексуален контакт който съм имала досега.
35
1
 
5
 
! Отговори
Соло преди 1 година
Милата, никой не я иска и тя от продължителната липса на фа..си около нея взела, че мръднала. Да беше казала по-рано, щях да се прежаля, нищо, че прилича на ухилен алигатор.
Разбира се има и мнозина лесно разпознаваеми мЪже, които имат дългогодишни връзки с ръката си. Можете са ги познаете по неистовото желание за себеизтъкване и себедоказване.
34
0
 
3
 
! Отговори
Lan преди 1 година
13 Младеж,
:) виж ся, не бъркай нещата - изпита си си го взел САМ нали? НЕ са нужни двама! Нова година също има навика да настъпва пък независимо дори и от твоето желание - там даже може и да не празнуваш. Същото е и за 8-ми декември - кеф ти с приятели, кеф ти - сам, пък ако искаш може и с дракон ако приемаш подходящите неща:)...Виж сватбата е тържество, което ознаменува свещения съюз на ДВАМА души - мъж и жена - схващаш ли разликата?!
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи още съм само любовник с ръката си
32
2
 
8
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
"Предвид крайно незадоволителното представяне на мъжете в леглото, подкрепям. Какъв е смисълът да се жениш за някой, който не те подкрепя финасово, морално или физически."

А ти подкрепяш ли приятеля / мъжа си финансово, морално или физически? Щото ако няма реципрочност във връзката си е чиста проба използвачество.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Мъжете цял живот остават големи разглезени и капризни деца.Добре е направила женицата.По- малко мъже, по-малко проблеми."

Замени мъже, с жени и получаваш същите изводи от гледната точка на противоположния пол.
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дедо Радойчо, освен с едиин фалос ,с друго не можете да се похвалите.Мъжете цял живот остават големи разглезени и капризни деца.Добре е направила женицата.По- малко мъже, по-малко проблеми.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И меденият месец ще е на екзотична дестинация! Кеф ти Карлуково, кеф ти Курило, кеф ти Раднево... Цялата ще е в бяло облечено. Бели ризки с дълъг ракав!
28
1
 
7
 
! Отговори
Дядо Радой преди 1 година
До 26
Вкъпа Валерия! Сексът с вибратор или с изкуствен фалос не е еднакво сладък и равносилен на този от жив фалос. Таксс,че преосмисли решението си.
27
11
 
5
 
! Отговори
Валерия преди 1 година
Като гледам качеството на мъжките индивиди, май и аз ще последвам примера на тази италианка.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са си болести на душата на жената.Това поведение си е обикновена болест сред жените, и напоследък си е епидемия. Жените все повече не знаят какво искат, колкото и да твърдят обратното. Положението си е направо критично.
25
1
 
6
 
! Отговори
сам в къщи преди 1 година
Като я гледам горката си мисля,че тя ако сама не се хареса,кой може да я хареса?
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сологамията е последното и едно от многото свидетелства за варварството на запада по пътя към неговия залез.В исляма подобно нещо е немислимо. Досетете се след 10г. дали подобни жени няма да бъдат пребивани с камъни.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези на запад тотално са изпушили.
22
8
 
2
 
! Отговори
Бойко преди 1 година
Хората са богати. На тържеството Няма руснаци. Харчат си парите както си искат. Дълголетници са.Забавляват се. Нямат Мутри. Нямат Милиционери. Просто Курорт.