5 от най-честите грешки под душа. Всички ги правим!

Повечето хора прекарват средно по 20 минути под душа
28 окт 2017 17:47, Илияна Николова
20
5 от най-честите грешки под душа. Всички ги правим!
Снимка: pexels

Малцина биха се замислили, че правят грешки, докато си взимат душ. Има обаче много неща, които можем да объркаме в банята. Тези грешки влошават здравето на кожата. Ето кои са те:

1. Къпете се прекалено дълго.
 
Учените са изчислили, че повечето хора прекарват средно по 20 минути под душа. Горещата вода, която е любима на мнозина обаче нанася сериозни щети на кожата за толкова продължителен престой под нея. За да не се пресушава кожата ви, а и за да спестите излишен разход на вода, къпете се по 10 минути.
 
Ако трябва да сме точни, изследователите са изчислили, че за да се измиете добре са ви нужни само 7 минути.
 
2. Честа употреба на продукти и гелове, образуващи пяна.
 
Любима част от взимането на душ или вана е да си направите обемиста пяна, в която да се потопите. Тези продукти обаче в повечето случаи са прекалено изсушаващи кожата. Колкото по-често ги употребявате, толкова по-голям е рискът кожата ви да страда от раздразнения, обриви, зачервяване.
 
Пенливите продукти обикновено съдържат изсушаващи съставки, които отстраняват агресивно естествените масла на кожата. Това я прави податлива на инфекции, бактерии и раздразнения.
 
3. Използвате мокри или стари гъби за тяло.
 
Мокрите и захабени стари гъби за тяло са истински развъдник на бактерии, които отиват директно на кожата ви при употреба. Сменяйте гъбата на всеки 2-3 седмици и винаги ги използвайте, само ако са добре изсъхнали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: банядушгрешки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
8 градуса за 5 минути... Човек, аз ако съм няма да мога да си изкарам топките навън поне 2 седмици... Не че не съм се къпал декември и януяри в морето, но бях близо до минерален извор и веднага множех да се стопля.
15
3
 
0
 
! Отговори
dp преди 6 години
Сутрешният ми душ е със студена вода (8 до 12 C), сап.ун, шампоан и т.н., всичко освен температурата на водата е "нормално".Топлата вода ми трябва като ще мия чинии :-). Е ако карам по-тежка настинка може и до нея да опра за къпане.Във всеки случай със студена вода проблемите за кожата от статията намаляват драматично; порите не се отварят както от топла вода та да влизат и остават бактерии/химикали от шампоан и т.н., а и не трае 20 минути, някъде за 5 съм готов.
14
0
 
1
 
! Отговори
от Фердинанд преди 6 години
До Анонимен 8: ама всяка седмица ли??
13
2
 
8
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Статията е пълна глупост!Липсата на хигиена е отнела повече жертви от всички войни взети заедно!От "Испанката" след края на първата световна война загиват над Педесет Милиона души - три пъти повече околкото от самата война.През 14 век чумата оставя след себе си почти обезлюдена Европа.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така- да си изпуснеш сапуна е най голямата грешка......егати статията..... :))))))))
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много трябва да се внимава,да не испускате сапуна...:-) ;-)
10
2
 
16
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
Най-опасната грешка под душа е навеждането
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хич не се и къпете. Тялото знае и 2 и 200. Но има една подробност. Едно време не са имали този мръсен живот, който имаме днес. Излизаш навън и веднага те посреща софийският "въздух" и прахта и цялото това замърсяване. Едно време не е имало толкова коли и рейсове и камиони, мотопеди, мотори. Сега не знаеш какво дишаш. Отделно като излеш изкъпан от вкъщи след 20 мин. все едно не си се къпал.Та мисълта ми е, че без къпане не става.
8
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лятото се къпят два пъти седмично. Зимата веднъж седмично. Всекидневното къпане а някои по два пъти на ден е вредно за тялото и косата. Едно време дядовците ви и бабите са се къпали само лятото в реката и са били здрави и дълголетни. Зимата хигиената са я подържали като са греели на печката леген с вода и са си миели главата и тялото до кръста. А бабите са се и подмивали в легена. Така са живяли дълголетниците.
7
2
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
един съсед пита тая статия що не е на михаела.
6
1
 
18
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 6 години
Ще помоля някой да ми каже колко са : нова гъба на 2-3 седмици на 500 млн. европейци за една година? Защото моята елкa не събира толкова цифри
5
3
 
20
 
! Отговори
:)) преди 6 години
А бе я по-добре изобщо не се къпете!
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрете да ги правите и се къпете със студена вода и без сaпун.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости!
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с една дума - по-рядко да се къпем
1
4
 
26
 
! Отговори
Бай Мaн.гaл преди 6 години
Какво значи "душ"?