На руснаците не им пука за Хелоуин

Само 3% от братушките ще празнуват утре вечер
30 окт 2017 18:57, Красимир Ангелов
104
На руснаците не им пука за Хелоуин
Снимка: Reuters

Мнозинството руски граждани знаят за празника Хелоуин, но да го честват планират едва 3 % от тях, предаде ТАСС, позовавайки се на допитване, проведено от руския Център за изследване на общественото мнение.

"Въпреки широката популярност, Хелоуин в нашата страна така и не се приспособи: да празнуват планират само 3 % от руснаците. По-голям интерес проявяват най-младите (18 % от младежите на възраст 18-24 години)", пише в съобщението, публикувано на сайта на центъра.

Преобладаващата част от хората, които не смятат да отбелязват Хелоуин (61 %) посочват като причина нежеланието си да изразяват принадлежност към чужда култура.

"Слабата популярност на Хелоуин в нашата страна може и да е свързана с това, че повечето руски граждани (60 %) не вярват в съществуването на вещици, не се доверяват на хороскопи, гадания и други", отбелязват още от центъра.

Проучването е проведено на 25-26 октомври по метода на телефонното интервю сред 1200 души, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ колко български празника празнуват? Въобще нечии чужди празници празнуват ли или само техните си собствени? От какъв зор останала част от света трябва да им празнува празниците?
53
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И много добре правят. Повече Хелоуин- по-малко България.
52
13
 
2
 
! Отговори
До 41, 42 преди 6 години
Нищо не си разбрал или си чел под диагонал.Всеки старинен празник, ако се отбелязва и днес, е осъвременен по някакъв начин.Клоуните бяха на вашия конгрес. Те например се мъчат да осъвременяват идеи, измътени в средата на 19-и век.
51
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 45Хелоуин не е измислен празник. Той е традиционен народен празник, честван на места в Северна Европа и свързан със старинни народни представи и вярвания, а днес е комерсиализиран. Така, както китайците комерсиализираха нашите мартенички.
50
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз не празнувам тоя ***.
49
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за руснаците на кой му пука??? Алкохолици мизерни. Да си стоят в ***.
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато огромната индустрия с празнични *** рекламира успешно - купувате и празнувате робството на цар долар /валутата няма значение/.
47
4
 
26
 
! Отговори
Пълна трагедия. преди 6 години
Евала, това е народ. Тука продажниците карат децатаа в училище да го празнуват насила. Срам!
46
24
 
5
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
45
6
 
4
 
! Отговори
В празни ниши преди 6 години
се настаняват нововъведенията.Хелоуин нахлу в бита ни по времето, когато ни беше дошло до гуша да ни карат като *** на идеологизирани тържества, събрания, рейдове и т.н.Българинът беше жаден за забавления, над които да не тегне чугунената партийна стигма.Тези, които чак се запениха, за да хулят тук едно детско маскарадно празненство, защо не кажат нещо по адрес на добре платените и толерирани "дейци на идеологическия фронт"? Тяхната некадърност е основата,върху която ни се присади Хелоуин
44
4
 
3
 
! Отговори
руска лъжа преди 6 години
Не се доверявали на суеверия и не вярвали на вещици. Затова пък всичките се увличат по гадателки, ясновидки и други подобни.
43
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ честват ли масово "День Победы"?
42
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
една измислена държава, управлявана от евреи, насажда измислените си празници и шепа тапири скандират с пяна на уста - Ура, демокрация!
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро американците ще честват 7 ноември като празник на Русия.
40
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А ти какво направи, за да бъдат пригодени към съвремието поне някои от нашите традиционни народни празници?"Хелоуин също е стар празник. Ти американските празници за съвремие ли ги имаш?
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А ти какво направи, за да бъдат пригодени към съвремието поне някои от нашите традиционни народни празници?Най-лесно е да се плюе."Че какво има да им пригаждаш към съвремието на нашите празници, бе клоун? Хелоуин кога са го пригаждали към съвремието?
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то и у нас толкова го празнуват, но наведените медии преекспонират нещата и се получава, че едва ли не сме по големи католици от Папата.
37
1
 
6
 
! Отговори
Ахахах преди 6 години
Утре герберите ще се преброят,ще има селфита за некролозите
36
7
 
3
 
! Отговори
До И на мен (№18) преди 6 години
А ти какво направи, за да бъдат пригодени към съвремието поне някои от нашите традиционни народни празници?Най-лесно е да се плюе.Известно ли ти е изобщо колко са нашите традиционни обичаи, свързани с предпазване от нечисти сили? Знаеш ли, че още от Петковден е започвало изпълняването на ритуали, които по своята същност са вещерски? Знаеш ли колко пъти през есенно-зимния период българинът се е маскирал и защо го е правил? И как е персонифицирал смъртта? Защото и това го има в обичаите ни!
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А у нас, всички проамерикански *** празнуват деня на "башибозука" - така си им е останало от турско време, да предават народа си!

Спонсорирани публикации