Защо така? Британците пият все по-малко бира

Наблягат повече на джин и пиенето вкъщи
12
Защо така? Британците пият все по-малко бира
Снимка: Reuters

Британците пият по-малко бира, като това лято са погълнали 35 милиона халби пиво по-малко, в сравнение с миналия топъл сезон, пише в. "Метро".

Според изданието, феноменът представлява сериозна заплаха за една от британските институции - местните пъбове. Все повече от тях ще бъдат доведени до фалит.

Британците все по-често предпочитат да си пият бирата в домашни условия, защото им излиза по-евтино. От друга страна се наблюдава рязък ръст на консумацията на джин в Обединеното Кралство, като много от традиционните пиячи на пиво се насочват към концентрата, отбелязва БТА.

Разтревожените британски пивовари изтъкват, че държавата води целенасочена политика за убиването на бизнеса им. Те изтъкват, че акцизите за бирата в страната са се повишили с 39 процента през последното десетилетие и са 14 пъти по-високи, отколкото например в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали наистина са се променили навицитена британците?Или процентът на кореняците постепенно намалява, защото в родината им се настаняват хора от други географски ширини, с други културни традиции?
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щот са бедняци, а след брекзит ще пият само вода и тиня от темза
9
0
 
4
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
Продължение:Дори имаше снимки и от тоалетната на повръщащият й съпруг, а тя беше написала на снимката много съм горда и щастлива. Попитаме дали не съм забравил за годишнината им. Отговорих и че не съм. И написах, че скоро ще получи подаръкът си от мен. След това веднага ги изтрих от приятели и готово.
8
0
 
6
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
Сприятелих се с едно британско семейство. Жената е от индийски произход, а съпругът и е британец. На годишнина от сватбата им тя започна да се хвали къде били, какво яли, какво са пили, колко много се обичали. И публикуваше цял ден много снимки на пияният си съпруг.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са само британците. Имам три бири в хладилника, стоят от 3 месеца.Преди година щях да съм ги метнал за един ден. Имам и приятели, които ми казват същото. Това е световен феномен. Пиенето на бира е спаднало с 5-6% и никой не знае защо!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нас ни интересува с колко процента се е увеличила консумацията на чай и то точно тип-индийски,и колко от пришълците знаят какво е маса и вилица за да не сядат по земята и ядът с ръце.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле не се увеличава а спада продажбите на бира тази година в Британия.Винаги досега е имало ръст нагоре.Това беше сигурен инвестиционен бизнес, Ами сега. бизнеса си достигна капацитета, къде ще инвестират британските инвеститори.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пълни глупости! Грубо казано на 30 души британци се пада по един пъб. Насърчават ги да се пропиват и е постигнат успех!
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото са пакистанци. Това което Уолъс не успя пакистанците успяха без война.
2
1
 
10
 
! Отговори
bira преди 6 години
Идва им много скъпа да я пият по пъбовете.
1
1
 
27
 
! Отговори
sperko преди 6 години
Защото муслиманите стават все повече и повече, и дърпат статистиката назад, затова.