60 г. във въздуха – Диамантеният юбилей на стюардесата Бети

Когато Бети Наш започва кариерата си президент е бил Дуайт Айзенхауер
Обновена: 16 ное 2017 07:20 | 15 ное 2017 22:15,
14

Това е Бети в началото на нейната кариера през 50-те години Снимка: American Airlines

Когато Бети Наш е започнала своята кариера като стюардеса - президентът Дуайт Айзенхауер все още е бил президент. Менютата в самолетите са включвали омар и сочни пържоли. Билетите пък са се купували без резервация и са били евтини.

Времената вече са други, но професията на Бети Наш не се е променила от 60 години насам. Тя е на 82 години и отпразнува 60-годишнината си от постъпването си на работа в American Airlines. Тя е най-възрастната стюардеса в компанията. Когато започва да лети Барак Обама дори не е бил роден.

Любовта към летенето на Бети започва през нейните тийнейджърски години. Първият й полет е бил от Вашингтон до Охайо. Малко по-късно през 1957 г. като 21-годишна започва работата си в Eastern Airlines, които през 1989 г. се сливат с American Airlines.

Преди дни тя отпразнува своята годишнина на летището във Вашингтон.

Пред "Шпигел" Бети разказва за своята кариера. А празненството е било впечатляващо. Лично изпълнителният директор на American Airlines Дъг Паркър дарява Бети с диамантени обеци "Тифани".

"Сещате се - диамантена сватба, все едно отбелязахме 60-годишния ми брак с моя работодател", разказва с усмивка Бети. 

Той прави и дарение на благотворителна организация, която раздава храна за бедните, където Бети често е доброволка или самата тя дарява. На нейно име Паркър прави и дарение от $10 000.

Пред местната телевизия ABC7 Бети разказва за началото на своята кариера. През 50-те години времената определено са били много различни.

"Трябваше да си определена височина и тегло. Беше ужасно. Ако натрупахме няколко килограма трябваше да се теглим постоянно и ако останехме така ни отстраняваха от полети", спомня си Бети.

Но все пак това е била и Златната ера на пътуването, когато пътниците са се появявали с костюми и изискани шапки. Бети дори е сервирала на семейство Кенеди, когато те са пътували до Бостън.

През почти цялата си кариера обаче тя е летяла от летището във Вашингтон, което днес носи името Роналд Рейгън, до Бостън и обратно. Днес тя иска да може да се върне у дома до вечерта, където живее със сина си.

Тя вече има милиони километри във въздуха и може да избере кой маршрут иска да обслужва, но избира същият полет, няколко пъти седмично. Тя настоява, че работата й винаги е била заради пътниците, а не заради дестинацията. И пътниците определено забелязват.

"Мисля, че най-невероятното и впечатляващото нещо в Бети е начинът, по който стопля атмосферата в самолета", казва Саймън Джонсън, пътник, който редовно лети с Бети.

"Влизаш, срещаш я и тя знае името ти и си спомня разговора, който е водила с теб вчера или преди месец", разказва Саймън.

Чувствата са взаимни. Бети казва, че любимата й част от работата е да поздрави своите пътници, когато те се качват на борда.

"Хората са впечатляващи и наистина е удоволствие", казва Бети. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
nina преди 6 години
Не сме,драги,аз спрях да летя на 41 ;)
6
2
 
5
 
! Отговори
Човек преди 6 години
НИНЧЕ щом си летяла четиринадесет години,дали не сте наборки?
5
0
 
36
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Впечатляващо, тази жена заслужава само почит и уважение!!! Да е жива и здрава!!!
4
2
 
13
 
! Отговори
nina преди 6 години
# 4,ЧовекАз летях 14 години за Емирейтс,в Хонг Конг и Осака нощувахме в същия хотел с АА.Но може и да е било в Осака и не са сънища .А вашият коментар е слабо казано безсмислен. :)
3
14
 
5
 
! Отговори
Ми преди 6 години
Извадила е и късмет, че не е летяла на 11.09. преди време....
2
15
 
4
 
! Отговори
Ееее... преди 6 години
Тази бети е обслужвала и египецкия фарао Рамзес(1234...)хаха...
1
12
 
5
 
! Отговори
nina преди 6 години
Абе в Хонг Конг в нашия хотел бях засекла екипаж на Американ точно с една баба-стюардеса,беше с ба*стун и перука.Нема начин да не е била Бети...Така както бяха,нямаше под 50 годишен човек в този екипаж :)