Рискована каскада! Скочиха от връх и влетяха в самолет

Двама "летящи французи" били облечени в специални костюми
Обновена: 29 ное 2017 08:14 | 29 ное 2017 08:01, Елка Василева
14

 

Двама френски спортисти, облечени в специални костюми с крила, са скочили от алпийския връх Юнгфрау (4158 м надм. вис.) в Швейцария и са съумели след полет във въздуха да влязат невредими в салона на летящ витлов самолет. Това личи от видео от каскадата, публикувано вчера и цитирано от ДПА.

Фредерик Фюжен и Венсан Рефа са тренирали преди това два месеца за свободния летеж, падане и влизане през вратата на самолета, с размери 1,58 на 1,25 метра.

В изявление Рефа казва, че каскадата им е в памет на техния покоен сънародник Патрик дьо Гаярдон, който през 1997 г., облечен в костюм с крила, е скочил от летящ самолет и после отново се върнал на борда му.

Фюжен и Рефе обмисляли първоначално да повторят неговия трик, но след това решили да скочат от високо място в планина.

Стръмните скални масиви в Алпите са популярни сред скачачите отвисоко, но този спорт крие смъртоносни рискове. Тази година от юли досега трима скачачи са намерили смъртта си в Швейцария. Гаярдон загива през 1998 г. при неуспешен скок на Хаваите. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
12,Да също така е нереално да не успееш да минеш през този процеп и да получиш преждевременно повиквателна от св. Петър! Бих предпочел рафтинг, бънджи или скай сърф. Но дори парапланера е опасен. Мой познат като по чудо отцеля след падане с парапланер. А пък тея джъмпери, даже Господ не може им помогне при такива опасни маньоври. Дали ще умреш от предозиране или от това, разлика съществена няма!!
12
0
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Спортът е най-популярен като Base jump, а това дето пишеш/с грешки/ е по-скоро екипировката...Има клип, в който такива джъмпери минават през миниатюрен процеп в огромна скала с над 200км/ч, направо е нереално.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
youtube
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Копирала си от други сайтове дори без да знаеш как се нарича този екстремен Спорт , става въпрос за Wuingsuit летенето
9
0
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 6,Ти не чете ли? Приятеля им се утепал, ама на Хаваите (на Хаваите, ама се утепал), при неуспешен опит! Колко красива ще да е била тази смърт. Ще да е умрял от кеф и адреналин! Аз предпочитам да умра от кеф докато си пия бирата! Ха ха ха
8
0
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Повечето от тия адреналинчета, изпробват що е то жив човек да се ботуряса у стена със 200 км/ч. И аз съм екстремен тип, но единствено този спорт не го разбирам. 80% от тях свършват земният си път пълни с адреналин!
7
0
 
6
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 6 години
Пак ли открадна/копира Новина от БТА
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно от какво ли е умрял приятеля им? Надали е било от старост.Пълна лудост, видяхте ли го втория как се удари в самолета.Гаранция поне няколко натрошени ребра.Да в началото не боли много,но като ти спадне адреналина и започваш да съжаляваш за глупостта си.
5
3
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Пекая ти на адреналина! 80% от практикуващите този спорт, отиват преждевременно в небитието. Или викате щом не е 100% смъртността все пак си е адреналин. Адреналин за самоубийци!
4
2
 
5
 
! Отговори
!?!? преди 6 години
Туй хора ли са, не са ли!?!
3
2
 
17
 
! Отговори
.., преди 6 години
браво ,супер много адреналин
2
2
 
27
 
! Отговори
.. преди 6 години
Евала на пичовете!
1
2
 
25
 
! Отговори
.. преди 6 години
Страшни!Евала :)

Спонсорирани публикации