Семейство Суитмън. Кръговратът на природата. И на живота!

Британски фотограф снима възрастна двойка и тяхната любима градина
7

Снимка: KEN GRIFFITHS

През 1964 година британският фотограф Кен Грифитс стартира свой проект, наречен In An English Country Garden, чрез който успява да улови промените, любовта и загубата в живота на човек.

За целта фотографът, който е работил за няколко от най-големите вестници на Острова, избира възрастна двойка – господин и госпожа Суитмън, живееща в селце в британското графство Източен Съсекс. Идеята му е проста – в 12 последователни месеца, всеки месец, да снима двойката на пътеката пред тяхната къща, а заедно с това да стават видни и промените в тяхната градина, които показват кръговрата на природата.

И така... за цели 11 месеца от годината снимката е буквално една и съща – възрастната двойка застава по един и същи начин на едно и също място в техния двор. Разликата идва от дрехите, с които са облечени те според сезона, както и развитието на цветята в градината им.

Не всичко е същото обаче в последната, 12-та снимка от проекта. На нея госпожа Суитмън не присъства, защото оказва се, тя е починала малко по-рано. А възрастният й съпруг избира да застане на нейното място в последната снимка от проекта.

Проектът бива публикуван още в своето начало на страниците на "Сънди Таймс" през март 1964 година. А тъжният му край, който също излиза на страниците на изданието, му носи още по-голяма популярност.

По-късно тези снимки са препубликувани още няколко пъти в юбилейни издания. А още проекти от Кен Грифитс може да откриете тук.


7
Още по темата: фотографКръговрат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A MOITE RODITELI UMRYAHA KATO KUCETA V BEDNATA BALGARIA
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това вече сте го публикували. Периодично вадите нещо изпод дюшека, с надеждата, че читателите ви не са много умни.
5
1
 
10
 
! Отговори
ross преди 1 година
Хора, живейте си живота и се радвайте на дребните хубави неща, които ни заобикалят, колкото и малко да са те....наистина всичко е преходно, но за жалост в един момент идва краят, кога обаче е той - по-добре, че не знаем... иначе много истинска история, показана в снимки.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте, вижте! Бели англичани!
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази статия е доста стара 6-7 години моля не качвайте отново !
2
1
 
16
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Такъв е живота.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъжно.