"Феминизъм" – дума на годината

Със 70 % се е увеличило търсенето й в сравнение с 2016-а
12 дек 2017 11:52,
20
"Феминизъм" – дума на годината
Снимка: Pixabay

"Феминизъм" стана дума на годината. Тя беше избрана от речник "Мериам-Уебстър", съобщи БТА.

Лексикографът Питър Соколовски каза, че през цялата 2017-та думата е витаела във въздуха.

Търсенето й в интернет изданието на речника се е увеличило със 70 процента в сравнение с 2016 г., особено покрай похода на жените през януари.

Изявлението на Келиан Конуей - "Аз не съм феминистка" също е увеличило още повече интереса към думата, както и секс скандала с Харви Уайнстийн, който отприщи вълна от откровения, признати от известни личности, накърнени от холивудския продуцент.

Избраната от речника Dictionary.com дума на годината "съучастник" също влезе в краткия списък на "Мериам-Уебстър", както и "отхвърлям", "емпатия", "сизигия", "жироскоп", "федерализъм", "ураган" и "гаф".

Интересът към думата "гаф" нарасна след погрешното обявяване на носителя на награда "Оскар" за най-добър филм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Феминистките не са особено приятни, но феминистите са направо отвратителни.
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като сте за първостепенна роля на мъжа, кои от вас правят това, което очаква от тях баща им, кои от вас се грижат за баща си, когато е немощен? Кои от вас, ако имат пари, не ги харчат за коли и развлечения, а ги влагат в дом или бизнес?
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На поделенията им спада боеспособността, защото армията и полицията са пълни със шкембелии, най-вече защото няма подходящи кандидати и се прави подбор от това, което все пак е кандидатствало. В производството, в селското стопанство, в образованието , където и да погледнете, нивото драстично спада. Хората се измързеливиха, работят през пръсти, самодоволни са, не желаят да се учат, да поддържат форма и да се развиват. Сега, който не тича, изостава.
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук не става въпрос за това, че жените не са способни. Става въпрос за това, че между половете има разлика, която е както физическа, така и психическа. Модерния феминизъм не се бори вече за равенство между половете, той се бори срещу природата. Не може да налагаш женски квоти в армията в десантните подразделения и да занижаваш физическите изисквания за жени и после да се чудиш защо поделенията им спада боеспособността.
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, хайде сега, не можели! В нашата страна лекарките са може би колкото лекарите. При юристите е същото. Мъжете защо не напират за учители? Било е чисто мъжка професия. Не е заради заплащането, просто вече не става с авторитарност или слободия. Навсякъде, където в ежедневието се изисква добра комуникативност, жените са еднакво способни.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този графит от работническо дело ли се го копирали?
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗащо да ходим в Пакистан?! Това е другата крайност! Без феминизъм и промиването на мозъци, че жените имат повече тестостерон отколкото имат ще е по-добре.
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9:Жените не могат "повече" - те крещят, че могат повече, но всъщност не могат. Опитват се защото така им диктуват медиите... Но това не означава че могат толкова колкото искат.Безкрайно комплексирани и амбицирани жени е резултатът от феминизма!
11
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие наистина ли вярвате, че преди феминизма или там, където няма феминизъм и мъжете, и жените са по-щастливи? Отидете да живеете в Пакистан, в някоя централно-африканска или латиноамериканска страна, може и в Япония. Що стоите в Европа?
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типичен двоен стандарт е феминизмът, като цяло. Всъщност, мъжете и жените никога не са били равни. Правата на жените, в белите държави, винаги са били повече, а сега искат съвсем да натикат мъжете в миша дупка и да ги заробят. Затова се увеличава и насилието над жените...Когато им изнася искат да са като мъжете, а когато не - ти казват че мъжката работа си е мъжка работа. Освен това феминизмът върви ръка за ръка с правата на "различните"...
9
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обществото се изменя. Като мъжете се изтребват, жените искат - не искат трябва да могат да се справят с почти всичко. Като жените са напреднали и могат все повече, трябва и мъжете да могат повече неща. Феминизъм е разрушаване на йерархията, на зависимостта по една вертикална верига. Създават се други зависимости - по хоризонтал, със субекти , които се възприемат като еднакво важни. Пример: ролята на децата в рекламата. Семейството вече се ръководи / върти от децата, не от дядото.
8
4
 
24
 
! Отговори
Alpha преди 6 години
Феминизма е проклятието на западната цивилизация и ще я убие. Тя прави и жената и мъжа нещастни и незадоволени. Жени-роботи и мъже-домашни любимци. Накрая исляма ще ни претопи. Продължавайте с промивката, няколко десетилетия и феминистките ще слагат тюрбана, с който деликатно ще прикрият феминисткото си минало незабравимо.
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Феминизъм - либерастка измислица на годината, целяща да убие идеала за жена и да сеъзаде космати дрогирани крещящи зверове, които искат на всичкото отгоре и права.
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо вземете прочетете какво значи феминизъм и после коментирайте.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тарамбуките,ще туряд в ред феминистките на еуропата...След някоя и друга година!
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Феминистите са малко като комунистите - всички сме равни, ама някои сме по-равни от другите...
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Феминизма е БИЛ хубаво нещо. Дпира да бъде хубаво когато на работодателите им се налага квота за жени, което е дискриминация спрямо мъжете. Ако искат да гонят кариера, да не правят деца!
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На феминистките им изнаят много устите ама се таковат със силни, доминиращи мъже, а не с пригласящите им бета момченца. Абсолютна пародия е модерния феминизъм.
1
5
 
19
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Феминизма е хубаво нещо, лошото е, че се разбира избирателно. Като иде реч за права жените искат да са наравно с мъжете, обаче като стигнем до задълженията опираме до старата система, когато мъжът е длъжен.

Спонсорирани публикации